Hova kéne eljárnom, hogy ne őrüljek bele a magányomba? Meg esetleg barátnőt is találjak? "Esetleg? "
20-as éveim közepe táján járó srác vagyok és teljesen magamba zárkóztam. Rossz így, de nem tudok ellene tenni. Az a baj, hogy dolgozni otthon is tudok, sőt, szeretek, mert számítógépen tolom, így még a munkahelyemre se kell bemennem, nem kell találkoznom emberekkel. Meg ha bemennék, ott is csak olyan arcokat látnék, akik ugyanúgy bambulnak a monitorba, mint én szoktam. Amúgy meg nincsenek nagyon ismerőseim. Jó, néha elmegyek 1 régi barátommal meginni 1(...4) sört, vagy ha a más városokban élő ismerőseim erre járnak, velük is, de ez kb. havi-kétheti rendszerességgel történik. Amúgy nincs társaságom, abszolút, napokig alig beszélek valakivel. Meg is látszik rajtam, mert egyre kevésbé tudok spontánul megnyilatkozni, folyton csak gondolkodom, aztán nagy sokára nyögök ki valamit. Pedig tudnék beszélni, csak elszoktam tőle. Néha már azon kapom magam, mintha magamban beszélnék, ahogy más, idősebb, fővárosba beleőrült, magányos emberek szoktak a villamoson.
Persze barátnőm sincs, és el se tudom képzelni, honnan lenne. Amúgy (lányok visszajelzéseiből ítélve) nem vagyok csúnya, férfiasan, bár elég sovány pénztárcából öltözködöm, értelmiségi munkát végzek, okosnak, határozottnak, bár néha túl keménynek és szigorúnak tartanak az emberek. Nem szoktam össze-vissza röhögni mindenen, elég szarkasztikus stílusom van, ami nem mindenkinek jön be.
Na, ez a másik: az intellektus. Szóval elég komoly szellemi munkát végzek. Olyan komolyat, hogy ha magányomban és unalmamban felmegyek a cset pont hura, akkor megkérdezik, hogy mit keresek én ott. Ezzel nem dicsekedni akarok, csak azt mondom, hogy olyan a munkám, amit az emberek ennyire szélsőségesnek ítélnek meg. Tudom, hogy a csethu főleg a tinik, a kapuzárási pánikolók és az elvált párkeresők gyűjtőhelye, de azért a Windows hibaüzenetnél mégis jobb valami emberi szót kapni, nem?
A munkám és a munkán kívüli életem amúgy nem különíthető el élesen. Okos gondolatok, elméletek járnak folyton a fejemben, elég rendesen magamba tudok feledkezni. Igen, kocka vagyok, na. De mert szeretem, nem azért, mert nem látok ki belőle; szeretem, tényleg. Csak néha megunom, és akkor kéne valami emberi, valami testi, valami közös, valami, amit érezhetek, amit a bőrömön is tapasztalhatok, és utána meg beljebb is. Ha értitek... Kb. így érzem magam: http://www.youtube.com/watch?v=y1GYRTwFbS0
Mi a francot csináljak? Hova menjek? Hol tudok én, a kocka, társaságot találni? Így, a semmiből. (semmi = Budapest)
Valójában néha-néha (mondjuk félévente) szokott lenni 1-1 próbálkozó lány, csak nekem nem jönnek be. Vagyis eddig egyiket sem éreztem "úgy igazából" a társamnak.
Na, valamit segítsetek, légyszi, ha tudtok. Eddig azt hittem, a személyiségem érzelmi oldala is viszonylag fejlett, de most észrevettem, hogy csak azt a problémát tudom megoldani, amelyiket ki lehet számolni. Ezt meg nem nagyon lehet. :(
Teljesen megértelek... Ugyan én nem szellemi munkát végzek, és el kell járnom emberek közé, és keményen robotolok egy gyárban, hogy egyszer majd lediplomázhassak, ugyanezt érzem.
Valahogy sem időm, sem energiám nem marad már arra, hogy szórakozni járjak, évente néhányszor sikerül színházba, koncertre eljutni, és 1-2 hetente tudok találkozni a barátnőkkel egy-egy kávé erejéig, de kb ennyi.
Vannak jelentkezők, a munkahelyemen például többen próbálkoznak, de egyrészt onnan nem ismerkedem elvből, másrészt meg én... nem akarok nagyképű vagy sznob lenni, de egyik-másik fazon egyszerűen annyira buta, hogy még ha nők ezrei csorgatnák a nyáluk utánuk sem kellenének.
Egy halál nyugis nő vagyok, nehezen viselem az új dolgokat, tehát egy pörgős macsó szóba sem jöhet. Persze, adott esetben elengedem magam én is, és néha szórakozom, nem nyeltem karót, de vágyom arra, hogy értelmes, nyugodt lelkű emberek vegyenek körül, és ilyen párt is szeretnék.
Csak nem találok... :) Budapesten talán kedvezőbb a helyzet, én egy mindösszesen 15 ezer lelket számláló kisvárosban élek, úgyhogy tű a szénakazalban azt hiszem.
Jobbat én sem tudok tanácsolni a fent leírtaknál, bár én feszélyezve érezném magam egyedül egy kávézóban a laptopot bújva, de neked ez is bejöhet. :) Nézz el esetleg egy-két ingyenes kiállításra hétvégenként, vagy bármilyen kultúrprogramra, ott nagy eséllyel találhatsz csinos, okos, értelmes, egyedülálló lányokat, akikkel ismerkedhetsz.
Végső esetben ott vannak az igényesebb fajta társkereső oldalak a chat.hu helyett, mert az egy förtelem. :)
Én is regisztráltam ilyesmire, báááár nem sok jövőt jósolok a dolognak.
Azért sok sikert!
22L
Nem, nem, sajnos nem árulhatom el, mert onnantól nem lenne nehéz beazonosítani. :)
De ne vigyük el ebbe az irányba a beszélgetést, mert nem lényeg. Csak azt akartam valahogy érzékeltetni, hogy a társadalom átlaga (ÁTLAGA, tehát nem az egyetemisták, akik ebből a szempontból az átlag felett vannak!) az ilyen szakmát űzőkre felnéz és tiszteletteljes távolságtartással különcnek tart. Pont úgy, mint egy atomfizikust, nem? Az is okos, csak kicsit bolond. Szóval egy egyetemista (pláne szakon belüli) nem jön zavarba, ha felfedem a kilétem, de pl. egy bolti eladó már általában nem tud hova tenni. (Minden tiszteletem az eladóké, akik nélkül nem lenne mindennapi kenyerem, de valami példa azért csak kellett.) De én továbbra sem nézek le senkit a foglalkozása miatt, mert tudom, hogy csődbe menne az a bolt, ahol én lennék eladó, csak egyszerűen az emberekben van egy ilyen berögződés, hogy aki pl. tudományos munkát végez, az biztosan nagyon komoly és irányadó ember, akivel nem fordulnak elő olyan alantas dolgok, hogy felmegy a chat.hu-ra. Ezt nehéz leépíteni másokban!
"Köszi, kutya híján max. az üres pórázzal mehetnék ismerkedni. Önkéntes munkára már nincs időm, sportolni max. futni szoktam, ha valaki az agyamra megy. "
elmész örökbe fogadsz egy kutyát a menhelyről és vele jársz futni.... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!