Az emberek miért nem segítenek a hontalanokon és a rászorulókon?
Figyelt kérdés
Én ugyan még csak 18 vagyok, de ha lesz állandó fizetésem, biztos, hogy rendszeresen fogok segíteni azokon akik ilyen hihetetlen helyzetben vannak...2009. aug. 29. 18:28
51/73 anonim válasza:
Egy 18 éves hogy lehet ennyire elrugaszkodva a realitástól? 2 milliós fizetés keresése esetén eltartanád a város minden hajléktalanját? Jó vicc.
52/73 anonim válasza:
mert a gazdagok kuksolnak a vagyonukon, mint a mesében a sárkányok, a szegények pedig örülnek, ha saját magukat el tudják tartani...
53/73 A kérdező kommentje:
Nyilván nem szó szerint értettem ;) Arra céloztam, hogyha 2 millióból élnék meg, abból akár 200-300 ezret is rászánnék a rászorulókra havonta, mert megtehetném. Jelenleg 120 ezerből élünk meg (5 fős család), az előttem hozzászóló pedig 2 millióból. El se tudom képzelni, hogy lehet ennyi pénzt elkölteni egy hónapban és mivel mi 120 ezerből viszonylag jól meg tudunk élni, így nyilván a 2 millióból élő elpazarolja a pénzt ilyen-olyan luxuscikkekre, így gyakorlatilag elveszi más elől a pénzt. Az ilyenek miatt szűnnek meg a munkahelyek. A pénz a milliomosokhoz központosul, akik pazarló életmódot folytatnak, elköltik a szegények pénzét. A milliomosok nem azért milliomosok, mert olyan hú de keményen dolgoztak (egy munkásember, aki napi 12 órát hordja a téglát a tűző napon, sokkal többet szenved, mint mondjuk egy cégvezető); hanem azért, mert "jókor voltak jó helyen".
2009. aug. 30. 12:00
54/73 anonim válasza:
ajánlok neked valamit, kedves kérdező, ami mindenkinek jó lenne, nekünk is, mert nem kellene ahülyeségeidet olvasni, meg a részeg hajléktalanoknak is: szüntesd meg az internet elérésedet és amit havonta rászántál, add oda a hajléktalanoknak!
55/73 anonim válasza:
Azok pedig az így befolyt összegen vesznek piát, majd részegen összevizelik és összecsinálják magukat...
Tényleg nagy befektetés.
56/73 anonim válasza:
Ha pedig esetleg igénybevesznek egy nyilvános mosdót, akkor meg rettegjenek az emberek a fertőzések elkapásától. Bár az ember már az üzletláncok mellékhelyiségeiben sem lehet biztonságban.
Persze városi buszokon és villamosokon sem árt megnézni, hogy hova ülsz le...
Hála az általad istenített csöveseknek!
57/73 anonim válasza:
Nem minden rászoruló csöves! Nem minden szegény ember alkoholista! Mégcsak nem is mindegyik dohányzik! Ezek csak kifogások! Az emberek minig tudtak kifogásokat kitalálni, hogy a lelkiismeretüket megnyugtassák. Pedig már az is nagy segítség néhány családnak, ha mondjuk lomtalanításkor a használható, de nem kellő cuccot bevinnék egy segélyszervezethez, vagy föladnák hirdetésbe, hogy ingyen elvihető. Bár sokszor ezek sem maradéktalanul kerülnek el a rászorulókhoz, mert a jobb darabokat a szervezetnél dolgozók hazaviszik. Ha egy kicsit szétnéznének és akkor talán meglátnák, hogy igenis létezik, hogy valaki önhibáján kívül csúszik le. Nem kell fűnek fának adni és senki sem kívánja, hogy lemondjon bárki is bármilyen luxusról. Ám biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van olyan fölösleges dolga (kihízott, kinőtt, újracserélt de még jóállapotú) ami még másnak érték lehet. Mondjátok a kérdezőnek, hogy naiv. Nem naiv, látja azt amit nagyon sokan nem akarnak észrevenni. Vannak emberek akik szenvednek körülöttünk és elfordítjuk tőlük az arcunkat. Mert így könnyebb. Még meg is lehet magyarázni. Mert az emberek ilyenek. Csak a rosszat látják a másikban. S ha ők kerülnek bajba csodálkoznak a legjobban fölháborodnak, hogy senki nem segít. Én már nagyon sokszor adtam másoknak. Egyszer sem tépték le a karomat. Nem is attól szegényedtem el. Attól, hogy adtam gazdagabb lettem.
58/73 A kérdező kommentje:
1. Senki nem mondta, hogy oszd itt az észt, csak akkor szólj hozzá a témához, ha valami normálisat is tudsz írni.
2. Azt a 2500 Ft-ot ami a netre megy el, nem én fizetem, mint írtam még csak 18 vagyok.
2009. aug. 30. 13:02
59/73 anonim válasza:
Akkor a netezéssel töltött idő helyére vállalj alkalmi munkát, az érte kapott pénzt pedig oszd szét nekik.
60/73 anonim válasza:
Ebben csak az a sz*r, hogy nálunk alkalmi munka sincs. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!