Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Irnál cigányokkal való pozitiv...

Irnál cigányokkal való pozitiv tapasztalataid?

Figyelt kérdés
Állandóan csak a romák mocskolása megy , sok portálon csak azt jegyzik , hogy melyikük hol mit követ el , gyűlöletkeltő szövegekkel . De arrol nem szol a fáma hogy nagyon sok rendes tiszta ember is van közöttük . Rengeteg barátom van , és nagyon sok jó példát is tudok mondani . Ünnepekkor ( karácsony , szülinap , ballagás , stb ) mindig meghívnak és kedvesek , jót beszélgetünk , nevetünk , bulizunk , rengeteg kajával kínálnak . Volt hogy cigány haveromnál kiejtettem a zsebemből tízezer forintot és ő másnap lejött hozzám és odaadta . Utcán mikor találkozok velük , mindig jot beszélünk és megkínálnak mindig valamivel ( cigi , chips , rágó , csoki ) . Egyszer nagyanyám télen elesett az utcán és nem bírt felkelni , elment mellette vagy 4 magyar és tojtak rá , aztán két cigánylány húzta őt fel . Egyszer engem kiskoromban is egy cigány mentett meg ( kiszaladtam az úttestre és pont jött az autó , mire ő is kiugrott és elugrott velem az autó elől . ) Meséljetek ti is , ha tudtok , ne csak ócsároljuk őket !
2011. okt. 1. 16:08
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon örültem amikor megláttam ezt a kérdést!

Jó látni hogy van még olyan ember, aki nem azt látja hogy "fúj cigány, utáljuk őket mert az olyan menő"!

Rengeteget ismerek, mert olyan községben élek ahol sokan vannak.

Előbb jön a bajban segíteni a cigány, mint a magyar!

Van olyan magyar ismerősünk aki tartozik nekünk pénzzel, amikor megyünk kérni a pénzünket, akkor jön a duma hogy nekik sincs, közben mesélik hogy welneszezni voltak, meg az olaszoknál nyaralnak.Pedig nagyon jól tudják hogy kevés pénzből nevelek pici gyereket, de akkor sem adnák vissza a saját pénzünket, ha már az éh halál szélén vagyunk.

Viszont az összes roma ismerősöm amikor tudja hogy nincs pénzünk, jönnek hogy mit adjanak, tejet, kenyeret, mosószert....jaj gyere most vágtunk disznót, adok egy kis hurkát, kolbászt!Ilyet magyartól nem hallok.

Hóban-fagyban sétálok a gyerekkel át a szomszéd városba vásárolni, és sok magyar elmegy mellettem kocsival, olyanok akik ismernek.A roma megáll és elvisz..

Tudjátok nem tisztára kell őket mosni, hanem nem kellet volna bemocskolni.

Ha egy cigány csinál valamit, az összes híradó és újság tele van vele.

Ha magyar csinál, el van felejtve.

Pont itt volt nálunk az élő példa.

Karácsony előtt a helyi kisboltba fegyverrel mentek be záráskor, és kirabolták.Az éjszaka az adott üzletlánc összes környékbeli üzletét kipakolták.Másnap meglett a tettes, egy MAGYAR!!Naná hogy sehol nem volt az eset a médiába (jaj szegény szép karácsonyt akart a családjának, ne kerítsünk neki nagy feneket)Bezzeg ha cigány lett volna, az összes híradóban benne lett volna.

Esélyt sem adunk a cigányoknak.A közeli tüzépen ki volt írva hogy van felvétel, bement a 3 szakmával rendelkező roma ismerősöm, és elzavarták hogy nincs munka (könyörgöm ki volt írva)Másnap felvettek egy magyart 8 általánossal, szakma nélkül.Na akkor ez mi, ha nem kiközösítés?

Az óvodában, iskolában külön csoportba, osztályba rakják a romákat, és úgy bánnak velük mint valami degeneráltakkal.Mit várjunk akkor tőlünk, ha már 3 évesen le vannak írva, hogy te fiam hülye vagy nem vagy való semmire???

Tudjátok erre szoktam azt mondani hogy :

Pont ugyan annyi a tisztességes és bűnöző magyar van mint cigány, csak az a baj hogy a magyarból a tisztességeset emeljük ki a cigányból meg a bűnözőt!

