Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért él abban a tudatban a...

Miért él abban a tudatban a legtöbb ember, hogy attól, hogy egy csomó megoldatlan problémája van, vagy egy célért küzd, már van értelme az életnek?

Figyelt kérdés
A kamaszok általában elgondolkodnak azon, hogy mi értelme az életnek, és ez azoknak akik kinőttek már ebből a korból hülyeségnek tűnik, de valójában nem tudják a választ ők sem, csak épp elvannak foglalva az értelmetlen életük értelmesnek hitt mindennapjainak problémáival.
2011. nov. 20. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 Imi3est válasza:
57%
Külső szemszögből nincs semmi értelme, de van egy probléma: Hiába tudjuk elképzelni a világot külső szemszögből (mert pl. a fizika, és a matek erre tanít) valójában csak a saját szemszögünkből tudjuk élni az életünket. Más választás nincs, kaptál egy testet, és azzal kell "játszanod" :). Az életed célja a fizikai, szellemi szükségletek kielégítése, és a kitartás - mert aki feladja, az nem kap másik lehetőséget. Szerintem elég sok érdekes felfedezni való dolog van a világban, amire kíváncsi az ember. A másik cél lehet a hozzád hasonló gondolkodású emberekkel megbeszélni a téged érdeklő dolgokat, és ezáltal fejlődni, és megismerni magad és a világot. Szerintem jó dolog megérteni hogy külső szemszögből tényleg semmi értelme, de azt is meg kell érteni, hogy csak a saját testedbe vagy bezárva, és nem tudsz belőle kiszabadulni :). Remélem elég értelmetlen voltam :)
2011. nov. 20. 18:44
 12/65 A kérdező kommentje:

ma 18:36

Nem vagyok az. Normális ruhákban, normális kinézettel élek, csupán nem félek belegondolni olyasmikbe, ami8kbe mások igen.

2011. nov. 20. 18:46
 13/65 A kérdező kommentje:

ma 18:44

:) Persze, nem elhanyagolható az, hogy önmagában véve néztem az életet, nem egyénileg. Engem amúgy egy csomó minden érdekel, csak nem érzem elég erősnek magam a felfedezésükhöz, vagy pl elkezdek 20 könyvet de egyiket sem írom tovább, Nietzsche-t olvasok a tananyag helyett, ezért rosszak a jegyeim stb.

2011. nov. 20. 18:53
 14/65 Imi3est válasza:
37%

18:36 -> Valószínűleg nem tanultál elég matekot és fizikát, ezért nem jöttél még rá hogy a világot külső szemszögből is el lehet képzelni.(mert pl. a föld ugyanazokból az atomokból áll bárki nézi is + a fizikai törvények is ugyanazok számodra mint számomra) És ilyen külső szemszögből nincs értelme/célja az egésznek.

Már csak az a kérdés hogy ha nem lenne senki aki megfigyelje, akkor létezne-e egyáltalán a világ? - lehet fel is teszem ezt a kérdést)

2011. nov. 20. 18:56
 15/65 Imi3est válasza:
18:53 -> Sajnos ezzel én is így vagyok, túl sokmindenbe kezdek bele, de már lusta vagyok befejezni. Mindig azt olvasom, vagy azzal foglalkozok, ami épp érdekel, de gyorsan megunok mindent, és elkezdek valami mást, ami épp érdekesebbnek tűnik. Lehet hogy túl sok a lehetőség :)
2011. nov. 20. 19:02
 16/65 anonim ***** válasza:
37%

11:21 vagyok. Hogy mi tesz boldoggá, az változó. Van néhány fix pont, imádok zenélni, filozofálni, vitatkozni, olvasni, jókat enni, másoknak segíteni, tanulni, táncolni, szexelni, futni, éjszaka órákig félálomban ébren lenni, ilyesmik.

Igyekszem minden napom úgy igazítani, hogy valami ebbe beleférjen. A többi nem izgat.

Érdekes amúgy az is, hogy a kérdéshez mások hogy állnak hozzá. Emiatt külön örülök a kérdésednek :). Én most úgy érzem, hogy egy lépéssel az átlagember előtt járok (hűű, de beképzelten hangzik :) ), mert már túlléptem azon az általános felfogáson, miszerint az élet értelme új életek létrehozása és óvása. Legtöbben itt tartanak, pedig ez nem értelmesebb egy mókuskeréknél. Bár hasonlíthatjuk hullámvasúthoz is, ami körbe-körbe megy, de valamiért mégis van értelme felülni rá, mert élvezetes. Más kérdés, hogy én azt sem élvezem, de erről csak a gyenge gyomrom tehet :D.

Na de nem feltételezhetem, hogy rájöttem az élet értelm(etlenség)ének nyitjára, mert annyira azért nem vagyok elszállva magamtól. Nagyon bízom benne, hogy az életem során még előrébb léphetek, még jobban megérthetem az élet értelmét. Millió különféle magyarázat van rá, pl. minden vallásnak van egy. Lehet, hogy valamelyiknek igaza van? Nagyon jó lenne tudni.

2011. nov. 20. 21:57
 17/65 anonim ***** válasza:
Van benne igazság amit a kérdező mond. Nekem is eszembejutottak már ezek.
2011. nov. 21. 16:45
 18/65 anonim ***** válasza:
100%
Az életnek nincs értelme, aki nem gyáva vagy korlátolt gondolkodású, az be kell, hogy lássa. Sajnos ez van. Elfoglaljuk magunkat mindenfélével, hogy erre ne kelljen gondolni, meg nagy dolgokat viszünk végbe és ideig óráig elhisszük, hogy érdemes. Aki nem ért egyet, talán megcáfolhatná ezt.
2011. nov. 24. 20:59
 19/65 anonim ***** válasza:
58%
Az élőlények számára tényleg nincs értelme. De! Ha van Isten, akkor ő jót szórakozik, ellenkező esetben pedig a természet próbálja kvázi színesebbé tenné a dolgokat. Bocsi, ha hülyén magyaráztam, ennél jobban sajnos nem tudom :D
2011. nov. 24. 21:01
 20/65 anonim ***** válasza:
Az élet értelme hogy boldog légy,ez az érzésekben mások segítésében van számomra találj valami hobbiz miért kell mindenben értelmet keresni próbáld meg élvezni és kész.
2011. nov. 24. 22:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!