Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem segítenek...

Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?

Figyelt kérdés
Én ugyan még csak 18 vagyok, de ha lesz állandó fizetésem, biztos, hogy rendszeresen fogok segíteni azokon akik ilyen hihetetlen helyzetben vannak...
2009. aug. 29. 18:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
67%
Mert sokan nem érdemlik meg, hogy segítsenek nekik. Ismerek olyan hajléktalant, akinek az anyám (aki szociális munkás) munkát ajánlott, de ő nem volt hajlandó elmenni dolgozni, mert szerinte többet összekeres kéregetésből. Vannak, akik nem képesek felemelni a seggüket és elmenni valami fizikai munkára, mert nekik így kényelmes és még segítsenek is nekik. A szegény gyerekek megérdemlik, de azok a felnőttek, akik lusták és elhagyják magukat, azok nem.
2009. aug. 29. 19:44
 22/73 A kérdező kommentje:

"jókor voltam jó helyen"

Akkor bizonyára tudod, hogy nem lehet mindenki jókor jó helyen.

23/73 anonim ***** válasza:
69%
Mondjuk, rosszul esett hogy egyből meggyanúsítottál, és gyakorlatilag hazugnak neveztél. "te vagy a Dalai Láma" Csak ilyenkor azt nem gondolod végig, hogy minden nap ötkor kelek, éjfél előtt nem fekszem le, napi 14-16 órát intenzíven dolgozom, többnyire úton vagyok, és az egykori szenvedélyeimet, és mindent a munkámnak vetettem alá.
 24/73 A kérdező kommentje:
Vajon miért hagyják el magukat? Az ember képes olyan apróságok miatt elhagyni magát, mert elvált, elhagyta a barátnője. Akkor hogy a fenébe ne hagyná el magát a szegény szerencsétlen, ha tél közepén egy szál szakadt semmiben didereg élelem, fedél, emberi támogatás és minden nélkül? Én öngyilkos lennék. Már ahhoz is hatalmas elszántság kell, hogy élje tovább az életét, akármilyen is az.
2009. aug. 29. 19:46
 25/73 anonim ***** válasza:
90%

Pár hónappal ezelőtt az egyik riporternek az jutott az eszébe, hogy szeretne segíteni a hajléktalanoknak : mi lenne, ha néhánynak munkát adna?... Lehetőséget szeretett volna nyújtani nekik a "kitörésre", esélyt a normális életre!

Körbejárt Bp-en a közismert tereken (Moszkva tér, Blaha, Keleti pu., stb.) ahol hemzsegnek a hajléktalanok és koldulnak. Nagyon sokhoz odament és becsületes munkát ajánlott nekik (téglahordás, ásás, fűnyírás, stb.) becsületes bérrel : sokan már azonnal elzárkóztak különböző kifogásokkal , néhánnyal sikerült megbeszélni, hogy aznap délután 3-ra vagy másnap reggel 9-re ugyanott találkozzanak és mennek a munkára...

A találkozókra EGYIK SEM ment el!!!

Szóval, ennyit arról, hogy "semmi esélyük" meg "nem kapnak munkát", mert fehéren-feketén kiderült : nem is kell nekik olyan pénz, amiért meg kellene dolgozni!

Ja, csak úgy ingyen adhatsz neki, de a munka már nincs ínyükre...

Te majd nyugodtan dolgozz napi 8-10 órát szorgalmasan, és vidd a pénzed ezeknek, akik röhögve zsebrevágják és 5 perc múlva elisszák a legközelebbi kocsmában. :-[

2009. aug. 29. 19:47
 26/73 A kérdező kommentje:
Ha pedig 2 milliós fizetésem lenne, akkor a város összes hajléktalanjának fizetném az albérletet, hogy meg tudják maguknak teremteni az életet. Undorító vagy, hogy a 2 milliós fizetéseddel hencegsz, ahelyett, hogy azoknak segítenél, akiknek nincs más esélyük.
2009. aug. 29. 19:48
 27/73 anonim ***** válasza:
63%
Nézd, ha neki ez a boldogság igya el, de nekem így tiszta a lelkiismeretem. Ha megtehetem, miért ne?
2009. aug. 29. 19:49
 28/73 A kérdező kommentje:
A riporteres hozzászólónak: azért ebben biztosan van egy kis ferdítés, a média és a kormány mostanában szereti gonosz, semmirekellő embereknek beállítani a hajléktalanokat.
2009. aug. 29. 19:51
 29/73 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező, azt írtad, hogy szegény hajléktalanok beleszülettek ebbe a helyzetbe. Óriási tévedés! A hajléktalanok 90%a saját hibájából kerül az utcára.

Ha akar dolgozni, nem muszáj koszosan mennie, ugyanis a szállókon van fürdési, mosási lehetőség. Még internet is van. Azoknak is, akik csak bejárnak és nem laknak ott. Vagy a nappali melegedőkben is van lehetőség mindenre. Bizony én ismerek tiszta, ápolt hajléktalant is. Tehát az ápolatlanság a saját nemtörődömségük következménye, arról nem is beszélve, hogy szakadtan több pénzt lehet összekoldulni, ezért nem éri meg nekik fürdeni és munkát vállalni.

Szerintem borzasztóan naiv vagy, csak nehogy csalódj majd a felnőtt világban, ha belecsöppensz.

2009. aug. 29. 19:52
 30/73 A kérdező kommentje:

"felnőtt világban, ha belecsöppensz"

6 éves korom óta utcazenélek Graz-ban, néha egy rokonomnál laktunk, néha pedig az egyik Karitász szállóban. Idén is végigdolgoztam a július-augusztust (diákmunka).

Ítélkezz csak a saját kis tökéletes világodban.

2009. aug. 29. 19:56
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!