Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Irnál cigányokkal való pozitiv...

Irnál cigányokkal való pozitiv tapasztalataid?

Figyelt kérdés
Állandóan csak a romák mocskolása megy , sok portálon csak azt jegyzik , hogy melyikük hol mit követ el , gyűlöletkeltő szövegekkel . De arrol nem szol a fáma hogy nagyon sok rendes tiszta ember is van közöttük . Rengeteg barátom van , és nagyon sok jó példát is tudok mondani . Ünnepekkor ( karácsony , szülinap , ballagás , stb ) mindig meghívnak és kedvesek , jót beszélgetünk , nevetünk , bulizunk , rengeteg kajával kínálnak . Volt hogy cigány haveromnál kiejtettem a zsebemből tízezer forintot és ő másnap lejött hozzám és odaadta . Utcán mikor találkozok velük , mindig jot beszélünk és megkínálnak mindig valamivel ( cigi , chips , rágó , csoki ) . Egyszer nagyanyám télen elesett az utcán és nem bírt felkelni , elment mellette vagy 4 magyar és tojtak rá , aztán két cigánylány húzta őt fel . Egyszer engem kiskoromban is egy cigány mentett meg ( kiszaladtam az úttestre és pont jött az autó , mire ő is kiugrott és elugrott velem az autó elől . ) Meséljetek ti is , ha tudtok , ne csak ócsároljuk őket !
2011. okt. 1. 16:08
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
91%

Életem során egy rendes, tanult és jószívű cigányt ismertem meg. Meg van még egy rendes, viszont ő bolond és homokos is. Még talán ő is a ,,normális" kategória (még nem akart leszúrni, sem meglopni... helyén van a szíve, de az esze nem)

A többi (több száz) mocskos, bűnöző cigány volt. Tehát van néhány rendes cigány, de a nagyja putris bűnöző. És erről csak ők tehetnek.

,,Volt hogy cigány haveromnál kiejtettem a zsebemből tízezer forintot és ő másnap lejött hozzám és odaadta ."

Ez is mutatja, hogy milyen elkeserítő a helyzet. Ez egy alap dolog, hogy visszaadja. Mégis neked eget rengető pozitívumként kell kiemelned, sajnos.

Szóval arról, hogy sokan szidják őket, csakis ők tehetnek. Senki más. A kevés kivétel meg senkit sem érdekel, velük senkinek sincs semmi baja.

2011. okt. 1. 16:23
 2/51 Hungy ***** válasza:
88%

Postás voltam Kecskeméten a Zöldfa utcán és környékén. Híres cigány-negyed. Mindenki riogatott, hogy majd megtudom, hogy mi lesz, meg hogy az előző postást is bezárták egy napra a disznóólba, meg ilyesmi. És még csak véletlenül sem ilyenek voltak! Nagyon kedvesek voltak, és mindig segítettek, mert a sok Kolompár, meg Lakatos között néha nem igazodtam el, hogy ki kicsoda. Odaadtam például Lakatos Józsefnek egy 20 ezres csekket, és átvette. Aztán 1 perc után szaladt utánam, hogy ez nem jó, mert ő a Zöldfa utca 6.-ban lakik, és én meg a Zöldfa utca 16-ban éló Kolompár József pénzét vittem neki. Mondta is, hogy először csodálkozott, hogy mire föl kap pénzt, aztán esett le neki, hogy ez nyilván nem az övé.

Nagyon jó fejek voltak, amikor először mentem, több helyen megtréfáltak a cigányokról szóló előítéletekre alapozva. Például az egyik helyen kérdezi a cigánylány:

-Szia! Te leszel mostantól az új postás?

-Igen, én, helló.

-Akkor téged kell majd, hogy lesz.pjalak a borravaló fejében.

Hirtelen megállt a kezemben a levél, erre az egész család elkezdett röhögni, hogy simán bevettem a dolgot. :)

Egy másik helyen bemegyek, és látom, hogy egy pisztoly van az asztalon. A cigány csávó rögtön fel is kapta, és azt mondja: Ide az összes pénzt! Beszartam majdnem, de megint nagy röhögés, és mutatják, hogy egy öngyújtó, ami pisztolynak van álcázva. :) Szóval tudják ők, hogy mit gondolnak róluk, és sokszor ki is használják. Később elárulták, hogy valóban bazárták az előző postást a disznóólba, de csak azért, mert állandóan szopatta őket, meg ugatott nekik, és meg akarták leckéztetni.

Velem viszont nagyon kedvesek voltak mindig, tiszteltek, szerettek, és én is őket.

A végső konklúzió: A cigány éppen ugyanolyan ember, mint bárki más. Én nem szívóztam velük, ők sem velem, sőt, kölcsönösen szerettük, tiszteltük egymást. Mint bármilyen nemzetiségű emberek bárhol a világban, ha egy minimális intelligenciával rendelkeznek.

