Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért bántanak az osztálytársaim?

Miért bántanak az osztálytársaim?

Figyelt kérdés
Már rosszul vagyok ha rágondolok, hogy 1hét és láthatom megint az osztálytársaimat. Csak azt nem értem mért bántanak. Állandóan piszkálnak, órán beszologatnak, hogy milyen hülye vagyok, nemnormális a tanár meg nemis szól rájuk. Mindenért kiröhögnek, megaláznak, az utcán nem is köszönnek, lenéznek, ha mellém kell ülni akkor vágja a pofákat, fb-ra sértő képeket raknak fel rólam, zaklatnak hogy milyen csúnya vagyok, hogy öltözködöm, mért van műkörmöm, amikor a fél osztálynak az van. Nem is öltözködök hülyén ha ez lenne a gond. Rondának sem vagyok az. Ha valamit nemtudok akkor leordibálnak. Persze ha ők nem tudják az természetes dolog. Persze nem mindenki ilyen az osztályból. Egy ideig bírtam a piszkálodásukat, de a nyár közeletével teljesen kikészültem. De már annyira, hogy mindennap sírva mentem haza, alig ettem és ittam, nem áltam szóba nagyon senkivel, meg öngyilkos is szerettem volna lenni 20db gyógyszert szettem be és ez igaz, de azt komolyan megbántam, szerencsémre nem lett semmi bajom. Az osztályban köhögni se nagyon mertem. Igazából már az álltalánosban is ezt csinálták velem. Szóltam a szüleimnek, hoygy átakarok menni más suliba, de ők nem engedték meg. Mit tettem, hogy ezt érdemlem az életben, inkább nem is kell ez a szar élet. Már bocs a buta szavakért, de csak igy tudom jellemezni.
2012. aug. 27. 11:20
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Sajnos nem 2 hanem 3 évem van még.:(
2012. aug. 27. 15:29
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

amúgy még 21 évesen is általában ezekről a dolgokról álmodok, szóval eléggé mély nyomokat hagytak bennem

mai fejjel már biztos kiharcoltam volna hogy elmehessek máshová

2012. aug. 27. 15:35
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem érzed jól magad az osztályban akkor mindenképp szólj a szüleidnek, igazgatónak.

Túl passzív vagy.

- Nem szólsz vissza nekik, azért mert nem akarsz 'lesüllyedni az ő színtükre'. Pedig igenis ki kéne állnod magadért, és ez nem jelenti azt, hogy az ő eszközeiket kell használnod. Nem kell senkit megaláznod, megverned... Egyszerűen csak felemelt fejjel valami ilyesmit mondasz nekik: "Nem unjátok még? Engem nem zavar hogy cseszegettek. Ez a ti szegénységi bizonyítványotok." Muszáj hogy hangot adj, nem fognak békén hagyni mert csendben meghúzod magad a sarokban. Annál jobban fognak piszkálni.

-Azért szem szólsz az igazgatónak mert utána spiclinek fognak csúfolni? Már ne haragudj de ez nagy butaság. Igenis szólni kell az igazgatónak ha már lelkileg ennyire terrorban tartanak! Nem mindegy hogy spiclinek csúfolnának vagy hülyének, szarul öltözködőnek? Ezen már nem múlik! Így is úgyis céltábla vagy. Hidd el ha beszélnél az igazgatóval, aki bemenne az osztályba és megmondaná ott mindenkinek hogy értesült a problémáról, és ha még egyszer panaszt hall tőled, akkor a zaklató fegyelmi tárgyalást, vagy pedig egyenesen elbocsájtást von maga után. Egyből befognák a szájukat és megemberelnék magukat, mert a kicsapással való fenyegetés elég hatásos tud lenni.

- A szüleidnek is sokkal jobban kéne mondani hogy mennyire szarul érzed ott magad. Én biztosan elmondanám hogy már az öngyilkosság határán vagyok. (és egyszer meg is kíséreltem.) Erre a szörnyű vallomásra, minden szülő fejvesztve rohanna átirattani a gyerekét egy másik iskolába. Csak őszintének kéne lenned a szüleiddel. Miért nem mered elmondani? Mit veszítesz?

Én tudom mit. Az életedet.

Bátorság kell ide. Semmi más.

2012. aug. 27. 16:11
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

ugyanaz a suli, másik osztály...

1. lehet, hogy a szünetben is megtalálnak, de ez nem biztos. ugyanis új ismerőseid lehetnének, és velük tölthetnéd a szünetet

2. ráadásul egy új osztályban már az is nyereség, hogy nem bántana mindenki, hanem vsz. érdeklődnének irántad...

