Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Irnál cigányokkal való pozitiv...

Irnál cigányokkal való pozitiv tapasztalataid?

Figyelt kérdés
Állandóan csak a romák mocskolása megy , sok portálon csak azt jegyzik , hogy melyikük hol mit követ el , gyűlöletkeltő szövegekkel . De arrol nem szol a fáma hogy nagyon sok rendes tiszta ember is van közöttük . Rengeteg barátom van , és nagyon sok jó példát is tudok mondani . Ünnepekkor ( karácsony , szülinap , ballagás , stb ) mindig meghívnak és kedvesek , jót beszélgetünk , nevetünk , bulizunk , rengeteg kajával kínálnak . Volt hogy cigány haveromnál kiejtettem a zsebemből tízezer forintot és ő másnap lejött hozzám és odaadta . Utcán mikor találkozok velük , mindig jot beszélünk és megkínálnak mindig valamivel ( cigi , chips , rágó , csoki ) . Egyszer nagyanyám télen elesett az utcán és nem bírt felkelni , elment mellette vagy 4 magyar és tojtak rá , aztán két cigánylány húzta őt fel . Egyszer engem kiskoromban is egy cigány mentett meg ( kiszaladtam az úttestre és pont jött az autó , mire ő is kiugrott és elugrott velem az autó elől . ) Meséljetek ti is , ha tudtok , ne csak ócsároljuk őket !
2011. okt. 1. 16:08
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%
két félig pozitív tapasztalatom van, az egyik azért félig, mert az ismerősöm 'félvér' és valahogy a magyar magyar viselkedés dominál nála, nagyon kedves, értelmes, jószívű. a másik illető teljesen roma származású, a legaljából küzdötték feljebb magukat, az apuka dolgozik (teljesen legális munkát végez, tisztességesen!). Nagyon jellemző rájuk, a már említett jószívűség, hogy szívesen adnak, megosztják, ha van valamijük. Az utóbbi személlyel kapcsolatban viszont volt egy csúnya eset, amikor bár lehet, hogy vmilyen szinten jogosan, hátulról mellbe támadott, mindenkinek kiteregette a szennyesem, amit elmondtam neki. A szemembe soha nem mondta, hogy valami baja van velem, de a hátam mögött megtette. De ezt nem hinném vagyis nem tudom, hogy azért tette-e mert cigó, ez szimpla gerinctelenség.
2011. okt. 7. 01:30
 22/51 anonim ***** válasza:
72%
Legelső hozzászólónak! Egyáltalán nem alap dolog, hogy valaki visszaadja a tízezer forintot! És nem azért, mert rossz a gazdasági helyzet! A magyarok túlnyomó többsége ott húzza le a másikat, ahol csak tudja. Nekem ez a tapasztalatom.
2011. okt. 7. 05:55
 23/51 anonim ***** válasza:
69%

Nekem velük kapcsolatban SEMMILYEN POZITÍV tapasztalatom nincsen.De rossz az annál inkább.

Sőt!Sokat jártam külföldön és minden társadalomban ugyanolyanok,ugyanúgy néznek ki,ugyanúgy viselkednek-már amennyire azt viselkedésnek lehet nevezni -és minden társadalomban ugyanúgy gyűlölik őket.

Ez Magyarországon elég vicces felfogás hogy nekünk magyaroknak(tehát a többségnek) kell a kisebbséghez alkalmazkodni,főleg a cigányokhoz... :)

Vajon mihez kezdenének a cigányok ha a magyarok holnap elköltöznének az országból?Ki utalna nekik segílyt,ki vinne árut a közértbe?Ki operálná meg őket a kórházban,ki tanítaná a gyerekeiket az iskolában?Nem lenne rendőr sem,aki szétválasztaná a két családot,tehát 100 embert amikor intelligensen "összevitatkoznak"?Meg kitől lopnának persze?

2011. okt. 7. 17:18
 24/51 anonim ***** válasza:

Van egy barátnőm rendes aranyos...

röviden ennyi,

2011. okt. 29. 01:57
 25/51 anonim ***** válasza:
51%

"Meg kitől lopnának persze?"

egymástól :)

szerintem bandák alakulnának ki köztük és egymással "háborúznának"

2011. okt. 29. 02:02
 26/51 anonim ***** válasza:
66%
Nem igaz,hogy a neveltetésen múlik!Dr.Czeizel a 80-as években árva pici cigány gyerekeknek talált amerikai nevelőszüőket,gyakorlatilag 80%-uk pár éven belűl jelezte,hogy inkább nem kérné......Lehet utánakeresni a gugliban!
2011. dec. 18. 22:50
 27/51 anonim ***** válasza:
37%
2011-12-18 22:50 :Te nagyon hülye vagy,b.meg....Egyébként nekem az egyik főnököm volt egy cigány asszony és nagyon jóban voltunk,tetszett a személyisége és többet fizetett,mint a magyar munkaadóim.Persze én is látom néha az utcán azokat a cigányokat,akik nem tudnak normálisan viselkedni,de sztem túlzás az a rasszizmus,ami most van..főleg,hogy magyarok magyaroktól többet lopnak,mint a cigányok,ld. politikusok,közvetitő cégek stb...
2012. jan. 2. 09:24
 28/51 /Anita_'94/ ***** válasza:
25%
Én nagyon szívesen írnék neked kellemes élményeket, pozitív tapasztalatokat a cigányokról, de még csak 17 éve élek közöttük és ez az idő még nem volt elég arra, hogy ilyeneket megtapasztaljak. De amint lesz egy ilyen sztorim, megosztom veletek...
2012. jan. 19. 08:42
 29/51 anonim ***** válasza:
48%
Kis számú pozitív példával nem lehet tisztára mosni egy olyan népcsoport image-ét, amely mindent megtesz azért, hogy a többségi társadalom ne akarjon vele napi kontaktusban élni. A kifogástalan életvitelű cigány emberek hitelét, elfogadottságát épp azok a deviánsok rontják, akiket ők maguk közösítenek ki, gádzsónak "bélyegezve" azt, aki nem szociális segélyekbőól, gyerekgyártásból, bűnözésből él meg. A magyar identitást nem vállaló, magát osztrákként feltüntető válaszoló pedig valószínűleg cigány maga is - és provokátor.
2012. jan. 19. 09:27
 30/51 /Anita_'94/ ***** válasza:
23%

Aki lepontoz, annak kívánok mínél több ''kedves'' cigány szomszédot és ''pozitív'' tapasztalatot.

Az ''osztrák'' valószínüleg zsidó lesz, ők fröcsögnek ilyen lelkesen a magyarokra és hazudozzák a cigányokról, hogy milyen jó emberek. Csak azt nem értem, hogy miért nem költöznek egy helyre velük, ha tényleg így van. Miért élnek köztünk inkább, ha rasszisták vagyunk?

2012. jan. 19. 10:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!