Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » SoS. Ha gyermekláthatási vita...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

SoS. Ha gyermekláthatási vita miatt nem megy a közösmegegyezéssel történő válás, hogy kell eljárnom?

Figyelt kérdés
Az apuka másfél év után,úgy döntött,hogy közös szülői felügyeletet akar.1 hét itt,1 hét ott.4 éves a gyerekünk és én ebbe nem egyezek bele.Eddig minden rendben működött 2 hetente találkoztak hétvégén,de most többet akar.Egyedül ,hogy adjam be a válási papírokat?Mennyibe kerülne ez nekem és kell hozzá saját ügyvéd?Nincs pénzem rá.
2009. okt. 24. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Panasznapon bemész a bíróságra, segítenek minden papírt kitölteni, nem kell ügyvéd. Az illetéket meg kell fizetned, de kérhetsz rá rászorultsági alapon mentességet asszem, a bíróságon ezt is megmondják.

Most őszintén, másfél évig mit csináltatok a válással? Semmit?

2009. okt. 24. 13:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Eddig vártunk,mert állítása szerint hivatalos ügyeinek intézéséhez,bevonták tőle az anyakönyvi kivonatokat,azaz nem adja vissza.De ezt most untam meg,úgyhogy én járok utána.
2009. okt. 24. 13:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Illeték alatt a 12.000ft-t értetted?
2009. okt. 24. 13:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát, mivel én még nem váltam sose, ezért az illeték mértékét nem tudom, de valami hasonló összeget szoktak emlegetni, igen.

Hát, gratula a türelmedhez, hogy másfél évig vártál. Azóta olvastam, hogy ez már a 3. kérdésed ma a témában, nyugodj meg, nem veszik el a gyereket tőled és nem fognak egy hét itt - egy hét ott elhelyezésbe belemenni a bíróságon, úgyhogy nálad lesz a gyerek és apa majd megkapja a szokásos láthatást, kéthetente egy hétvége, szünetek fele. A válási papír beadása után RÖGTÖN kérd a gyámhatóságon az ideiglenes elhelyezés megállapítását, hogy apa ne tudjon kavarni.

És ne foglalkozz vele, hogy ő mit mond, te azzal foglalkozz, hogy szépen, nyugalomban neveld azt a kicsi gyereket. A többire tegyél széles ívben, főleg arra, hogy mit akar apuka. Majd dönt a bíróság, nem lesz gond.

2009. okt. 24. 13:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszaidat.Majd a panasznapra elmegyek,mert ebben az esetben fogalmam sincs az egész hercehurcáról.Pl:nemtudom mi van akkor, ha ő nem írja alá a papírokat.
2009. okt. 24. 13:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Neki nem kell aláírnia semmit. Te adod be a válást. Innentől nem közös megegyezésről beszélünk. Egyoldalú válás lesz.
2009. okt. 24. 14:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Úgy bizony, nem közös megegyezéses, hanem ún. "tényállásos" bontás lesz, tehát Neked kell feltárni a házasság megromlásához vezető okokat a bíróság előtt (már a keresetlevélbe is bele kellene írni, miért is szeretnél válni) és ezt valószínűleg bizonyítani is tanúkkal.

Nagyjából 2 tanúra lesz szükség, akik elmondják a második tárgyaláson majd, hogy valóban ismerik a helyzetet (akár Tőled), és tudják, hogy amit előadtál, az igaz.

Ehhez senki aláírására nincs szükség, anélkül is menni fog, valószínűleg.

egy ügyvéd

2009. okt. 24. 15:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Különélünk másfél éve,ez nem elég indok?Mi értelme vissza menni az időben.Egyszerűen nem szeretjük már egymást és nem tudunk együtt élni.Tényleg egymást besározva kell minden hibánkat ismeretlen embereknek elmondani?
2009. okt. 24. 16:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Bár én nem értek az ilyesmihez, de azt elmesélhetem, talán segítség, hogy egyik ismerősömék valahogy úgy egyeztek meg, hogy közösen nevelik a gyerekeket, de nem szabályszerűen, hogy egy hétig ott, másik héten amott, hanem amikor valamelyikük ráért, akkor ott volt a gyerek. Ez úgy jött ki, hogy heti 1-2 napot töltöttek az apukájukkal, vagy ha volt kedvük, akkor többet. A gyerekeknek nem okozott problémát, de tényleg nem kellett hetente cuccolniuk meg semmi. Ha létezik ilyen fajta megoldás, szerintem ez lenne a legjobb. Én belegondoltam, hogy mi lenne, ha csak két hetente láthatnám a gyerekemet, hát borzalmas :( Ott néha ő megy az iskolába a gyerekekért, néha az anyuka. Minden rendben működik. Persze ehhez szükséges, hogy ne lakjatok túl messze egymástól. Kívánom a helyes döntést!
2009. okt. 24. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!