Különben sajnos igaza van az előttem szólónak... nagyon sok ötletet, tanácsot, törődést kaptál az itteni hozzászólóktól, de a Te válaszaid sajnos szinte mindig elutasítóak, ezt azért nem, azt meg azért nem...:(

Kérlek, próbálj meg ne a "hogyan NEM"-re koncentrálni, hanem a "hogyan IGEN"-t megkeresni. :)

Nos, mit fogsz tenni?:)

2012. aug. 27. 20:56
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem a helyzetedet, mert velem általános iskola 7-8.-ban csinálták ezt a tanáraim többségének orra előtt. Igaz nekem volt egy jó barátom az osztályban, így hozzá tudtam menekülni, meg ha tudott akkor meg is védett, de akkor is a megalázások mindennaposak voltak.

Tanácsaim:

1. Először is vagy töröld magad a fészbúkról, vagy pedig töröld az ismerőseid közül a görény osztálytársaidat és állítsd be, hogy a képeidet, az üzenőfaladat és mindent csak az ismerőseid láthassanak. A fészbúkos szemétségek így lerendezve.

2. Muszáj megmutatnod, hogy veled nem lehet packázni! Vágj vissza szóban, üss is ha kell! Az igazgatónak tudnia kell, hogy mi folyik az osztályban, hogy mit művelnek veled, menj be hozzá és mesélj el mindent!

3. A szüleidnek is tudnia kell a dolgokról. Valószínűleg azt hiszik, hogy ezek gyerekcsínyek és csak te fújod fel a dolgokat. Viszont ha tudnának az öngyilkossági kísérletedről, mindjárt más szemmel néznének rád!

4. Ha az első 3 pont nem járható út a számodra, akkor tedd azt amit egyik fenti válaszoló írt: gyepáld meg a legnagyobb hangadót! Persze ekkor számítanod kell arra, hogy te leszel a gonosz, mert ugye ezek a gyökerek valószínűleg körbenyalják egymást! De ekkor már lesz tiszteleted, sőt lehet hogy el is tanácsolnak a suliból és akkor kereshetsz más iskolát.

Ne legyél áldozat! Ha az én lányom lennél, már végigpofoztam volna az összes gyökér osztálytársadat a szüleikkel együtt. De sajnos nem vagy a lányom, így ezt a helyzetet egyedül csak te tudod megoldani.

Ha elkezdődik a suli, akkor mindenképpen írj ide, kíváncsi vagyok hogyan alakulnak a dolgok, és talán többen tanácsot is tudunk adni így menet közben.

2012. aug. 27. 20:58
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Segíthetnétek nekem is. Pont így vagyok mint a kérdező, csak én most kedztem a gimit. Velem is ugyanezt csinálják.
2012. szept. 27. 17:21
 27/34 anonim ***** válasza:
hajjaj nehéz dolog ez. :( mit gondolsz mi lehet a háttérben?
2012. szept. 27. 19:34
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is csendes vagyok. Egyszerűen amikor oda megyek hozzájuk nem tudok megszólalni, bekapcsolódni a témába. Ma is láttam hogy két lány súgdolózik meg engem néztek. Tudom, hogy rólam beszéltek. Nagyon zavarban voltam, elment az életkedvem is, amúgy is érzékeny vagyok semmi kedvem holap iskolába menni :(
2012. szept. 27. 19:52
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Bárcsak tudnék segíteni, de nincs ötletem, hogy lehetne könnyebb. :(

Egy pár dolog ami eszembe jut:

-képezd egy kicsit ki magad azokban a témákban amikről szoktak a többiek beszélgetni.

-a sulis dolgokról mindig lehet beszélgetni (sokat kell tanulni, tanárok)

-nézd meg az x faktort, vagy valami olyat amit mindenki szokott, mert ezekről is lehet beszélgetni.

2012. szept. 27. 20:27
 30/34 anonim válasza:
100%
ismerős a helyzeted kérdező, mintha én tettem volna fel a kérdést, engem is piszkált még az osztályom, csak az én helyzetembe az volt a rossz hogy ott csak fiúk voltak, és hogy ott még azok is belém kötöttek akik visszahúzódóak voltak, aztán végül 2 év után feladtam és átmentem egy másik iskolába, ahol majdnem csak lány osztálytársaim és pár fiú volt, és sokkal jobb lett minden, új ismerőseim és barátaim lettek, és megérte
2014. máj. 5. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!