16 éves "anyukának" nem inkább szégyellnie kéne magát?
Egy ismerősöm 15 évesen szült nemrég. A terhessége alatt és a szülésnénél is tele volt a face a kommentjeikkel és fotóikkal, h mennyire boldogan várják a babát. Most 16 éves, az "apuka" 19. Az "apa" szüleinél laknak. A srác nem dolgozik, a lány abba hagyta az iskolát.
Komolyan nem értem mire büszkék. Na meg a közös ismerősöket sem. Rengeteg gratulációt kaptak. Akkor is amikor kiderült h terhes a lány. De miért? Ők meg még büszkék is rá.
Az ő korában és helyzetében én a föld alá süllyedtem volna szégyenemben.
Valaki magyarázza már meg nekem miért gratulálnak eggyesek ahoz, h a gyereknek gyereke lesz és a nagyszülők tartják el?
Az ő dolguk, foglalkozz a saját dolgaiddal.
16 évesen szerintem sem a gyerekvállaláson kéne, hogy járjon az esze, de ha boldogok, és el tudják tartani a gyereket akkor miért zavar?? Az meg hogy a szülőknél laknak... van aki 30 évesen is otthon lakik.
Én 21 évesen szültem az elsőt, saját (?) hiteles házban lakunk. Ez jobb? Szerencsére nem nélkülözünk.
Illedelmességből gratulálnak,ennyi.
(Illedelmességből gartuláltam tegnap közös ismerősöknek eljegyzés miatt,közben a fejemben az volt hogy úristen,hogy követheted el életed legnagyobb hülyeségét?)
Szia!
Én 19 évesen lettem várandós, nekem is mindenki gratulált, (1-2 ember kivételével) lájkolták a babás képeimet facebook-on, de én úgy gondolom ez rengeteg embertől csak a szemembe szólt, a hátam mögött meg nagyon is jól tudom, hogy a többségnek mi volt a véleménye. Én is lesokkoltam a dologtól, ebből gondolom, hogy mások is így éreztek körülöttem de nyilván nem mindenki olyan bátor, hogy ezt kerek-perec megmondja nekem. Nekem van olyan ismerősöm aki 14-15 évesen szült, Neki is mindenki gratulált, dícsérték a babát. Ez inkább a babának szól szerintem, nem az anyukának mert ugye a baba nem tehet semmiről. Neki még attól kívánhatnak jó egészséget és tarthatják szépnek is, függetlenül attól, hogy korábban jött mint kellett volna.
Én sem tartom jó dolognak a tini mamiságot, de ha már így alakult...Nem lehet mit tenni. Mi Hála Istennek azon kívül, hogy a Párom rokonával élünk együtt, mindent megadunk saját keresetből a gyermekünknek, tehát mi nem a nagyszülőknek vállaltunk gyermeket... Manapság ez már annyira gyakori (sajnos?) hogy én már meg sem lepődök ezen, ítélkezni sem akarok, mert sosem tudhatom nekem mit hoz a jövő.
Na ez az igazi magyar mentalitás!!!
Itt a GYK-n egy csomó kérdés volt azzal kapcsolatban, hogy 16 éves lány, terhes, megtartsa-e vagy sem. Mindkét oldalnak vannak érvei!
De pl. most ismerősök között a szívműtött kislány és anyukája volt ezzel kapcsolatban a téma.
A kislány anyukája 20 éves, tehát könnyű kiszámolni, hogy 16 évesen szülte.
Vállalta, nevelte, ápolta stb.
Mikor csinálta volna jól?
- elveteti, mert fiatal a terhességhez
- intézetbe adja, hiszen beteg gyerek nem kell örökbefogadó szülőknek
- vagy normálisan neveli, büszke a lányára stb
- te verziód szerint, elbújik a föld alá, és mindenki előtt szégyenli amit csinált
Szerintem egy gyerek megérzi, ha nem örülnek neki. Tehát ha megtartja, legyen BÜSZKE és NEVELJE FEL.
Hány 15-16 éves él ma szexuális életet? Bármelyikkel megeshet, hogy terhes lesz!
Mutatok valamit. A belinkelt képen egy ismerős csaj fb-s párbeszéde olvasható, aki 16 évesen szülte az első gyerekét, a másodikat 18 évesen. Az apuka ugyanaz, ám pár év se veled-se nélküled kapcsolat után pillanatnyilag szakítottak. A csaj a gyerekekkel az anyjával és az öccsével él, de állandóan bulizik, volt, hogy fb-n szólt utána az öccse, hogy menjen haza, mert utána sír a kisebbik gyerek. Persze ő is telehányja a fb-ot a gyerekek képével, a jó anya szerepében tetszelegve, de a többi beírásából lerí, hogy tkp. az anyja gondoskodik a kicsikről.
Na és ez a párbeszéd kidurrantotta az agyam. Nem szóltam bele, mert nem fogok velük vitatkozni, de legszívesebben képen töröltem volna a két kis önigazoló pitschát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!