Hova kéne eljárnom, hogy ne őrüljek bele a magányomba? Meg esetleg barátnőt is találjak? "Esetleg? "
20-as éveim közepe táján járó srác vagyok és teljesen magamba zárkóztam. Rossz így, de nem tudok ellene tenni. Az a baj, hogy dolgozni otthon is tudok, sőt, szeretek, mert számítógépen tolom, így még a munkahelyemre se kell bemennem, nem kell találkoznom emberekkel. Meg ha bemennék, ott is csak olyan arcokat látnék, akik ugyanúgy bambulnak a monitorba, mint én szoktam. Amúgy meg nincsenek nagyon ismerőseim. Jó, néha elmegyek 1 régi barátommal meginni 1(...4) sört, vagy ha a más városokban élő ismerőseim erre járnak, velük is, de ez kb. havi-kétheti rendszerességgel történik. Amúgy nincs társaságom, abszolút, napokig alig beszélek valakivel. Meg is látszik rajtam, mert egyre kevésbé tudok spontánul megnyilatkozni, folyton csak gondolkodom, aztán nagy sokára nyögök ki valamit. Pedig tudnék beszélni, csak elszoktam tőle. Néha már azon kapom magam, mintha magamban beszélnék, ahogy más, idősebb, fővárosba beleőrült, magányos emberek szoktak a villamoson.
Persze barátnőm sincs, és el se tudom képzelni, honnan lenne. Amúgy (lányok visszajelzéseiből ítélve) nem vagyok csúnya, férfiasan, bár elég sovány pénztárcából öltözködöm, értelmiségi munkát végzek, okosnak, határozottnak, bár néha túl keménynek és szigorúnak tartanak az emberek. Nem szoktam össze-vissza röhögni mindenen, elég szarkasztikus stílusom van, ami nem mindenkinek jön be.
Na, ez a másik: az intellektus. Szóval elég komoly szellemi munkát végzek. Olyan komolyat, hogy ha magányomban és unalmamban felmegyek a cset pont hura, akkor megkérdezik, hogy mit keresek én ott. Ezzel nem dicsekedni akarok, csak azt mondom, hogy olyan a munkám, amit az emberek ennyire szélsőségesnek ítélnek meg. Tudom, hogy a csethu főleg a tinik, a kapuzárási pánikolók és az elvált párkeresők gyűjtőhelye, de azért a Windows hibaüzenetnél mégis jobb valami emberi szót kapni, nem?
A munkám és a munkán kívüli életem amúgy nem különíthető el élesen. Okos gondolatok, elméletek járnak folyton a fejemben, elég rendesen magamba tudok feledkezni. Igen, kocka vagyok, na. De mert szeretem, nem azért, mert nem látok ki belőle; szeretem, tényleg. Csak néha megunom, és akkor kéne valami emberi, valami testi, valami közös, valami, amit érezhetek, amit a bőrömön is tapasztalhatok, és utána meg beljebb is. Ha értitek... Kb. így érzem magam: http://www.youtube.com/watch?v=y1GYRTwFbS0
Mi a francot csináljak? Hova menjek? Hol tudok én, a kocka, társaságot találni? Így, a semmiből. (semmi = Budapest)
Valójában néha-néha (mondjuk félévente) szokott lenni 1-1 próbálkozó lány, csak nekem nem jönnek be. Vagyis eddig egyiket sem éreztem "úgy igazából" a társamnak.
Na, valamit segítsetek, légyszi, ha tudtok. Eddig azt hittem, a személyiségem érzelmi oldala is viszonylag fejlett, de most észrevettem, hogy csak azt a problémát tudom megoldani, amelyiket ki lehet számolni. Ezt meg nem nagyon lehet. :(
Köszi az ötleteket, gondolkodom rajta.
mensa.hu : Pár ilyesmi "elit alakulatot" :D már láttam közelről, úgyhogy elsőre nem estem hanyatt tőle, de a semminél biztos jobb. Az ilyeneknek a sznobizmus a fő veszélye.
Az a baj, hogy a kockáknak kényelmesebb kockának maradni. A párom is ilyen. Nincs senkije, lassan már engem is elveszít teljesen. De szinte észre sem veszi, mert ott a net. Gondolom nálad is megy reggeltől estig. Mert A GÉP-nek mennie kell. Már csak a torrent miatt is, merugye ha nem töltesz vissza elég cuccost, akkor lejjebb kerülsz a ranglétrán. Letölteni meg van minden nap 200 féle dolog, amit ugye át kell nézni minden nap, nehogy lemaradj a 110 ezredik elektronikus könyvről, amiből ugyan egyet se olvastál még el, mert képernyőn nem az igazi, meg a 220ezer film, amiből mondjuk a tizedét meg is nézed...Ott vannak a hírek, a chat-oldalak, az időjárásjelentés, a gyakorikérdések...
És észre se veszed, hogy elmúlt az életed.
Egyébként a párom az albérlet miatt lett ilyen kocka. Neki legalább normális gyerekkora volt, nem volt még számítógépe sem, nemhogy internet. Egész nap focizott, barátkozott, szóval ő szerencsés kocka, aki szocializálva van - csak épp már nincs senkije mint említettem, mert a net kényelmesebb időtöltés. Valószínű nem tökéletes ez így a számára sem, csak ismerkedni, barátokat találni pokoli nehéz és ha van egyszerűbb megoldás, akkor az ember azt választja.
