Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem segítenek...

Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?

Figyelt kérdés
Én ugyan még csak 18 vagyok, de ha lesz állandó fizetésem, biztos, hogy rendszeresen fogok segíteni azokon akik ilyen hihetetlen helyzetben vannak...
2009. aug. 29. 18:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó vagyok. Most olvastam el a többi hozzászólást és az összes kommentet.

Hát, azt kell, hogy mondjam, hogy 18 vagy, de úgy gondolkodsz, mint egy óvodás. És a "2milliós" hozzászóló miért lenne undorító? Szimplán leírta, hogy a nyomorból igenis ki lehet törni. Én is ismerek ilyet. Sokadik gyerek, szakmunkásképzővel, aki időben fizet, halálra dolgozza magát és bizony az ő fizetése is verdesi ezt az összeget. Ismeretlen embert így meghazudtolni...

Szerintem te egy depressziós tinédzser vagy, aki álomvilágban él.

2009. aug. 29. 19:58
 32/73 anonim ***** válasza:
73%

"...6 éves korom óta utcazenélek Graz-ban, néha egy rokonomnál laktunk, néha pedig az egyik Karitász szállóban..."

8-[] 6 évesen a szüleid kitettek az utcára koldulni???

Na, akkor te pontosan tudhatod, hogy jól meg lehet élni koldulásból (és nem munkából)...

Akkor most már értem : azért buzdítod itt a jónépet az adakozásra, mert a kolduló hajléktalanokat képviseled, a jólfelfogott érdeked, hogy legyenek hülyék, akik szórják a kalapokba a pénzüket. 8-[

2009. aug. 29. 20:02
 33/73 A kérdező kommentje:
Nem a szüleim tettek ki kedves válaszoló, hanem akkoriban sokan jártunk Ausztriába és látván, hogy az utcák hemzsegnek a műveseszektől, bohócoktól, mutatványosoktól; én is ezt akartam csinálni.
2009. aug. 29. 20:04
 34/73 anonim ***** válasza:
86%
19:58-asnál a pont! :) Igen, ipari szakmunkásképzőm van, mostmár felsófokot szereztem angolból, egy jólmenő vállalkozást vezetek az egyik lányommal, és igenis támogatni fogom a szegény embereket, ameddig élek. Ez van, nekem így jó, én így fekszek le nyugodtan aludni. Akkor sem tudnék nyugodt lenni, ha a házfelújító munkásoknak (leírtam bankok árverésre kitűzött házait értékeljük, értékesítjük, és ha kell felújítjuk) nem fizetném ki mindig időben a fizetésüket, mert megdolgoztak érte, akkor is ha csak melósok, és éppen vakolnak. Nekik kell a pénz időben, mert ha délben végeznek, és akkor kapnak fizetést, abból a pénzből visznek haza a családjuknak kalácsot.
2009. aug. 29. 20:08
 35/73 anonim ***** válasza:
59%

"...Nem a szüleim tettek ki kedves válaszoló, hanem akkoriban sokan jártunk Ausztriába és látván, hogy az utcák hemzsegnek a műveseszektől, bohócoktól, mutatványosoktól; én is ezt akartam csinálni..."

Te tényleg ENNYIRE hülyének nézed az embereket?!... 8-o

Ugye nem azt akarod itt bemesélni, hogy egy 6 éves gyerek a sarki játszótér helyett fogja magát, átvonatozik Graz-ba, mert őneki tetszik az utcazenélés és magától kiáll zenélni, kalapban gyűjtve a pénzt, aztán szépen hazavonatozik szüleihez az esti kakaóra???...

6 éves gyereket még az óvodába sem engednek el a szülei egyedül, nemhogy Grazba???...

Ha én meglátnék egy utcán zenélő kolduló 6 évest, azon nyomban hívnám a rendőröket és a gyámhivatalt, mert azt a gyereket nem gondozzák megfelelően a szülei, aki koldul az utcán!!!

