Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SoS. Ha gyermekláthatási vita miatt nem megy a közösmegegyezéssel történő válás, hogy kell eljárnom?
Panasznapon bemész a bíróságra, segítenek minden papírt kitölteni, nem kell ügyvéd. Az illetéket meg kell fizetned, de kérhetsz rá rászorultsági alapon mentességet asszem, a bíróságon ezt is megmondják.
Most őszintén, másfél évig mit csináltatok a válással? Semmit?
Hát, mivel én még nem váltam sose, ezért az illeték mértékét nem tudom, de valami hasonló összeget szoktak emlegetni, igen.
Hát, gratula a türelmedhez, hogy másfél évig vártál. Azóta olvastam, hogy ez már a 3. kérdésed ma a témában, nyugodj meg, nem veszik el a gyereket tőled és nem fognak egy hét itt - egy hét ott elhelyezésbe belemenni a bíróságon, úgyhogy nálad lesz a gyerek és apa majd megkapja a szokásos láthatást, kéthetente egy hétvége, szünetek fele. A válási papír beadása után RÖGTÖN kérd a gyámhatóságon az ideiglenes elhelyezés megállapítását, hogy apa ne tudjon kavarni.
És ne foglalkozz vele, hogy ő mit mond, te azzal foglalkozz, hogy szépen, nyugalomban neveld azt a kicsi gyereket. A többire tegyél széles ívben, főleg arra, hogy mit akar apuka. Majd dönt a bíróság, nem lesz gond.
Kedves Kérdező!
Úgy bizony, nem közös megegyezéses, hanem ún. "tényállásos" bontás lesz, tehát Neked kell feltárni a házasság megromlásához vezető okokat a bíróság előtt (már a keresetlevélbe is bele kellene írni, miért is szeretnél válni) és ezt valószínűleg bizonyítani is tanúkkal.
Nagyjából 2 tanúra lesz szükség, akik elmondják a második tárgyaláson majd, hogy valóban ismerik a helyzetet (akár Tőled), és tudják, hogy amit előadtál, az igaz.
Ehhez senki aláírására nincs szükség, anélkül is menni fog, valószínűleg.
egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!