Miért nem szeretik egyesek a sötét bőrűeket?
Berta Wooster*
Elnézést, megszokásból írtam az időpontot.
@A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
Nem tudom, melyik kijelentésemre gondolsz, de nem állt szándékomban bántani sem téged, sem másokat, ennyire ismerhetnél már. Ha mégis megsértettelek, én is sajnálom, elnézésedet kérem.
Szerintem ott van a probléma, hogy nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon, ezért értjük félre a másikat. És emiatt érezzük úgy, hogy a másik kiforgatja a szavainkat. Ezirányú tehetségemről eddig nem tudtam...
Annak örülök, hogy nem kívánsz nekem és a családomnak még több negatív tapasztalatot.
Azt viszont sajnálom, hogy bármilyen okból is, de nem érdekel, amit mondok. Mintha tettünk volna lépéseket az irányba, hogy ez változzon, hogy közeledjenek az álláspontok... És a kedvesebb stílusod sokkal jobban tetszett előzőleg, ezt ki is fejeztem, ha még emlékszel rá...
Igen, romák között is tapasztaltam gyerekbántalmazást, nem azért emeltem ki a magyarokat, mintha ez a fehérek sajátossága lenne, ezt megint félreértetted, vagy megint hátsó szándékot látsz mögé. ["Ne próbáld már beállítani a fehér (jelen esetben magyar) ember sajátosságának."]
Sajnállak a rossz tapasztalataid miatt, de ezt is mondtam már. Nekem is volt ilyesmi, még ha nem is hiszed el. De én ugyanúgy próbálom elkerülni az utcán pl. a középiskolákból tanítás után kiáramló zajos, figyelmetlen, nyomulós csürhét, vagy az esti szórakozóhelyekre igyekvőket, vagy a város egyes részeit ellepő, alkoholtól bűzlő hajléktalanokat, mint a romákat.
De akiket személyesen ismerek a romák közül, azok között tényleg sok normális is van.
Nem tehetsz róla, nem te kényszerítetted őket, stb. Tudod, hogy ilyet nem mondtam.
És egyetértek, gondolom, ez látszik a leírtakból: a viselkedéssel van a gond, bármilyen színű is az ember bőre. Csak az a baj, hogy egyének szenvednek a mások hülyesége miatt, mivel élnek a sztereotípiák, előítéletek...
És mostmár tényleg megyek, mert elmaradtam az egyéb dolgaimmal. Ha hiszed, ha nem: még ma meg kell írnom pl. egy újabb szakvéleményt. Magyar család magyar gyereke...
Üdv. Minden jót neked. És még egyszer elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!