Az első egy évünk tökéletes volt, nem sejtettem mennyire kocka, mert nem költöztünk össze és A GÉP biztonságos messzeségben volt az albérletében. De ahogy idekerült, vége lett mindennek.
Írtam egy dolgozatot a globalizáció és a család kapcsolatáról. Ha érdekel, szívesen átküldöm. A globalizáció magányossá tesz. Ahogy tágul a világ, úgy szűkül az ember élete. Szóval nem csak te vagy a hibás, nem csak a net a hibás...A magányunk törvényszerű. Egy ekkora városban, mint Budapest nem lehet ismerkedni. Hisz még a szomszédod nevét sem tudod - nem igaz?
"ma 18:40"
Köszönöm a készséges választ, de ... nem tudnál valami személyesebbet, ami tényleg nekem szól? Hidd el, én is elég sok tanulmányt olvastam és hallottam már a globalizációról. Tudom azt is, hogy rajtam kívül vannak még sokkal durvább arcok, olyanok is, akiknek az emberek nem is hiányoznak. És valóban, nem tudom, hogy hívják a szomszédaimat. Na, de mi a kiút? Én nem akarok ez lenni, de így alakul(t) az életem. Hibás vagyok benne, és még inkább felelős vagyok érte, de amikor még tehettem volna ellene, akkor nem tudtam, ez hová vezet, és nem volt senki, aki megfelelő módon felhívta volna a figyelmem.
Sajnos mivel nem ismerlek, csak személyes példát tudtam mondani.
Egyébként nem olyan bonyolult a megoldás: keresni kell olyan elfoglaltságot, ami miatt ki kell mozdulni. Pl. egy nyelvtanfolyam, ami hasznos is, valamint nagyon sok szép lánnyal fogsz találkozni viszonylag huzamosabb időn keresztül.
Ha igazán hozzád illő társat keresel, olyan helyre menj, ami az érdeklődési körödnek megfelelő.
Én pl. nagy kutyás vagyok, és mindig is arra vágytam, hogy kutyaszerető társam legyen. Egy macskással vagy aki nem szereti az állatokat egy hétig se bírnám összezárva, egyszerűen a kutyás életmódom lehetetlenné tenné. Nálam ez az egyik legelső szempont párválasztásnál. Tehát ha történetesen nem sikerült volna ilyen párt találnom, ma már tudom mit tennék: irány a kutyaiskola vagy még sokkal inkább belépnék valami állatvédő szervezetbe. (Bár megjegyzem, ezek hemzsegnek a nőktől, jártam menhelyre segíteni és persze nem társkeresési céllal, de 99%-ban csak a nőket érdekelte, mi van azokkal a senki kutyáival. De annál nagyobb tisztelet a férfikivételnek.)
Ilyen szempontból a nagy társadalmi rendezvények, színház, stb. azért nem jó, mert nem alkalmas helyszín ismerkedésre. Első látásra csak a rámenősek ismerkednek és könnyű melléfogni, ezért kell az, hogy társkeresési céltól függetlenül is össze legyen zárva az illető más emberekkel: megismered és van lehetőséged közel kerülni hozzá anélkül hogy rögtön randira kéne hívni. Sokkal kellemesebb úgy ismerkedni, hogy semmi sem kötelez arra, hogy szerelmes legyél.
Ha valaki hívő, akkor fontos összeillőségi szempont, hogy a társa is az legyen. Nyilván nem árt akkor gyülekezetbe járni, ahol megismerkedhet más hívőkkel.
De egy jó tanács: nem szabad csak ez legyen a célja a társaságba járásnak, mert a legtöbb lány számára taszító az olyan fiú, akire rá van írva, hogy mindenáron össze akar jönni valakivel.
Jártam én is nyelvtanfolyamra, ahol a srác azonnal rászállt a legszebb lányra, de amikor csak lehetősége volt rá, utánam is koslatott. Akkor se lett volna semmi esélye, ha nem vagyok foglalt, annyira szánalmas volt. Kell egy tartás. Barátkozni lehet, de sokkal jobban bele lehet szeretni egy olyan fiúba, aki nem csorgatja feltűnően a nyálát. Ne vedd magadra, ha nem ilyen vagy - csak gondoltam ezt is megemlítem.
Az ám! :) Vannak nyelvklubok is, ahol gyaorolhatod a nyelvet. akár kötetlen beszélgetések stb. formájában is.
Nagyon barátságos emberek is előfordulnak ilyen helyen. Egyszer egy müvház szerű intézmény gyakori vendége voltam, és egész más miatt jártam arra. mégis annak ellenére, hogy egyáltalán nem ismertem a nyelvet, meghívtak közéjük, és fordítottak nekem, belevontak a társalgásba. Így ismerkedtem meg egy tácművésszel, aki ki nem adott zenei ritkaságokkal örvendeztetett meg a kedvencemtől. :) (Kicsit idős volt hozzám, de azért jót beszélgettünk.)
Mellesleg sakklubb?
tantrixbajnokság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!