Miért nem voltak ma egy csomóan otthon? = ( Sztetek ez nem bunkóság?
Elmentünk délután haverokkal locsolkózni és kb. minden 2. lány nem volt otthon. F.szom fog így elmenni legközelebb :/ Miért nincsenek otthon ilyenkor? Majd várhatják h majd előreengedem őket meg segítek nekik ha vmi nehezet kell csinálniuk :/ Miért olyan nagy dolog ilyenkor otthon lenni?
17/F
"egyébként meg ez nem az én hagyományom hanem majdnem az egész országé mivel sztem az ország 99%a keresztény..."
Díszkeresztény, mint pl. én... Meg lettem keresztelve csecsemőként, de nem kértem, nem gyakorlom a vallást, nekem a Húsvét egy tavaszt váró ünnep, amikor a családdal foglalkozom.
"és egyébként is mi lesz ezután ha így folytatódik?"
Kialakulnak új szokások.Annak meg mi értelme, ha folytatják, de mindenki utálattal gondol arra, hogy jönnek a locsolók???
Amúgy meg ne felejtsd el, hogy átalakultak a családok is. Régen apa elment locsolkodni a fiával, anyuci meg otthon ült a lánykájával és várta a locsolókat.
Ma meg anyu élettársa elmegy az első házasságából származó lányához mert akkor van láthatás, apa az új nőjével és a féltesóval vidékre utazik az új feleség nagymamájához. Úgyhogy a szabadidő (hétvégék és ünnepek) eltöltése családonként változik, minden család másképp osztja be a kevés kis idejét amit együtt tölthetnek.
Meg minden új, formálódó család saját hagyományt alakít ki, pl. én is másképp töltöm a Karácsonyt mint anyukámék, mert nálunk annó 24-én délelőtt volt feldíszítve a karácsonyfa, az én családomban meg már napokkal előbb áll, mert a férjem külföldi, náluk meg hetekkel előbb szokás feldíszíteni.
Viszont nálunk nincs Betlehemes a nappali sarkában, mint ahogy az ő családjában szokás...
74,4 %....
Bocsi, de akkor miért is vannak templomok, amelyek konganak az ürességtől?
Szerinted ebből a 74,4%-ból mennyi az, aki gyakorolja is a vallását, és a húsvétot is egy keresztény ünnepként ünnepli? Én is csak annyira vagyok keresztény, hogy babakoromban megkereszteltek, de ennyi. Ha megkérdeznének, azt mondanám, hogy nem vagyok vallásos.
A másik meg az, hogy befejezhetnéd a durcizást. Még számtalanszor pofára fogsz esni az életben, és elég hülyén venné ki magát az, ha minden alkalommal eljátszanád a morcos gyereket.
Ne azért érezd magad hülyén, mert szeretted volna meglocsolni, hanem azért, mert itt az elején rögtön azzal nyitottál, hogy mekkora bunkóság meg hogy erdőbe kirándulni meg nagymamát látogatni menjen máskor. Senkinek sem kötelessége a te hagyományaidat követni, és ha te locsolkodni szeretnél, akkor nem kell vörös szőnyeggel és tengernyi süteménnyel várniuk.
Ez egy jó lecke volt, legközelebb előtte rákérdezel, hogy otthon lesznek-e, hogy ne menj potyára. Meg azért fordítva is ciki, hogy a leányzó ott ül ünneplőben egész nap és a kutya se nyitja rá az ajtót..
Annak, hogy mennyit érsz neki és hogy várja-e hogy meglocsold, semmi közük egymáshoz.
Mondtad neki hogy mész?
Ha nem, akkor nem biztos hogy kellett volna rád számítania. Ült volna otthon egész nap, azt tippelgetve hogy vajon arra jársz-e?
Figyelj, a kislány azt mondta, hogy nem biztos, hogy otthon lesz. Vagy igen, vagy nem. És a nem nyert. Sajnálom. Amúgy, a mai világban van mobiltelefon, megcsörgeted, megkérded otthon van-e, és ennek függvényében mész locsolkodni. Ennyi.
Amúgy semmi közöd, hogy mit csinál Húsvétkor. Ha ő ilyenkor szteppelni akar pucéran a tetőn, azt is megteheti, semmi közöd hozzá.
Amúgy nem esik le, hogy ez a kislány totál nem akarta, hogy meglocsold? (Mondjuk meg is értem... ) Ha akarta volna, szólt volna, hogy gyere, ekkor és akkor várlak. Erre nem gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!