Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért várja el a férfiaktól a...

Miért várja el a férfiaktól a jelenkori társadalom a monogámiát?

Figyelt kérdés
Köztudott tény, hogy a férfi az evolúció során úgy fejlődött ki, hogy mindig is "magvai szétszórása", fajfenntartás és szaporodás volt a feladata, ezért is tud bármennyiszer gyermeket nemzeni, akár naponta többször is. Az elmúlt évtizedekben, évszázadokban talán a vallás, vagy ki tudja milyen kulturális irányzat meghonosította a monogámiát, házasságot, de mikor lépünk már túl ezen az elavult intézményen? Egy férfinek igenis legyen joga más nőkkel lefeküdni akár egy kapcsolatban is, hiszen természetellenes kisajátítani őket egyetlen nőnek. Ezért is végződik a legtöbb kapcsolat, házasság szakítással, mert hazugságra és megcsalásra kényszerítik a férifakat ezek a partneri formák. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy naponta mindenkit akit lehet meg kell dugni, hanem időnként amikor a szükség úgy hozza, ez legyen természetes dolog. Mit gondoltok?

2022. szept. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
90%

"Továbbra is az az általános igazság, hogy a nőt nem érdekli a kalandozás, pont."

Engem konkrétan érdekel. Csak épp vagyok annyira tisztességes, hogy ezt minden egyes partneremnek a tudtára adom. Akinek nem tetszik, annak nem kötelező velem lefeküdnie. Igen, ribi vagyok, de legalább hazudni nem szoktam. Ellentétben veled, kérdező.

Amúgy áruld már el, akikkel megcsalod a partneredet, azok tudják, hogy nem vagy egyedülálló?

2022. szept. 24. 22:57
 32/49 PhoenixNonest ***** válasza:
100%
Én már csak annyit írok hogy ezt a 200-IQs modell palik érdemelnek csak nőket dumát szarkasztikusan írtam, mert a te logikáddal az ellenkező nem toxikus álláspontja kb. így hangzik. Evolúció így meg úgy, aki félrekúr az nem jó úr. Vagy harminc ellenvélemény érkezett, ha ebből nem jön le hogy tévedsz akkor az agyad egybites. Azt se tudom érdemes-e a többi kommentedet elolvasni, mert ha megtenném, az agyam valószínűleg az egoista hülyeségedtől fogna elrohadni. Remélem tetszett ez a versike, hallja mások véleményét vagy maga siket?
2022. szept. 24. 23:11
 33/49 anonim ***** válasza:
78%
Jó sok pénzre lesz szükséged, hiszen te hoztad fel a magvak szétszórása, szaporodás, fajfenntartás példát. Ennyi gyermeket pénzelni nem lesz egyszerű. Hiszen a mai világban akarsz szaporodni. Te hoztad elő ezt a szaporodás dolgot, meg a magvaidat. A jog alapján gyerektartást kell fizetni, ha szétszórod a magvaidat és szaporodsz. Ha meg nem akarsz utódokat, akkor nem illik ide a magvaid példája.
2022. szept. 25. 13:09
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Akkor. A nőkbe evolúciósan kódolva van, hogy a legjobb genetikával megáldott férfival vállaljanak utódot. Ezek szerint neked rendben van, hogy x év együttélés és boldogság után csak kidob életed szerelme, mert jön olyan, aki magasabb, jobb testű és jóképűbb nálad, mert ez evolúciósan konzerválódott bennük? Hm??
2022. szept. 25. 22:19
 35/49 anonim ***** válasza:
83%

Az ember "gyárilag" poligám!

A férfiak is és a nők is!

A többi csak hablaty!)

Igen, a nőknek is ugyanúgy joguk van magot gyűjteni!!!...:)

2022. szept. 25. 22:34
 36/49 anonim ***** válasza:
57%
Szóval kérdező, ha a párod akar ugyan így mással kuffantani, de utána vissza megy és megy minden újra ugyan úgy, azt elfogadod? Vagy az már nem tetszik?
2022. szept. 25. 22:52
 37/49 A kérdező kommentje:

32: ezt az izzadtságszagú "versikélést" inkább nem is kommentálnám. Gratulálok hogy még további idegen szavakat megtanultál, és mondtál nekem két extrém abnormalitást, ami semmit sem támaszt alá a mondanivalódból, mert én nem a kivételekről beszélek, hanem a többségről, és ez a másik okoskának is szól aki jön folyton azzal, hogy "DE VANNAK OLYAN NŐK IS AKIK NEM MONOGÁMOK" igen, ezt senki sem vitatta de nem ez a jellemző. Olvassátok el a "Why Men Want Sex and Women Need Love" című könyvet és ott szépen le van írva. Azt meg nem is értem, hogy mi köze a megcsalásnak itt bármihez, mikor írtam olyat hogy az rendben van? Éppen ezért próbálom magyarázni, hogy el kellene jutni odáig hogy erről beszélni lehessen, elfogadott legyen és NE KELLJEN megcsalni egy nőt sem. De úgy látszik gyengeelméjűeknek hiába magyaráz az ember, vagy talán gyerek lehetsz, és azért nem érted meg, akkor viszont neked való témákhoz szólj inkább hozzá.

33: de illik, mert nem arról van szó, hogy úgyanúgy kell élni, mint az őskorban, hanem hogy belénk vannak kódolva bizonyos ösztönök, amiket talán nem szabadna teljességében elfojtani, mert nem egészséges - hiszen ezt látjuk mindenütt.

34: Nem az van beléjük kódolva, hogy a legjobbal vállaljanak utódot, hanem amint találnak egy megfelelőt, vele állapodjanak is meg. A nő nem fogja azt a rizikót vállalni, hogy gyerekkel együtt átcuccoljon egy új hímhez, pláne egy saját maga által is felépített háztartásból. Nem életszerű, de persze ilyen is előfordul, és evolúciós szempontból talán lehet is valamennyi értelme. De a nőnek nincs olyan ösztöne, hogy minél több különböző férfinak szüljön, ez biztos.

30+ hozzászólásból itt fájóan kevés értelmes gondolat született...

2022. szept. 25. 23:10
 38/49 anonim ***** válasza:
72%
Ezek szerint igazam van, neked lehessen kalandozni, a nő pedig legyen hozzád hűséges.
2022. szept. 25. 23:18
 39/49 A kérdező kommentje:
Nem tiltanám meg természetesen egy páromnak sem, hogy kalandozzon, ha akar, de olyat keresnék, aki személy szerint nem igényli. Érdekes kérdés, hogy ezt mennyire lehet előre tudni.
2022. szept. 25. 23:24
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

"de olyat keresnék, aki személy szerint nem igényli. "

Tehát zavarna, de végre válaszoltál.😅 Ez úgy fair ám, ha oda vissza ok...

2022. szept. 26. 00:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!