Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért várja el a férfiaktól a...

Miért várja el a férfiaktól a jelenkori társadalom a monogámiát?

Figyelt kérdés
Köztudott tény, hogy a férfi az evolúció során úgy fejlődött ki, hogy mindig is "magvai szétszórása", fajfenntartás és szaporodás volt a feladata, ezért is tud bármennyiszer gyermeket nemzeni, akár naponta többször is. Az elmúlt évtizedekben, évszázadokban talán a vallás, vagy ki tudja milyen kulturális irányzat meghonosította a monogámiát, házasságot, de mikor lépünk már túl ezen az elavult intézményen? Egy férfinek igenis legyen joga más nőkkel lefeküdni akár egy kapcsolatban is, hiszen természetellenes kisajátítani őket egyetlen nőnek. Ezért is végződik a legtöbb kapcsolat, házasság szakítással, mert hazugságra és megcsalásra kényszerítik a férifakat ezek a partneri formák. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy naponta mindenkit akit lehet meg kell dugni, hanem időnként amikor a szükség úgy hozza, ez legyen természetes dolog. Mit gondoltok?

2022. szept. 24. 19:46
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj monogám életét élned kérdező, de akkor ahhoz is legyen ekkora arcod, hogy nem álltatsz senkit, hanem eleve nyitott kapcsolatot keresel max... vagy az már nem tetszik, hogy a nő is ugyan ezt csinálja?
2022. szept. 24. 20:48
 12/49 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem társadalmi elvárás. Ez így fair. Téged semmi nem kötelez monogámiára, lehetsz szabadon ösztönlény, aki evolúciós nyomásnak engedve szórja a magvait. Viszont így egy rossz szavad nem lehet, ha a megfektetett nők mind ajtót mutatnak neked, mert náluk meg evolúciósan az fejlődött ki, hogy a gyerek az első, te meg láthatóan nem vagy alkalmas rá, hogy velük együtt neveld fel az esetleges gyerekeket. Akkor meg ugyebár minek is akarnának tőled bármit az egyszeri dugáson kívül.
2022. szept. 24. 21:15
 13/49 PhoenixNonest ***** válasza:
87%

Erős incel szagot érzek rajtad és a második válaszolón. Az hogy hűséget fogadsz az nem kisajátítás, és ha nem gondolsz bele hogy milyen érzés a megcsalás a nőnek, akkor csak képzeld magad a helyébe. Te szeretnéd ha egy nő megcsalna? Használd már a neocortexedet, okkal fejlődött ki, te ősember. Tudod, a nők meg a legerősebb, legokosabb, "legjobb" hímet keresték, mert azzal látták legalkalmasabbnak a gyereknemzést. Tehát kettőn áll a vásár, ha nem vagy egy Dávid Szobor 150 IQ-val akkor ülj le a hátadra a te gondolkodásod szerint. Ezt honnan veszed hogy a legtöbb kapcsolat emiatt végződik szakítással? Nehogy már azok játsszák az áldozatot akik hazudnak és megcsalnak másokat. Mondom, neocortex. Ha nincs gerinced meg tartásod, és nem tudod magad irányítani, ne csodálkozz ha 20 méteres rádiuszban kerülnek a nők. A morális iránytűd gondolom mindig északra mutat. Mellesleg te ilyen "összeszedett nemi betegségek" világrekordot akarsz dönteni? Mert az összevissza kufircolásból az lesz. Meg sok pulya. Akiket fel kell nevelni. Te csináltad, válalld a felelősséget. Mindezt úgy mondom hogy benne lennék édeshármasban egy palival meg egy "másik nővel". A poligámia szerintem rendben van HA ésszel csinálod, és minden partner tud róla és beleegyeznek mert nem zavarja őket. Mellesleg úgy tudom hogy a Muszlim vallásban egy férfinak lehet több felesége, pár kikötéssel. 1.Tudjon róla és egyezzen bele az első feleség

