Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért él abban a tudatban a...

Miért él abban a tudatban a legtöbb ember, hogy attól, hogy egy csomó megoldatlan problémája van, vagy egy célért küzd, már van értelme az életnek?

Figyelt kérdés
A kamaszok általában elgondolkodnak azon, hogy mi értelme az életnek, és ez azoknak akik kinőttek már ebből a korból hülyeségnek tűnik, de valójában nem tudják a választ ők sem, csak épp elvannak foglalva az értelmetlen életük értelmesnek hitt mindennapjainak problémáival.
2011. nov. 20. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
Az elet ertelme maga az elet.Az , h mindig minden korulmeny mellet probaljuk meg belole kihozni a maximumot, ami altal elvezhetove valik.:)Ehhez neha kis dolgok is elegendoek.Sok kis apro tett viszi neha elore a vilagot, es mindeki ritkos vagya , h egy jobb , szebb , elhetobb vilagban letezhessen!Tehat egy szep, elheto vilag letrehozasa az elet celja.Pl. Segiteni masokon, hiszen azzal nem is tudod, de magadon is segitesz...erted....;)
2012. jún. 12. 20:53
 62/65 Querocha válasza:

A kerdes tok jogos a reszedrol, es abba gondolj bele, ha mindenki egy csettintesre meg tudna oldani a problemaikat...

Ha te birtokaban a mindenttudas kepessegevel, szted hanyan kernenek belole... Max. en kopogtatnek az ajtodon.

Minden problemaban egyben ott a megoldas is, de ha meg van oldva a problema, akkor jon a para, h azzal tok jol elvoltam, most meg mi a f... van?

A problema a legnagyszerubb dolog, mert megoldasa altal fejlodhetsz.

Az elet ertelme sztem a szintezis. Ha erdekel, nezz utana Hegel munkassaganak, sztem tetszeni fog. Enjoy your life :D

2012. jún. 17. 11:21
 63/65 anonim válasza:

... AZ ÉLET LÉNYEGE NEM ELJUTNI VALAHOVÁ, HANEM RÁJÖNNI, HOGY MÁR OTT VAGY, ÉS HOGY MINDIG IS OTT VOLTÁL. MINDIG ÉS ÖRÖKKÉ A TISZTA TEREMTÉS PILLANATÁBAN VAGY. AZ ÉLET LÉNYEGE TEHÁT TEREMTENI - MAJD MEGTAPASZTALNI, AKI, ÉS AMI VAGY!

Ha kíváncsi vagy mélyebben : [link]

Mivel nincs objektív!!, így minden szubjektív...hiszen akárhányan nézünk egy dologra ,annyiféle képBEN látjuk.

Így a kérdésre adott válaszok is egyértelműen oszlanak annyi felé ,ahányan írunk éppen itt.

De mindenkinek azt kell kivenni belőle, amit igazán magáénak érez , bizonyos (fontos!) életszakaszában, (fontos!)fejlődési folyamatában.....mert ezt tanítani nem lehet, csak megtapasztalni.

2013. márc. 20. 21:49
 64/65 anonim válasza:
Bocsánat, hogy valaki reagálásához(21/63) fűzöm, hozzá, ami nem ma volt , de kétszer említi, hogy a kérdezővel baj van. Ez számomra nem szimpatikus. Ugyanis pont ,hogy nincs baj, mert "itt van" és kérdez, és fontosat kérdez. És "belül" küzd az "egyszerűség ellen " , mert többet érez annál amit a szemével lát. Hiszen tudjuk, hogy energiából állunk, úgy ahogy minden ami minket körülvesz...de nem akarok mélyebbre menni. Meg kell említenünk a tudatot, melyben megint mérhetetlen lehetőségek lapulnak. És ott van még az, mely kényszerít az általa(kérdező) feltett kérdések keresésére...a szellem/lélek. Kinek hogy tetszik ! Szóval, a kérdezőnek üzenem, hogy csak így tovább!!! :) Megtalálod a választ..magadban. Nem biztos, hogy most, de jó úton jársz!!!!
2013. márc. 20. 22:12
 65/65 anonim válasza:

... :) háááát...én most értem végére a sok kommentnek! Vagy így, vagy úgy de sokkal több válasz érkezett erre a kérdésre , mint egy átlagéra, még, ha megoszlottak is, és szerte irányt vettek. A konklúzió pedig az , hogy mindenkinek az a világa, amit belülről kifele lát, vagyis a világképünk az amit a tudatunk külső +"belső" hatások alapján megformált. Vagyis mindenkinek az van amit hisz! Innentől nincs értelme egyetlen "vitának sem" Itt már csak egy dolog melyre szerintem ki kell térni, hogy a kérdező irányt szeretne választani ! Mely nem ezek válaszok alapján születik majd meg, hiszen ezek csak szavak mondatok....ezerfélék.... Hanem , hogy Ő mit érez :)) Vagyis aggódó gondolatok aggódó világot, hitetlen gondolatok hitetlen világot, pozitív gondolatok pozitív világot szülnek majd neki .

Szép estét mindenkinek!! :)

2013. márc. 20. 22:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!