Irnál cigányokkal való pozitiv tapasztalataid?
17:33
Bár tudnám mit jelent ez a mélymagyar, de gondolom valami sértés akart lenni. Valami rasszista sértés.
Látom, a szövegértés nem megy. A környező népek utálnak minket. A földünkön éltek évszázadokig, befogadtuk őket. Majd amikor feldarabolták az országunkat, az ott maradt magyarokkal úgy bántak, mint a kutyákkal, kiközösítették és mészárolták őket. Sőt, még manapság sem bánnak szebben velük (napokban hallani a hírekben, hogy miket művelnek a szerbek). Ennek fényében, mit vársz? Imádjam őket?
Most is te jöttél ide gyűlölködni. Nincs is ennél szebb, amikor a provokátor bizonyítja, hogy nekünk van igazunk.
Nekem is van normális roma osztálytársam, aki négyes-ötös tanuló, jófej, semmi baj nincs vele.
De több a rossz élményem velük kapcsolatban, mert a _többség_ nem ilyen.
Sajnálom azokat akik "normálisak", mert nagyrészt ők isszák meg ennek a levét....
Amúgy meg nem azon van a hangsúly, hogy kisebbség, mert nem ők az egyetlenek Mo-n, de egyszerűen nem tudnak integrálódni (és más országokban sem sikerült eddig), nem hiába hogy senki sem panaszkodik "horvátbűnözésre" pl...
17:33 gondolom roma vagy, de tudod: akinek nem inge, nem veszi magára...
Nekem volt egy roma barátnőm, még általános iskola alsó osztályban. Barbinak hívták. Nagyon rendes, tiszta, becsületes család volt. Négyen voltak testvérek, édesapjuk zenész, bátyja is annak tanult. Amikor meghívtak vendégségbe, nem győztek traktálni. Sajnos, elköltöztek a környékünkről, egy ideig tartottuk a kapcsolatot, amely aztán valamiért megszakadt.
Egy másik egy szintén roma nagycsalád volt, ők egy vándor vidámparkot üzemeltettek. Apám dolgozott náluk, mint villanyszerelő. Egyszer meghívták a családomat, ingyenesen kipróbálhattuk a játékokat. Sajnos, az egyiken nagyon rosszul lettem / mai napig se értem, mi lehetett az oka, hiszen korábban is ültem körhintákon, hullámvasúton /. Nem győztek utána segíteni, tea, gyógyszer, ágyba fektettek, a gyerekek is szörnyen sajnáltak, már-már szégyelltem magam, hogy ennyi gond van miattam. Na, ők is egy rendes família voltak.
Ha általánosságban ilyenek lennének a romák, nem utálnák őket annyian, és sajnálom közülük azokat, akik becsületesek, tanulnak, dolgosak, és ők is meg vannak bélyegezve a többiek viselkedése miatt.
tanulnak, dolgosak, és ők is meg vannak bélyegezve a többiek viselkedése miatt.
Nem mert azokról nem is nagyon rí le,hogy cigányok.És nem különböztetik meg sehol.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:33
Már ne is haragudj, de te mi vagy, ha nem magyar? Hogy vagy képes, amúgy is ilyeneket írni? Az egyetlen rasszista itt TE VAGY, de ne aggódj ezzel csak magadat minősíted, gratulálok :)
Amúgy meg lehet, hogy a magyar minden alja munkát elvégez Ausztriában, de legalább csinál valami, tudod? Az a sok cigány még ennyire sem képes (tisztelet a kivételnek), úgyhogy légy tisztában azzal, hogy amit írtál orbitális baromság, egy hatalmas marha lehetsz (elnézést, hogy megsértem az állatokat), ha ilyeneket írsz.
Nekem semmi bajom velük. Ahogy az egyik hozzászóló írta, a hozzáállás nem mindegy. Dolgoztam egy zálogházban és mindegyik normális és kedves volt,ha mi kedvesek és normálisak vagyunk akkor ők is (ki kellene próbálni pár embernek). Legutóbb pedig egy cigány pasi kinyitotta nekem az ajtót és előreengedett.
Ja és hogy én is beszálljak a vitába, nem mondanám, hogy csak a cigányok loptak külföldön (hallottam már jó pár sztorit, ki hogyan lopott).
Végigolvastam a válaszokat,és konstatáltam hogy van itt egy magyar aki osztráknak vallja magát és ócsárolja a saját vérét. Gratulálok Herr Kovács, nagyon okos vagy.
Vannak rendes cigányok is. A zenész famíliák mind azok.
A Mága Zoltánra pölö felnézek mert kevés olyan tisztességes f@szi van mint Ő. Emléxem legelső volt az iszap ömlésnél aki segített(nem celebkedésből) Van lóvéja de segít másoknak. Egyszóval KORREKT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!