Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az alattam lakó kint dohányzik...

Az alattam lakó kint dohányzik az erkélyen, mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
A múltkor beszólt a gyerekemnek (7 éves), hogy ne ugráljon, futkorásszon stb. Nekem nem mert szólni, szemét módon neki szólt. Ha igaza lenne, oké, de a lányom nem olyan egy évben egyszer jön hozzánk rokon gyerek. Szóval tuti, hogy nem zajong. De a kérdésemre vissza térve: mi nem dohányzunk, és nagyon zavar büdös a dohányfüst. Szóltam már, de semmi reakció. Van valami tanácsotok, hogy mit tehetnék? Vagy van valami törvény erre?
2009. aug. 23. 17:46
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
59%
Azok régi honlapok, de tényleg illegális sajnos.
2009. szept. 19. 12:55
 42/49 A kérdező kommentje:

Hideg van, fázik a drága! Most a lépcsőházban szívja!

Büdös áporodott a levegő...

Mit lehetne tenni? Nem hiszem el, hogy nincs megoldás...

Segítsetek, tanácsokkal...

2009. okt. 18. 08:00
 43/49 anonim ***** válasza:
68%

Úgy érzem, meglehetősen bosszúszomjas vagy...

Egyébként: a lépcsőházzal kapcsolatban igazad van, az zárt tér, ott a dohányzást a lakóközösség megtilthatja, a következő lakógyűlésen indítványozd, hogy legyen tilos cigizni a lépcsőházban és ezt mindenkinek be kell tartania. Nálunk is így van, be is tartja mindenki.

Az eszembe se jutna, hogy az erkélyen dohányzásért beszóljak valakinek, kint a levegőn hamar eloszlik a füst.

Nálunk többen is a lépcsőház előtt, a padon szívják a cigit, ha nem a lakásukban akarnak rágyújtani - de ennyi erővel nekik meg a földszinti lakó szólhatna, hogy zavarja a füst.Azt még meg is érteném.

Itt már többen is írták, hogy 'közterületen' ne cigizzenek a dohányosok, mert őrájuk, a nemdohányzókra is tekintettel kell lenni... OK, közterületen tényleg ne. De néha úgy érzem, sokan csak azt fújják, hogy nekik milyen jogaik vannak és őrájuk hogy és mint kell tekintettel lenni, de nekik eszük ágában sincs gondolni a többiekre :(

Jól írta is valaki korábban: élni és élni hagyni.

2009. okt. 18. 20:42
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ki szokták írni egy A4-es lapra nagy betűkkel hogy pl. "Kedves dohányzó lakótárs! Légyszíves ne a lépcsőházban dohányozz, vagy ne dobáld el a csikket a bejárat előtt, stb., mert ... (indoklás, normál hangnemben). Köszönettel, a ház lakói" és ezt kiragasztják a lépcsőház ajtóra kívül és belül plusz a faliújságra. Lehet felturbózni jó színes papírral (mondjuk piros vagy pink), hogy garantáltan mindenki felkapja rá a fejét. A mi házunkban eddig bejött, bár garancia nincs rá.
2009. okt. 18. 21:12
 45/49 anonim ***** válasza:
79%
Igen,de ez nem kötelezi semmire sem, csak egy kérés.
2009. okt. 19. 01:01
 46/49 anonim ***** válasza:
57%
pfff... valakinek ilyen hülyeségre van ideje hogy ki dohányzik meg leskelödök az erkélyen (azt meg kétlem hogy 10percenként dohányzik mert akkor már meghalt volna ) én nem dohányzok mert nálam ez a gyengeség jele de az is hogyha valakinek enyire nincs más elfoglalsága elég gyenge elméjüség azt az idöt amit a boszura szentelsz áldozd a gyerekedre , nemrég jöttem fel erre az oldalra de nem lesz hoszu távu senki semmi értelmeset nem kérdez...(Tisztelet a kivételnek ) itt tartanak a közemberek....
2009. okt. 19. 12:14
 47/49 anonim ***** válasza:
Elvárnád, hogy lemenjen az utcára a saját lakásából?
2009. okt. 19. 16:38
 48/49 A kérdező kommentje:
Utolsónak: szívja a lakásában, nem kell az utcára mennie... Ezek szerint zavarja a füst vagy a szag, ha nem bent szívja....
2009. okt. 19. 19:35
 49/49 anonim ***** válasza:
Az erkélyen tényleg azt csinál,amit akar,az is az ő lakásához tartozik.A lépcsőházban tényleg bunkóság cigizni.Én dohányzom,de megpróbálom minél kultúráltabban csinálni.
2009. okt. 19. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!