Az elismert zenészekről, mint Bangó Margit, Mága Zoltán, A Váradiék, Horváth Pista és az egész 100 tagú cigány zenekar, róluk mért nem szól a fáma??

2012. jan. 19. 11:08
 32/51 /Anita_'94/ ***** válasza:
39%
Pont a híradóval rúgtál öngólt. Ha minden bűncselekményt és szemétséget, amit a cigányok elkövettek/elkövetnek ellenünk úgy közölnének, hogy nyilvánosságra hoznák az elkövető etnikumát, már nem sok cigány lenne az országban, mert a népharag már elsöpörte volna őket.
2012. jan. 19. 11:20
 33/51 anonim ***** válasza:
43%
11:08:teljesen egyetértek veled,jó látni,hogy valaki gondolkozni is tud,nemcsak utálni!!:)
2012. jan. 19. 11:34
 34/51 anonim ***** válasza:
67%

"Pont annyi tisztességes és bűnöző magyar van, mint cigány..."

Hát nem. A börtönök populációjának minimum 85 %-a cigány. Vajon miért? Mindannyian a "társadalom áldozatai"? Ugyanmár. Egy etnikumban, amely az összlakosság kb. 10 %-át teszi ki, ez a bűnözési arányszám megdöbbentő. A közmédia híradásaiban pedig csak a jéghegy csúcs jelenik meg, ha egyáltalán megjelenik, mivel az elkövető etnikai hovatartozását csak akkor "szabad" megemlíteni, ha az illető magyar..Szegregálják a cigány gyermekeket az óvodákban? Ez egyrészt nem igaz - másrészt pedig, maximálisan lepusztult környezetből érkező gyermekek esetében kívánatos is a felzárkóztató csoportba sorolás. Először meg kell tanulniuk elemi dolgokat (evőeszközzel enni, kezet mosni, WC-t használni, nem azonnali agresszióval "kommunikálni" a társaikkal). Ma már valóban józan és mérvadó cigány értelmiségiek is hangoztatják, hogy az erőszakolt óvodai és iskolai integráció helyett kívánatosabbak lennének azok a homogén csoportok és osztályok, amelyekben a cigány gyermekeket cigány pedagógusok készítenék fel a társadalomba való beilleszkedésre. Hagyjon már fel a cigányság ezzel az "én gáncs nélküli lovag vagyok - mindenért más a hibás (az, aki eltart)" - típusú szemlélettel..csak szakadékba vezet ez.

2012. jan. 19. 11:53
 35/51 anonim ***** válasza:
48%

Nincs benne valóban minden roma által elkövetett bűncselekmény a híradban ez tény, de egy ilyen horderejű hogy fegyverrel megy be egy üzletbe és utána még 6 másikat is kipakol, ami zárva van, az hidd el nekem hogy benne lett volna.

Ha ilyet látsz hogy betörtek, kiraboltak, elraboltak, megvertek akkor az biztosan cigány, pedig a magyarok is csinálnak ilyet, nem is kevesen, de azt nem hangoztatják.

Én nem beszéltem többes számba, nem azt mondtam hogy óvodákban hanem azt hogy óvodában, mert én csak arról tudok ilyen téren nyilatkozni ami itt van nálunk, a többi ovit, sulit nem tudom hogy működik.

Na börtönben voltál már?Vagy csak az újságból van az infód hogy sokkal több a cigány a börtönökben??

Ugyanis van magyar ismerősöm, aki volt már sitten, és ő mondta hogy meglepődött hogy szinte semmivel nem több a cigány mint a magyar.Valahogy olyannak aki valóban látta hogy mi az arány, jobban hiszek mint egy olyan médiának, ami mást nem tud hangoztatni csak a cigány bűnözést!

2012. jan. 20. 09:04
 36/51 /Anita_'94/ ***** válasza:
68%
Ha kb fele-fele arányban lenne cigány és magyar a börtönökben, akkor sem stimmelne a dolog. Ha az össznépesség arányait nézzük, akkor kb minden 10. sittes lehetne csak cigány...
2012. jan. 20. 09:33
 37/51 /Anita_'94/ ***** válasza:
51%

Aztán melyik fősodratú média hangoztat cigánybűnözést?

