Hova kéne eljárnom, hogy ne őrüljek bele a magányomba? Meg esetleg barátnőt is találjak? "Esetleg? "
20-as éveim közepe táján járó srác vagyok és teljesen magamba zárkóztam. Rossz így, de nem tudok ellene tenni. Az a baj, hogy dolgozni otthon is tudok, sőt, szeretek, mert számítógépen tolom, így még a munkahelyemre se kell bemennem, nem kell találkoznom emberekkel. Meg ha bemennék, ott is csak olyan arcokat látnék, akik ugyanúgy bambulnak a monitorba, mint én szoktam. Amúgy meg nincsenek nagyon ismerőseim. Jó, néha elmegyek 1 régi barátommal meginni 1(...4) sört, vagy ha a más városokban élő ismerőseim erre járnak, velük is, de ez kb. havi-kétheti rendszerességgel történik. Amúgy nincs társaságom, abszolút, napokig alig beszélek valakivel. Meg is látszik rajtam, mert egyre kevésbé tudok spontánul megnyilatkozni, folyton csak gondolkodom, aztán nagy sokára nyögök ki valamit. Pedig tudnék beszélni, csak elszoktam tőle. Néha már azon kapom magam, mintha magamban beszélnék, ahogy más, idősebb, fővárosba beleőrült, magányos emberek szoktak a villamoson.
Persze barátnőm sincs, és el se tudom képzelni, honnan lenne. Amúgy (lányok visszajelzéseiből ítélve) nem vagyok csúnya, férfiasan, bár elég sovány pénztárcából öltözködöm, értelmiségi munkát végzek, okosnak, határozottnak, bár néha túl keménynek és szigorúnak tartanak az emberek. Nem szoktam össze-vissza röhögni mindenen, elég szarkasztikus stílusom van, ami nem mindenkinek jön be.
Na, ez a másik: az intellektus. Szóval elég komoly szellemi munkát végzek. Olyan komolyat, hogy ha magányomban és unalmamban felmegyek a cset pont hura, akkor megkérdezik, hogy mit keresek én ott. Ezzel nem dicsekedni akarok, csak azt mondom, hogy olyan a munkám, amit az emberek ennyire szélsőségesnek ítélnek meg. Tudom, hogy a csethu főleg a tinik, a kapuzárási pánikolók és az elvált párkeresők gyűjtőhelye, de azért a Windows hibaüzenetnél mégis jobb valami emberi szót kapni, nem?
A munkám és a munkán kívüli életem amúgy nem különíthető el élesen. Okos gondolatok, elméletek járnak folyton a fejemben, elég rendesen magamba tudok feledkezni. Igen, kocka vagyok, na. De mert szeretem, nem azért, mert nem látok ki belőle; szeretem, tényleg. Csak néha megunom, és akkor kéne valami emberi, valami testi, valami közös, valami, amit érezhetek, amit a bőrömön is tapasztalhatok, és utána meg beljebb is. Ha értitek... Kb. így érzem magam: http://www.youtube.com/watch?v=y1GYRTwFbS0
Mi a francot csináljak? Hova menjek? Hol tudok én, a kocka, társaságot találni? Így, a semmiből. (semmi = Budapest)
Valójában néha-néha (mondjuk félévente) szokott lenni 1-1 próbálkozó lány, csak nekem nem jönnek be. Vagyis eddig egyiket sem éreztem "úgy igazából" a társamnak.
Na, valamit segítsetek, légyszi, ha tudtok. Eddig azt hittem, a személyiségem érzelmi oldala is viszonylag fejlett, de most észrevettem, hogy csak azt a problémát tudom megoldani, amelyiket ki lehet számolni. Ezt meg nem nagyon lehet. :(
Annyira, de annyira kíváncsi vagyok rád^^
Mi nem jártunk el szórakozni, pihenni a szüleimmel, de nekem hiányzott a kikapcsolódás, így én eljárok. Szerintem ez a világon a legegyszerűbb, ha valamit szeretnél és anyagilag van rá lehetőség akkor megcsinálod. Nekem egész tinikoromban nem voltak barátaim, de mikor összejöttem a mostani barátommal, akkor egyszer csak megszaporodtak az ismerősök. Konkrétan rettegtem, hogy milyen benyomást fogok kelteni, de azért csak megszerettek :) Legjobb barátnőmmel egy állás interjún barátkoztunk össze.
