Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen személyes tapasztalatai...

Milyen személyes tapasztalataid voltak eddig a különböző etnikumú emberekkel?

Figyelt kérdés
2010. jún. 26. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Igazából eddig romákkal volt tapasztalatom: jó is, rossz is. Volt, hogy autóbalesetet szenvedtünk, és ők húztak ki az árokból, de volt, hogy utaztam az éjszakain, és felszállt egy cigánybagázs, és elkezdtek ok nélkül egy srácot verni, mert épp útban állt... Szóval van jó és rossz oldaluk is.

A kínaiak meg tapasztalataim szerint nagyon illedelmesek, ám zárkózottak.

Egyszer egy finn sráccal összejöttem egy estére, ő nagyon aranyos volt, kár, hogy ment haza:(

És végül: egyszer egy szaúd-arábiai ember megszólított a Keletiben (németül beszéltünk), hogy nem zavar-e, ha rágyújtok. Hatalmas szemekkel néztem rá, hogy mi??? Ilyet nem szokás sajnos Magyarországon kérdezni, teljesen ledöbbentett az udvariassága. Aztán beszélgettünk még, nagyon értelmes és érdekes fickó volt.

2010. jún. 26. 17:00
 2/5 anonim ***** válasza:
* bocsi: romákkal volt főképp tapasztalatom, ezt akartam írni.
2010. jún. 26. 17:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Romákkal személyes rossz tapasztalatom nincs, csak amiket hallottam innen onnan. Nekem még sosem ártott egyik sem, sőt van olyan ember közöttük akire az életemet is rámerném bízni. Mondjuk ennek az embernek az öccsére már kevésbé, de lényegtelen! :)

A húzott szeműekkel csak is iszonyatosan jó tapasztalataim vannak! Kedvesek, illedelmesek, nem akarnak a világ urai lenni, legalább is nem ezt tapasztalom a környezetemben! Pl van egy nagyon jó barátnőm aki dél-koreai! :)

Egyedül egy fekete sráccal akadt némi attrocitásom eddig, ő nagyon rám volt kattanva egy szórakozóhelyen, persze csak egy éjszakára kellettem volna. Fogdosott, egyáltalán nem volt tapintatos! Ettől függetlenül nem ítélem el a feketéket sem! :)

2010. jún. 26. 18:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Általános iskolában sok negatív élményem volt cigányokkal, és inkább félek tőlük.

Később találkoztam egy cigány testvérpárral. Ők nagyon rendesek, és jó fejek voltak.

Legutóbb egy zsidó-cigány lány nagyon lehúzott anyagilag, és fél év múltán adta meg a tartozását, ráadásul mindig meg akart téríteni. De gondolom, nem mindenki ilyen.

Egyik nyáron pár svájci fiatal is ott táborozott, ahol én. Róluk el kell mondanom, mind nagyon jó fejek voltak. És nem volt az, hogy "magyarok? Azok nem jurtában laknak?"

Ugyanis ezt olaszoknál tapasztaltam. Középsulival voltunk csereprogramban kint egy hétig, és a lány, akinél laktam totál azt hitte, hogy én nem tudom, mi az a TV vagy videó. '^_^

Még egy. Egyik kávézóban egy nagyon helyes indiai srác volt a felszolgáló. Ezzel szerintem, mindent elmondtam.

2010. jún. 26. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:

nekem iráni ismerőseim vannak. rendkívül intelligensen viselkednek, jószívűek, megkínálnak, ajándékokat kapok tőlük. és csodálatosan megtanulnak magyarul, helyesen beszélnek, és szép a kiejtésük.

a kínai szomszédaim is a kedvenc szomszédaim, nagyon aranyosak, amikor hivatalos levelet kapnak valahonnan, átjönnek, hogy magyarázzam el, mi van beleírva, ha pedig nekik kell levelet írni valahova, kérnek, hogy fogalmazzam meg szépen. nagyon szeretem őket.

2010. jún. 27. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!