Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak az emberek...

Miért nem tudnak az emberek megbékélni a cigányokkal?

Figyelt kérdés
előre leszögezném nem vagyok cigány, arra lennék kíváncsi miért nem tudják az emberek félrerakni az előítéletüket és valakit a cselekedetei alapján megítélni. ismerek rendes becsületes cigányt a legtöbb magyar megirigyelhetné! csak az egymásra köpködés és a konfliktusok mennek ebben az országban! persze a legtöbb dologhoz mindkér fél kellene de ha esélyt se adunk a dolgoknak a javulásra mit várunk? hogy majd viktorka rendbe tesz mindent?
2011. ápr. 12. 22:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
85%

Én is ismerek becsületeset, EGYET összesen. De sajnos a nembecsületesekről többet hallani. Mikor vkit ok nélkül megtámadnak, megkéselnek, vagy szimplán csak meglopnak...arról nem is beszélve h a legtöbbje dolgozni se hajlandó, és a te ill. az én adómból és egyéb járulékainkból fizetik nekik a segélyt?!

Hidd el, senkinek nem lenne egy rossz szava sem rájuk, amennyiben olyan becsületessé válna mindegyik, mint akit te is felhoztál a példádban.

2011. ápr. 12. 22:58
 2/23 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nagyon is a cselekedeteik miatt utálja a cigányokat az, aki utálja! Ordítoznak, köpködnek, szemetelnek, vandálkodnak az utcán, félni kell tőlük, kirabolják az embert, verekednek, balhéznak... Nyughatatlan népség.

Nem mondom, hogy nincs kivételesen "jó" cigány ember, mert van, mint ahogy nagyon alpári magyar emberek is vannak, jó sok.

2011. ápr. 12. 22:59
 3/23 anonim ***** válasza:
87%
menjél cimbora éljél köztük 1 évet és akkor megtudod
2011. ápr. 12. 23:09
 4/23 anonim ***** válasza:
20%
22:58, én ismerek olyan cigányt, aki rendes, és dolgozna. Évek óta keres munkát, de nem alkalmazzák, mert cigány, félnek, hogy olyan, mint a többi. Ha veled ezt tennék pusztán a származásod miatt, és ott lenne a lehetőség, hogy pénzt (segélyt) kapj úgy, hogy a kisujjadat se kell érte mozdítanod, ne mondd, hogy te nem élnél vele.
2011. ápr. 12. 23:11
 5/23 A kérdező kommentje:
képzeld cimbora nagyon sok cigány között éltem 8 kerben de soha nem volt velük problémám csak meg kell mutatni nekik hol a határ és késsz... az adókból meg ugyanugy fizetnek a nemdolgozó magyarnak is mint cigánynak olyan mind1, amelyikük dolgozni akar az melót is sokkal nehezebben kap. nem védeni akarom őket de lassan inkább lesznek állatok az emberek mint értelmes lények...
2011. ápr. 12. 23:14
 6/23 anonim ***** válasza:
83%

22:58as vagyok

1 hónapja én is segélyen élek, és bizony mozgatom erőteljesen a kisujjam azért, hogy dolgozhassak! Két hét múlva kezdek az új helyemen...csak akarni kellene nem pedig másokon élősködni!

Ha jól tudom azért pedig büntetés jár ha azért nem alkalmazzák mert cigány. Az én volt munkatársam is az volt, érdekes,ott fel sem merült ez a tényező. Hmmm,csak nem egy jó kis kifogással találkozhattunk itt? Vagy személyesen ott voltál mikor munkára jelentkezett?!

2011. ápr. 12. 23:15
 7/23 A kérdező kommentje:

22:59

miért kéne félni tőlük? ők is csak emberek...ha meg nem tudod megvédeni magadat maradjál otthon vagy fogadjál testőrt. nyughatatlan népség ez igaz de sokkal életre valóbbak a legtöbb nemzetiségnél ezért szaporodnak olyan gyorsan, miközben a többiek eltöketlenkednek... köztük a magyarok is kezdenek nyavalygó siránkozó csürhéhez hasonlítani.

2011. ápr. 12. 23:22
 8/23 A kérdező kommentje:

22:58 asnak :)

büntetés a MÁV és BKV vezetőinek is járna... egy törvény csak annyira jó amennyire betartják! szerintem a kutya nem foglalkozik azzal ha valakit azért nem vesznek fel mert cigány... ezermillió másra is rá lehet fogni hogy miért nem veszik fel hogy bizonyítod be hogy pont azért nem???

2011. ápr. 12. 23:26
 9/23 anonim ***** válasza:

"1 hónapja én is segélyen élek, és bizony mozgatom erőteljesen a kisujjam azért, hogy dolgozhassak! Két hét múlva kezdek az új helyemen...csak akarni kellene nem pedig másokon élősködni!"

Gondolom, téged nem ítélnek el a külsőd, a származásod alapján, ezért előnnyel indulsz egy cigányhoz képest. Szerencséd van, hogy ilyennek születtél, örülhetsz. Sőt annak is örülhetsz, hogy sikerült munkát találnod, nekem magyarként is évekbe került.

"Ha jól tudom azért pedig büntetés jár ha azért nem alkalmazzák mert cigány."

És szerinted ki fogja bevallani, hogy azért nem alkalmazza, mert cigány? Hidd el, ezer kifogást tudnak találni a munkaadók, de akkor is tény, hogy külső alapján egy becsületes cigányban általában kevésbé bíznak meg az emberek, mint egy sunyi magyarban.

Csak meg kell nézni pl. itt a legtöbb választ: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__926..

Nagyon kevesen írták, hogy nem a származás alapján választanák ki.

2011. ápr. 12. 23:28
 10/23 anonim ***** válasza:
En azt gondolom, hogy a legtobb embernel semmi koze nincs ahhoz az ellenszenvnek, hogy cigany szarmazasu az illeto, mert ezzel az erovel a sok svabot, totot is utalnak ezek az emberek. Egyszeruen arrol van szo, hogyha valakivel rossz tapasztalatod van, akkor kialakulnak sztereotipiak. Es ha 100-bol 95 roma okot ad erre, akkor nem csoda, hogy igy ereznek az emberek. Azt mondod, hogy ne feljenek toluk. Es ha valakit mar megtamadtak, hogy ne feljen toluk? Nem azt mondom, hogy nincs rendes roma. En is ismerek 2 ilyen csaladot, de epp az a szomoru, hogy ennyit ismerek jo peldakent egesz eletembol. Es epp ok azok, akik nincsenek kiakadva a diszkriminacion, ugyanis ha megismerik az emberek, rajonnek, hogy milyen rendesek es senki sem bantja oket. Teljesen boldog eletet elnek, szoval te szellel szemben pisilsz es nincs ra okod, mert a jo embert ugyis elismerik a normalis emberek, akik meg nem, azokkal nem kell foglalkozni, mert az olyan emberek ha nem a romasagukba, akkor masba kotnenek bele.
2011. ápr. 12. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!