A szarkazmusról meg annyit, hogy szerintem ez a világ legjobb tulajdonsága, ha nem arra használja fel az ember, hogy állandóan mindenkit vérig sértsen :)
Vegyél be egy "leszarom tablettát" és uccu.
12.02-es vagyok.
Na, hat akkor hajra! :) Menjel sok szakmai konferenciakra, osszejovetelekre.
Biztos letezik meg ezen kivul szakmai tovabbkepzesi lehetosegek, ahova elmehetnel es uj emberekkel talalkozhatnal. Es ott legalabb adott is lenne a tema. :)
Irtad meg, hogy napkozben sokat agyalsz kulonbozo kerdesekben. Esetleg utanaezhetnel e hogy Budapesten vannak e esetleg valami pszichologiai vagy filozofiai kerdesekkel foglalkozo csoportok (nem szektakra vagy ilyesmikre gondolok) akik vita vagy beszelgetos esteket tartanak, esetleg neha meghivnak eloadokat.
En par eve kulfoldon eljartam egy hasonlo kis szervezethez ahol hetente tiz hasonlo erdeklodessel rendelkezo "agyalos" osszejart, es nagyon sok tartalmas beszelgetest, vitakat folytattunk, ami hatassal volt az en gondolkodasom "agyalasom" fejlesztesehez mivel sokmindent uj szemszogbol lathattam.
Olyan informatikusnak tűnsz x)
Amúgy meg szerintem, a gép előtt nem fogsz megismerkedni senkivel. Azzal a régi baráttal tessék eljárni rendszeresen vhova, ahová akartok.
Sétálni, parkba, Dunapart. Nyár van, ott ismerkedsz ahol akarsz:D
tegnap még szimpi voltál. ma már kevésbé. Én írtam, h érdekelsz. és nem csak én. és figyelmen kívül hagytad...
mintha a súlyos önbizalomhiányodat palástolnád azzal, hogy előre bocsájtod, mennyire különleges életet élsz. a művészeknél számomra nincsen különlegesebb, és ők is csak azért, mert volt olyan szerencséjük, hogy a hivatásukból éljenek meg. azt hiszed, te vagy az egyetlen? nem.és ráadásul ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire vonzó számomra valaki.
nárcisztikusnak tűnsz.
"tegnap 23:41"
Nem is engedélyezed, hogy e-mailt írjanak neked. Ennyire azért nem vagyok ám májer... :):P
"mintha a súlyos önbizalomhiányodat palástolnád azzal, hogy előre bocsájtod, mennyire különleges életet élsz"
Várj csak, ne keverd össze a dolgokat! Én most nem azért írtam ki ide ezt a kérdést, hogy valakiben érdeklődést ébresszek magam iránt, hanem azért, hogy választ kapjak a kérdésemre. Ehhez pedig le kell írnom magamról azt, amit fontosnak tartok ahhoz, hogy aki elolvassa, az megértsen. Ha ismerkednék, valóban nem bocsátanám előre a különcségemet, mert tudom, hogy ez a többség szemében riasztó. De most a lényeget kell leírnom, röviden, érthetően. Igazából nem számít, szimpatizál-e velem valaki, a lényeg, hogy meg tudja ítélni a helyzetemet és tudjon mondani róla építő kritikát.
Amúgy pedig azt gondolom, egyáltalán nem tetszelegtem a helyzetemben, hiszen éppen azt próbáltam valahogy leírni, hogy emiatt elszigetelődtem. Leírtam a tapasztalatomat, hogy általában hogyan viszonyulnak a magamfajtához az átlagemberek. Sőt, azt is leírtam, hogy valószínűleg milyen defektes családi légkör ("tegnap 10:41") miatt alakult ez így. Szerinted írtam volna ezt, ha büszke lennék rá?
(A művészek élete már egész jól közelíthet az enyémhez. Persze, művész is van sokféle, ki tudja, te milyenre gondoltál.)