Legalább ne hazudoznál...

2012. jan. 20. 09:36
 38/51 anonim ***** válasza:

"3 szakmával rendelkező roma ismerősöm elzavarták...utána felvettek egy magyart".

Erről beszélek, pontosan. A munkáltató, sajnos, joggal óvatos. Tarthat attól, hogy az egyébként becsületes és szakmailag képzett cigány munkavállaló rokoni és/vagy ismerősi körében bűnöző elemek is vannak, akik minden - ártatlanul és véletlenül elejtett - szót információként "tárolnak el" egy jövőbeni betöréshez, lopáshoz, bármely bűncselekményhez. Végtelen szomorú jelenség ez, mert az antiszociális többség miatt a tisztességes embereken csattan az ostor. Ez ellen azonban kizárólag a cigányság maga tehetne azzal, hogy kiközösíti és elítéli a parazitákat és bűnözőket.

2012. jan. 20. 10:41
 39/51 anonim ***** válasza:
67%

9:04-es:

ha az ismerősöd, aki börtönben volt, így nyilatkozott, valószínűleg olyanokkal volt együtt, akiket nem erőszakos bűncselekmény, hanem egyéb (csalás, hivatali hatáskörrel való visszaélés, közlekedési baleset okozása, stb.) miatt ítéltek el. A nem erőszakos bűncselekményeket elkövetők között valóban számos magyar található, de a börtön-népesség túlnyomó részben cigányokból áll. Ezt nem lehet sem szépíteni, sem tagadni.

A cigányokhoz fűződő bűnözésről pedig annyit: a média leginkább akkor közli az elkövető etnikai hovatartozását, ha az magyar. Ellenkező esetben eufemizmusokkal takargatja a cigánysághoz tartozást (úgymint: "tini/tinik", "fiatal/fiatalok", "helyi lakos(ok)" stb .) Igen rossz gyakorlat ez: téves helyzet-értékeléshez, ill. az önvédelmi reflexek eltompulásához vezet.

2012. jan. 20. 18:45
 40/51 anonim ***** válasza:
49%

"nem tisztára kellene mosni, hanem nem kellett volna bemocskolni"

Nekem ez nagyon tetszett én is így gondolom...

Rengeteg jó tapasztalatom van, napi kapcsolatban vagyok romákkal, illetve negyed részt én is az vagyok... Én belegondolva kevesebb rossz tapasztalatot tudnék mondani, mint jót. Tehát nem szivesen emelnék ki külön- külön jó eseteket, mert akkor írhatnám egy napig is...

A másik meg, hogy akik irkálták, hogy "vannak ám rendes cigányok is", azoknak üzenem,hogy az embert kell nézni, nem a kivételeket, meg hogy ki mit csinál, és mindezt származástól függetlenül. Másrészt meg, néha megbotlunk mindenki megbotlik, ki hogyan, attól még nem szabad leírni senkit...

Egy biztos a romák sokkal nyitottabbak közvetlenebbek, önzetlenek, összetartóak. Ezek mind olyan értékek, amik nincsenek meg olyan mértékben a többségi társadalomnál, vagy csak képmutatás az egész. A gyerekek gyönyörűek és nagyon szeretreméltóak, elevenek :) A nők is gyönyörűek. A férfi roma ismerőseim pedig mindig segítenek ha kell, kérni se kell őket természetes, hogy jönnek és megvédenek vagy akármi...

Azért ha írnék mégis egy nagyon pozitív tapasztalatot, akkor mindig egy 16 éves (roma) fiú ismerősöm jut eszembe, (abból az iskolából ismerem őt, ahol tanítok), megmutogatta nekem a telefonján a képeket a családjáról. Nagyon megható volt, látszott rajta mennyire szeretik egymást, és azt is látni kellett volna, ahogy beszél róluk... Nem csak a testvérei voltak lefényképezve, ott volt anyu-apu, nagyszülők mindenki... Mégis melyik magyar családnál van ilyen, hogy ekkora legyen egymás szeretete, és maga az összetartás, hogy a kamasz gyerek a telefonján tartsa lefényképezve a szerettei képeit, és büszkén mutogassa bárkinek??

2012. febr. 1. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!