Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 16 éves "anyukának" nem...

16 éves "anyukának" nem inkább szégyellnie kéne magát?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm 15 évesen szült nemrég. A terhessége alatt és a szülésnénél is tele volt a face a kommentjeikkel és fotóikkal, h mennyire boldogan várják a babát. Most 16 éves, az "apuka" 19. Az "apa" szüleinél laknak. A srác nem dolgozik, a lány abba hagyta az iskolát.

Komolyan nem értem mire büszkék. Na meg a közös ismerősöket sem. Rengeteg gratulációt kaptak. Akkor is amikor kiderült h terhes a lány. De miért? Ők meg még büszkék is rá.

Az ő korában és helyzetében én a föld alá süllyedtem volna szégyenemben.

Valaki magyarázza már meg nekem miért gratulálnak eggyesek ahoz, h a gyereknek gyereke lesz és a nagyszülők tartják el?

2012. nov. 9. 10:05
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim válasza:
52%
Ti meg azokat szóljátok le akik fiatalon szülnek. Tényleg ne értsetek félre, sztem sem kéne 16 évesen még gyerek. De ha nekik jó úgy, vállalták úgy. Akkor innentől kezdve nektek nem mindegy??
2012. nov. 9. 10:29
 12/53 A kérdező kommentje:

Azt nem mondtam h bújjon el. A környezetében büszkélkedjen, ne a világnak. Egyébként minden kommentjéből süt a butaság.

Szép a gyerek, de gyereket csnálni nem nehéz.

Szerintem azért kéne h szégyelje magát, mert azt hiszi, azzal h gyereket szült, mindent tud az életről. Közben egyiknek sincs több mint 8 osztálya. És ezt mindenki tudja. Nem is akarnak tanulni. Viszont 4 éven belülre tervezik a másodikat.

2012. nov. 9. 10:29
 13/53 anonim ***** válasza:
52%

"Komolyan nem értem mire büszkék. Na meg a közös ismerősöket sem. Rengeteg gratulációt kaptak. Akkor is amikor kiderült h terhes a lány. De miért? Ők meg még büszkék is rá.

Az ő korában és helyzetében én a föld alá süllyedtem volna szégyenemben. "

Akkor szerinted mit kellene csinálniuk????

2012. nov. 9. 10:31
 14/53 A kérdező kommentje:
Mondjuk csendben maradni? És nem a rongyot rázni, hanem szépen beülni a suliba.
2012. nov. 9. 10:37
 15/53 A kérdező kommentje:
Tyűha 9-es!!! Na kb ott is ilyesmiről van szó.
2012. nov. 9. 10:38
 16/53 anonim ***** válasza:
57%

Nagyot változott a világ.

Régen falun pl. ez volt a természetes.

A fiatal tizenéves beházasodott anyósék családjába, sokszor még egy szobájuk volt, a fiataloknak csak az ágyuk volt külön. Oda születtek a gyerekek és mindenki örült, együtt nevelték.

Miért baj, ha valaki ma is így csinálja.

Manapság az újszülötteket is betolják egy saját szobába, az jobb?

Persze mindenki ahogy jól esik, úgy csinálja, csak ne szóljuk már le a másikat az ő megoldásáért.

Lehet, hogy felelőtlen volt, de vállalta a babát, és lehet, hogy az a baba jobban lesz szeretve mint egy másik, akinek 30 évesek a szülei.

A fiatalok meg majd talpra állnak.

Ne érts félre, nem mondom el, hogy nekem milyen verzió tűnik ideálisnak, csak hát nem értem miért kell így felháborodni a mások dolgán.

Lazulj le.

Én. pl. nem vagyok fent a Face-n, és nincs ilyen problémám. :D

2012. nov. 9. 10:40
 17/53 A kérdező kommentje:

Látom nem értitek.

Ők nem is akarnak talpra állni. Nem dolgoznak, nem járnak iskolába. Elkú.ják a gyest a drága ruhákra. Aztán mennek körbe kölcsön kérni, h a gyerekre való tekintettel egy párszáz ft-ot adjál már. A nagyi pelenkázza, fürdeti. Ezek meg fotószkodnak, osszák az ész és tervezik a 2.-at.

Egyébként ezzel a szegénykével is ki-be járnak a kórházba. Mert az anyuka szoptatja, de nem eszik rendesen, ezért semi rendes tápanyag sincs a tejében. Plusz dohányoznak is.

Persze, nem az én dolgom. De véleménye mindenkinek lehet. Nem avatkozom bele. Itt is névtelenül kérdezek. Kíváncsi voltam mások mit gondolnak. Mert ti is hozzászóltok, érveltek. Holott nektek sem a dolgotok.

Szerintem ez inkább kissé álszent majomszeretet. Én nem bíztatnám az ilyen embereket a gratulációmmal.

És 6-os válaszoló, szerintem el kellet volna vetetni.

2012. nov. 9. 10:54
 18/53 anonim ***** válasza:
59%
Én 17évesen szültem. Terveztük. Páromnak van egy nagy háza nagy kertje állatok. Nem a szüleim nyakán élünk. Az ő szülei már nem élnek. Remekül keres. Meg van a 10osztályom és most meg okjs tanfolyamra járok. 4éve vagyok együtt a párommal. Szeretjük egymást. Fiamon is meglátszik hogy boldogságban él. Sajnos én is sok ilyen fiatal anyukát látok és én sajnálom ezeket a gyerekeket. Kevés az olyan anyuka mint én.
2012. nov. 9. 10:54
 19/53 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó, azért lásd be, hogy a te eseted valószínűleg nem ugyanez, a páros miatt, aki, ha jól sejtem, nem húszéves, hanem kissé érettebb korosztály.
2012. nov. 9. 11:03
 20/53 anonim ***** válasza:
63%
páros = párod
2012. nov. 9. 11:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!