Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?
Naiv vagy, de majd kinövöd.
Olyan nincs,hogy egy helyzetben csak a piát lehessen választani,mert az gyengeség. Ahhoz kell igazán erő,hogy összekapard magad és dolgozz a jobb életért. Választási lehetőség mindig van! De könnyebb piálni és sírni,hogy semmi nincs. Tenni a jobbulásért már luxus..
Sajnos én családommal a rászorulók közé tartozunk. Ám abból amink van, igyekszünk azoknak segíteni akiknek még ennyi sincs. Például, ha én idén tudok venni iskolatáskát akkor az előzőt odaadom olyannak aki örül neki . Éppen ezért a gyerekektől el is várom, hogy vigyázzanak a dolgaikra. Most kaptunk ruhákat, de van köztük nagyon szép ám nagyon nagy méret is, azt tovább adjuk annak akinek most van rá szüksége.
Páromnak néhány hónapja szűnt meg a munkahelye. Felénk nincs is másik. Nem tudok olyan helyet mondani ahol még nem jártunk, munkát keresni. Ám vannak az ismerőseink között akik amikor megkérdezik, hogy van-e már valami és azt mondjuk nincs, látni rajtuk, hogy nem hisznek nekünk. Számkivetettek lettünk. Kicsit ki is közösítettek. Az embereknek könnyebb azt hinni, hogy lusták vagyunk. Mert ha nem ezt hinnék, segíteni kellene azt meg nem akarnak. Hozzátartozik, hogy soha nem koldultunk. Inkább ha kérdezik sem mondok nekik ma már semmit. Legyintek, vagy elviccelem. Mintha minden rendben lenne. Pedig nagyon nincs....
"gyerekednek vegyél-e ennivalót, vagy adj egy ezrest a részeg csövesnek az aluljáróban"
Nem abból a pénzből fogok neki adni. Abból fogok, amit elköltöttem volna felesleges dolgokra; cigire, új ruhákra, egy pár Adidas cipőre.
A legtöbb hajléktalan az összekoldult pénzzel azonnal rohan az első kocsmába... Próbálj meg kenyeret vagy ennivalót adni, és nézd meg, mennyire fel lesz háborodva! (Én már jártam így.)
Ha ezeknek az embereknek pénzt adsz, akkor az alkoholizmusát támogatod, te is felelős leszel, hogy hamarabb fog meghalni.
Amúgy vannak megfelelő szervezetek : Máltai Szeretetszolgálat, Vöröskereszt, stb., akik szervezetten szoktak élelmiszert, ruhákat osztani a hajléktalanoknak!
A bp-i Moszkva téren minden reggel konzerveket és kenyeret, minden délután meleg egytálételt és kenyeret osztanak a rászorulóknak!
Ha valóban segíteni szeretnél, akkor ezekhez a szervezetekhez juttasd el a pénzed, ők pontosan tudják, mit vegyenek belőle és olyanoknak adják, akik valóban rászorulnak.
Vannak hajléktalanszállók is, itt megfürödhetnek, tiszta ruhát kaphatnak, de sok hajléktalan nem is akar bemenni, inkább parkokban a bokrokban alszanak...
Tudnod kell azt is, hogy a koldulást bizonyos területeken egész "maffiák" tartják kézben, mert nagyon jól jövedelmező üzlet kiültetni egy szerencsétlent, aztán elszedik a begyűlt pénzét (elképednél, ha megtudnád, mennyit keres naponta egy koldus Bp. forgalmas területein!)...
Nagyon szép a szándékod, hogy segíteni szeretnél, de azzal nem segítesz, ha a hajléktannak 50-100 Ft-ot nyomsz a kezébe!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!