Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az alattam lakó kint dohányzik...

Az alattam lakó kint dohányzik az erkélyen, mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
A múltkor beszólt a gyerekemnek (7 éves), hogy ne ugráljon, futkorásszon stb. Nekem nem mert szólni, szemét módon neki szólt. Ha igaza lenne, oké, de a lányom nem olyan egy évben egyszer jön hozzánk rokon gyerek. Szóval tuti, hogy nem zajong. De a kérdésemre vissza térve: mi nem dohányzunk, és nagyon zavar büdös a dohányfüst. Szóltam már, de semmi reakció. Van valami tanácsotok, hogy mit tehetnék? Vagy van valami törvény erre?
2009. aug. 23. 17:46
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
90%

Azért jogi szempontból ez nem úgy néz ki, hogy mindenki azt csinál a lakásában amit akar. Olyan életvitelt kell folytatni, ami nem zavar indokolatlanul másokat. Ez a társasházakban fokozottan igaz és minden ott lakónak, oda költözőnek tudomásul kell(ene) vennie. A zene erre jó példa, a saját lakásodban sem üvöltetheted ezer decibellen a zenét, mert történetesen másik kétszáz lakót zavarsz vele, akiknek viszont joguk van a nyugalomhoz éjjel és nappal egyaránt. Aki pedig mások nyugalmát indokolatlanul zavarja birtokháborítást követ el és pénzbírsággal sújtható.

Nos erkélyen dohányzás miatt a birtokháborítási eljárás kicsit necces, bár meg lehet próbálni, de sok lakónak kell majd tanúsítania hogy zavaró mértékű a füstölés és nagy dologra így se számítsatok a hatóságok részéről. Viszont a "kedves" szomszéd is kénytelen lesz elviselni az életviteletekkel járó zajokat, mert ez még csak nem is tartozik az indokolatlan zajkeltés kategóriába. Úgyhogy nem kell eztán sem lábujjhegyen osonni a saját lakásotokban. Az ilyenek mindig ezzel kezdik, azután már levegőt se vegyetek, mert az is lehallatszik... Ha meg a gyereket piszkálja, férjed menjen le hozzá felvilágosítani hogy sürgősen felejtse el a kislányt mert zaklatás miatt felnyomjátok a rendőrségen. Ezekkel keményen kell bánni, tapasztalatból tudom hogy a szép szó falra hányt borsó.

Amúgy röhej, hogy az illető nem BENT dohányzik a saját lakásában, mert zavarja a büdös, de a szomszédai lakását lazán telefüstöli, és nekik persze kötelező tűrni... Na ez Magyarisztán...

2009. aug. 24. 23:27
 32/49 anonim ***** válasza:
65%

"nem a cigifüsttől félek, hanem a buszok meg trolik által kibocsátott füsttől"

A trolik által kibocsátott füsttől én is nagyon félek :)

2009. aug. 25. 00:20
 33/49 anonim ***** válasza:
69%
:DDD Tényleg azok nem is füstölnek igazad van. Na mindegy a lényeg,hogy sajnos nem nagyon tudsz ellene semmit tenni. Én szívem szerint leköltöznék valami külvárosi kertes házba, ott talán nyugalom is van ,meg jobb levegő is. De sajnos ott is süt szalonnát a szomszéd, égeti a szemetet, bőgeti a motort stb. Ilyenek mindenhol vannak és ezeket nem nagyon tilthatod ám meg neki.
2009. aug. 25. 08:24
 34/49 A kérdező kommentje:

Végül is vannak az együttélésnek szabályai, de ennyi erővel döglött állatot tarthatok a lakásomban, vagy ordíthatok egész nap (kivéve este 8 után) nem csinálhatnak semmit a szomszédok?

Ezt a füstölő dolgot kipróbálom, tegnap nem jöttek haza. Remélem ma igen...

2009. aug. 25. 19:03
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Pont azt próbáltam leírni, hogy a zavaró dolgok miatt (mint ordítás, döglött állat, stb.) lehet birtokháborítási eljárást indítani, csak a dohányzás sajnos pont olyan, hogy kicsi az esélye, hogy az illetékes jegyző a javatokra ítél, pláne ha esetleg ő is dohányos... Sajnos van az írott joganyag, meg ahogyan azt értelmezik-betartatják, és nálunk ugye tudjuk mi a helyzet... Példának leírom a mi esetünket: a szomszédunk a közös falra tette a hangfalait és ha nem is ordít a zene, döng a lakásunk a basszus miatt. Mégis tehetetlenek vagyunk, mert csak x decibel fölött minősül valami csendháborításnak, nem számít hogy közben meghülyülünk attól, hogy napi több órában dübörögnek a lakás falai. Ha nem éri el az x decibelt, akkor hivatalosan csend van... Szóval emiatt épp a költözésen dolgozunk, mert ez így nem élet. Vissza lehetne vágni hasonló zajongással, na de egy 10 hónapos baba mellett? Szóval sajnos nálunk ilyen a jogalkalmazás, hiába van leírva szépen hogy "aki lakott területen (...) indokolatlanul zajt okoz (...) amely alkalmas arra hogy mások nyugalmát megzavarja birtokháborítást követ el".

Amúgy bejött a füstölő? Lehet én is kipróbálom, hátha kifüstölöm a palit a zeneszobából :)))

2009. aug. 27. 22:00
 36/49 anonim ***** válasza:
87%
Na most az együttélés szabályaiba nem tartozik bele a szél járás. Az ,hogy valaki kint dohányzik az erkélyen nem sért semmilyen törvényt, pláne ,hogy nem szándékosan a te szobádba fújja a füstöt, arról ,hogy a légáramlat oda viszi nem tehet. És mivel eleve a szél vitte oda nem is lesz olyan nagy mértékű a káros anyag tartalom a levegőben ,hogy az bajt okozzon. Csak magamat tudom ismételni, kevésbé káros az ha 5 ember dohányzik az erkélyén és bemegy a szobádba a füst ,mintha 10 perc alatt 5 autó elkúszik az ablakod alatt és bemegy a szmog.
2009. aug. 27. 22:21
 37/49 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Még mindig nem jöttek haza, lehet, hogy elmentek valahová... de megírom, ha én is füstölök. :D

2009. aug. 28. 16:50
 38/49 anonim ***** válasza:
100%
Van az az úgynevezett e-cigi- annak nincs szaga, esetleg vegyél neki egyet, vagy hívd fel rá a figyelmét, pl. rakj ki egy plakátot a lépcsőházba: "Ha esetleg úgy érzi, hogy valakit zavarnak az Ön dohányzási szokásai, vegyen e-cigit.
2009. aug. 31. 10:21
 39/49 anonim ***** válasza:
42%
Az e-cigi illegális Mo-on.
2009. aug. 31. 16:56
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy illegális lenne az e-cigi, itt is árulják:

[link]

[link]

[link]

2009. szept. 19. 11:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!