2009. aug. 29. 20:11
 36/73 anonim ***** válasza:
68%
Ha te Teréz anya akarsz lenni tedd azt! Mindenkinek szíve joga segít vagy nem. Eleinte én is adtam pénzt,de mindég nem tudok! Főleg hogy minimálbért kapok,és van családom. Néha már nagyon unalmas mikor egy nap kb 10-szer állítanak meg vagy pénzért vagy cigiért. Ha meg nem adsz beszólnak,ha mindenkinek adnék rámenne a fizetésem! Volt már olyan hogy szendvicset adtam üdítővel,és még én éreztem magam rosszul attól ahogy rám nézett! Mintha mérget adtam volna a kezébe. Azokat miért nem sajnálod akik ugyan nem hajléktalanok,de mégis éheznek mert bár becsületesen dolgoznak mégsem elég semmire! És nem élősködnek a társadalom nyakán!
2009. aug. 29. 20:13
 37/73 anonim ***** válasza:
68%
kérdező! Szerintem mind szép és jó, amiket írsz, de így egy honlapon, hogy csak szítod a feszkót, ebből semmi jó lesz. Te is ugyanúgy nyavalyogsz, mint akármelyik hajléktalan a moszkavatéren! Ha tényleg elkeserit a helyzetük és tenni akarsz valamit, akkor menj el szociális munkásnak, vagy legalábbis vállalj önkéntes munkát, amikor időd engedi. Ekkor fogsz belelátni a rendszer sűrűjébe! Felesleges szítani a vitát, provokálni, cselekedni kell.
2009. aug. 29. 20:14
 38/73 anonim ***** válasza:
83%
Az utcazenész és a hajléktalan messze nem ugyanaz!
2009. aug. 29. 20:17
 39/73 anonim ***** válasza:
80%
Én örülök, hogy vannak még olyan emberek, fiatalok akik így gondolkodnak mint a kérdező. Ha rászorulókról van szó, mindenki csak azokat látja akik az utcán részegen koszosan koldulnak. Hozzáteszem, hogy én nem vetem meg őket, s ha éppen van apróm adok. A nincsből is. Vagyunk egy páran akik három gyerekkel a szakadék szélén táncolnak, mert megszűnt a munkahelyük és nincs másik. Én azt mondom nagyobb szégyen elmenni egy koldus mellett anélkül, hogy tíz-húsz forintot dobnánk neki, mint utcára kerülni és koldulni. Ám amég nem élte át valaki azt hogy nincs pénze és nem tud kenyeret sem venni, addig ne ítélkezzen mások fölött. Végig gondoltátok már, hogy a koldus amikor visszatolja a kocsit dolgozik? A benzinkúton is amikor megtankolnak a kocsitokba nem toltok-e oda egy-kétszáz forintot a kutasnak borravalóul? Tudom, nem mindenki hagyja, hogy tankoljanak neki, de ez elgondolkodtató nem? Hálát adok amiért még nem halt ki teljesen az emberekből a segíteni akarás.
2009. aug. 29. 20:21
 40/73 anonim ***** válasza:
94%
Én 17 éves leszek. Nem szabad elítélni a hajléktalanokat, hiszen nem tudjuk miért kerültek ilyen sorsra... De szerintem nem hibáztathatjuk az embereket azért mert nem adnak pénzt nekik. Hiszen sok ember még a saját családját is alig tudja ellátni. A mi családunknál vannak jóval szegényebb és jóval gazdagabb családok is. Mindennek növekszik az ára, csak a fizetésnek nem. Azoknak a gazdagoknak kéne adakozni, akiknek a gyerekei több órákat töltenek naponta a plázákban és már a 6. RETRO 20.000 Ft-os menő farmert veszik, mert nem tudják mire költeni a pénzt. Nekünk mindenből annyi van amennyi pont elég.De így is adakzunk az S.O.S. Gyermekfalunak meg az állatmenhelynek. De olyan sok mindenhova lehetne pénzt adni. A hajléktalanok csak egy a sok közül...
2009. aug. 29. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!