Megmondom mire tippelek, hogy hogy ismerkedsz. Mondjuk, eldöntöd hogy találkozol egy emberrel. Valójában szereted a munkádat, kitölt, nem is vagy biztos benne hogy kell-e neked e mellé emberi kapcsolat. De csak rábeszéled magad és elmész. Ismerkedés közben rögtön felméred az illetőt, vajon alkalmas lenne e társnak. (Rendelkezik-e azokkal a tulajdonságokkal amiket elvársz egy társtól.) Végére úgy érzed hogy nem, sokszor már el is megy a kedved az egésztől. Hazamész és vacilálsz a magányodról mint eddig.
Csak vaktában tipp, de mondd meg, eltaláltam?
Na most ez teljesen rossz hozzáállás. Azt meg hogy elmondod a foglalkozásodat, és ettől a szürke plebs félelemmel vegyes tisztelettel elhúzódik, már bocsánat, de szerintem bebeszéled magadnak.
Vree:
"Csak vaktában tipp, de mondd meg, eltaláltam?"
Igen, elég jól eltaláltad. Azt is tudom (inkább sejtem), hogy egy rossz hozzáállás. De akkor mi lenne a jó?
"Azt meg hogy elmondod a foglalkozásodat, és ettől a szürke plebs félelemmel vegyes tisztelettel elhúzódik, már bocsánat, de szerintem bebeszéled magadnak."
Jól van, megpróbálok jobban figyelni, hátha tényleg csak én beszélem be magamnak.
Minél előbb fel kell ébredni, mert egyszer azon kapod magad, hogy 80 évesen egy doboz előtt éltél.
Javaslom: vigyél rendszerességet az életetbe. (pl. -kor kele, 9-15.30-ig dolgozok 17-18 sport, séta...,
Akárki akármit mond, nekem több NORMÁLIS ismerősöm az interneten találta meg a társát, sokan vannak veled egy cipőben.
Mindenek előtt azonban el kell felejtened az önsajnálatot, mert azt meg mások tartják unalmasnak.
Horváth Attila
Úton lenni - semmi. Útnak kéne lenni legalább.
Hová tűnt a sok jó barát?
Mondd, hova tűnt a sok jó barát?
Látod, ajtót se nyitnak ránk
egy ideje már.
Mondd, mitől van ez a változás?
Mi vagyunk, vagy az élet más
egy ideje már?
Mondd, hol a társaság, az örökös viták,
a végigjátszott éjszakák?
És túl az ellentéteken,
az elment éveken,
miért kell, hogy így legyen?
Mondd el, hova tűnt a sok jó barát?
egy ideje már.
Hol van, hol a rengeteg ismerős,
akikkel néhanap összejössz valamiért?
És mondd, hova tűnt a sok ellenség,
aki ízekre tépne szét - de értene még.
Mondd, hol a társaság, az örökös viták,
a végigjátszott éjszakák?
És túl az ellentéteken,
az elment éveken,
miért kell, hogy így legyen?
egy ideje már.
Mintha egy kis szigeten léteznénk,
és szigetek körül keringenénk.
Mondd, hova tűnt a sok jó barát?
egy ideje már.
egy ideje már.
(előző vagyok)
hogy konkétan is válaszoljak, keress programokat az interneten
táncház?
ha végképp nincs hova menni, akkor is mozdulj ki otthonról, menj sétálni, vagy ilyesmi.
ajánlom továbbá a túratárs.hu
a setafika.hu
oldalt is tudatosítsd magadban a hobbidat, és keress olyan közösséget, ahol az a téma.
(Előző kettő vagyok)
próbálj meg önismereti klubbokba menni. Nem tudom, hány áves vagy, az is sokat számítana.
És van még egy társaság, ahol szerintem neked tutira helyed lenne:
mensa.hu
Ismerős? Itt egy elég aktív közösség van mindenféle korosztályból, és sok közös programjuk is van. Akiket én ismerek, mind konstruktívak.
Nagyon ajánlom.
Próbálkozz bejutni egy IQ teszttel!
Ha jó ötlet volt szerintetek, akkor bátran minősítsétek a zöld kézzel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!