2.Legyen elég pénzed (ott úgy tudom hogy a nők nem is dolgozhatnak) eltartani őket és a gyerekeket

3.Mindegyiküknek legyen külön lakrésze

4.Bánj velük egyenlően

2022. szept. 24. 21:18
 14/49 A kérdező kommentje:

13: én incel lennék? mondd már el, hogy ezt miből következtetted ki, szerintem nem tudod mit jelent a szó :DD

Soha nem volt problémám a nőkkel, több éves kapcsolataim is voltak már, csak hát valljuk be, ugyanaz a nő egy idő után egyszerűen unalmassá válik az ágyban, olyan 1-2 év után legkésőbb. Ezután bizony megkíván a férfi más nőket és nyíltan ezt nem mondhatja ki, mert akkor "micsoda disznó fúj", ezért aztán hazudik és a nő háta mögött teszi meg ugyanúgy. Az ismerőseim és családom ismerősei között is ez volt a leggyakoribb válóók. Mi lenne azzal a gond hogy megkefélek egy másik nőt és aztán ez a vágy el van oltva, mehet tovább az élet a párommal? Szerintem ez természetes lenne. Nem én találtam ki a biológiát meg az evolúciót, olvassatok pár könyvet a témában, és majd megértitek.

2022. szept. 24. 21:46
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

Van aki tovább fejlődött, nem maradt ősember :)

De nem válaszoltál, ha asszony kefél mással az is ok részedről?

2022. szept. 24. 21:56
 16/49 anonim ***** válasza:
6%
Az asszony nem kefel massal
2022. szept. 24. 21:57
 17/49 A kérdező kommentje:
A nők nem akarnak mással kefélni mert őket nem hajtják ilyesfajta ingerek, vágyak. Beléjük az van programozva, hogy megállapodjanak, találjanak egy párt, aki megteremti az erőforrásokat és biztonsággal lehet felnevelni mellette a gyereket. Náluk a szex érzelmi alapon működik, így egy idegennel nem akarnának lefeküdni, ameddig a párjuktól is megkapják ilyen téren a törődést. Tehát a kérdésed nem releváns.
2022. szept. 24. 22:03
 18/49 PhoenixNonest ***** válasza:
91%
Tudom mit jelent. "Hülye k.rva nők! Nem tetszik nekik hogy megcsalom őket! 🤬" Ez jön le a szavaidból. Te olvass biológiakönyvet meg amit írtam, mert elmondtam hogy benne lennék édeshármasban és megértem hogy egy férfi sex-driveja miért magasabb. De ha megcsalás valakit és hazudsz miért állítod be magad áldozatnak?...Egy csomó férfi egyedül van és sokat szenved a maganytól, te meg kicsit frusztrált vagy szexuálisan és unatkozol. Össze se hasonlítható a kettő. Neked elég egy olyan partnert találni aki belemegy ilyenekbe, hallottam egy ilyen kutatást hogy a nők egyharmada volt már másik nővel úgy hogy heteronak vallják maguk. Az hogy a te ismerősi körödben mi van az semmi tudományos statisztikákhoz képest. Az a baj vele, hogy ha a párod nem tud róla, akkor kihúzom gerinced és megverlek vele, ja, hogy nincs neked olyanod. Mondom, az evolúció során a nők meg a legerősebb legokosabb és "legjobb" hímet keresték, tehát a te logikáddal ha nem vagy egy Dávid szobor 150-Iq-val akkor kuss. Nem én találtam ki a pszichológiát, olvass pár könyvet a neocortexről, és majd megérted.
2022. szept. 24. 22:03
 19/49 PhoenixNonest ***** válasza:
83%
Tudod mi az a gerincessék? Együttérzés? Önuralom? Tisztelet? Hűség? Empátia? Kritikus gondolkodás? Nem? Olvass könyvet, már ha egyáltalán tudsz olvasni és okosodj.
2022. szept. 24. 22:05
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
A nők is kíváncsiak ám más férfire főleg ha a párjuk hűtlen😀
2022. szept. 24. 22:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!