2011. okt. 1. 16:30
 3/51 anonim ***** válasza:
97%
Én őszinte leszek, rühellem a cigányokat. Viszont tavaly dolgoztam egy napilapnál, mint számlázós, magyarul én voltam az a szerencsétlen, akit küldtek házalni az újságpénzért.És bizony a leglepukkantabb környékre kellett menni, csupa cigány putri. Nem egyszer volt ,hogy jöttek utánam én meg alig bírtam elszaladni, főleg mivel több százezres pénz volt ugye nálam. De az is ott történt, hogy becsengettem egy pici lakásba, egy másfél szobás kis lyuk volt és ott éltek vagy 7-en. Úgy néztem, hogy cigányok, legalábbis jó páran azok voltak közülük. Egy középkorú férfi nyitott ajtót és máris adta az újság pénzt plusz 200 forintot borravalónak. Én éreztem magam kellemetlenül, hiszen szegényeknek így is alig jutott és még azt a keveset is megosztják velem! Tehát akadnak normális emberek is közöttük, de sajnos elég sok negatív élményem volt velük ahhoz, hogy utáljam őket, persze ezt a családot, akit említettem, nagyon mélyen tisztelem és becsülöm!
2011. okt. 1. 16:42
 4/51 anonim ***** válasza:
55%
Ismerek egy roma családot. 3 testvér, mindegyik diplomás, jómódú, több nyelven beszélnek. Az egyikük egy pláza felsővezetője, a másik szellemi fogyatékosokat tanít, a harmadik informatikus. A szüleikkel együtt a legrendesebb, legnormálisabb emberek, akikkel valaha találkoztam. Undorító, ahogy itt általánosítotok.
2011. okt. 1. 16:54
 5/51 anonim ***** válasza:
29%
Az a vicces ebben a mindennapos cigányozásban, hogy ti magyarok pont úgy utáljátok őket, mint ahogy a magyarokat utálják az osztrákok. Az a vélemény rólatok, hogy nem beszéltek semmilyen nyelven, csak lopni és/vagy prostituáltnak jártok át Ausztriába, illetve az összes aljamunkát (mosogatás, parkolóőr, takarító) magyarok csinálják nálunk. Szóval ami nektek a cigány, az nekünk a magyar.
2011. okt. 1. 17:07
 6/51 anonim ***** válasza:
88%

Rengeteg cigány él a falunkban, nem ismerek normálisat. A suliban is csak a megfélemlítés ment, utáltam oda járni. Középsuliban már szerencsére nem találkoztam velük. Viszont a kolesz közelében pont bűnöző cigányok éltek, egyszer a szemem láttára rabolták ki az egyik tanárt, egy lányismerősömet meg megverte egy bolond cigány asszony, benn se tartották a rendőrségen. Minket nem egyszer kiraboltak, bár inkább a gyönge, idős emberek házait preferálják.

Szóval az egész eddigi életemet végigkísérték a velük kapcsolatos negatív élmények, talán joggal van velük szemben némi fenntartásom.

2011. okt. 1. 17:13
 7/51 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az osztrákokhoz is cigányok járnak ki lopni, csak épp Magyarországról. Az alja munkáról meg annyit, hogy a kinn élők legalább próbálnak munkával pénzt keresni. Mert mennyivel egyszerűbb lenne a cigány többség példáját követni, nemde?
2011. okt. 1. 17:16
 8/51 anonim ***** válasza:
83%

17:07

Az osztrákok azért gondolják, hogy a magyarok tolvajok, mert a magyar cigányok kimentek lopni, és amikor elkapták őket, akkor magyarnak vallották őket.

Az már igaz, hogy kimennek a magyarok alja munkát végezni, de csak mert itt nehéz megélni. Ezzel viszont mi a baj? Megdolgoznak a pénzükért becsületesen. Ez bűn? Nagy gondok lehetnek nálad, ha szerinted igen.

Mellesleg történelemből egyes, ha nem tudod a szomszédaink miért utálnak minket, magyarokat. Végezetül azt sem értem, hogy te mit keresel egy magyar oldalon. Elhúzhatsz máshová provokálni.

2011. okt. 1. 17:20
 9/51 anonim ***** válasza:
vallották magukat*
2011. okt. 1. 17:22
 10/51 anonim ***** válasza:
21%
Szánalmasak vagytok. Csak ti, mélymagyarok utáltok más népeket a történelem miatt, az osztrákok titeket pedig azért, mert primitív, tanulatlan, rasszista nép vagytok. Nem a cigányok, hanem ti.
2011. okt. 1. 17:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!