Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?
"jókor voltam jó helyen"
Akkor bizonyára tudod, hogy nem lehet mindenki jókor jó helyen.
Pár hónappal ezelőtt az egyik riporternek az jutott az eszébe, hogy szeretne segíteni a hajléktalanoknak : mi lenne, ha néhánynak munkát adna?... Lehetőséget szeretett volna nyújtani nekik a "kitörésre", esélyt a normális életre!
Körbejárt Bp-en a közismert tereken (Moszkva tér, Blaha, Keleti pu., stb.) ahol hemzsegnek a hajléktalanok és koldulnak. Nagyon sokhoz odament és becsületes munkát ajánlott nekik (téglahordás, ásás, fűnyírás, stb.) becsületes bérrel : sokan már azonnal elzárkóztak különböző kifogásokkal , néhánnyal sikerült megbeszélni, hogy aznap délután 3-ra vagy másnap reggel 9-re ugyanott találkozzanak és mennek a munkára...
A találkozókra EGYIK SEM ment el!!!
Szóval, ennyit arról, hogy "semmi esélyük" meg "nem kapnak munkát", mert fehéren-feketén kiderült : nem is kell nekik olyan pénz, amiért meg kellene dolgozni!
Ja, csak úgy ingyen adhatsz neki, de a munka már nincs ínyükre...
Te majd nyugodtan dolgozz napi 8-10 órát szorgalmasan, és vidd a pénzed ezeknek, akik röhögve zsebrevágják és 5 perc múlva elisszák a legközelebbi kocsmában. :-[
Kedves kérdező, azt írtad, hogy szegény hajléktalanok beleszülettek ebbe a helyzetbe. Óriási tévedés! A hajléktalanok 90%a saját hibájából kerül az utcára.
Ha akar dolgozni, nem muszáj koszosan mennie, ugyanis a szállókon van fürdési, mosási lehetőség. Még internet is van. Azoknak is, akik csak bejárnak és nem laknak ott. Vagy a nappali melegedőkben is van lehetőség mindenre. Bizony én ismerek tiszta, ápolt hajléktalant is. Tehát az ápolatlanság a saját nemtörődömségük következménye, arról nem is beszélve, hogy szakadtan több pénzt lehet összekoldulni, ezért nem éri meg nekik fürdeni és munkát vállalni.
Szerintem borzasztóan naiv vagy, csak nehogy csalódj majd a felnőtt világban, ha belecsöppensz.
"felnőtt világban, ha belecsöppensz"
6 éves korom óta utcazenélek Graz-ban, néha egy rokonomnál laktunk, néha pedig az egyik Karitász szállóban. Idén is végigdolgoztam a július-augusztust (diákmunka).
Ítélkezz csak a saját kis tökéletes világodban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!