Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért nézik le a bölcsészeket?...

Miért nézik le a bölcsészeket? Különösen értéktelen szakosok miért nézik le őket?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, nem vagyok az (sajnos)!

Külföldön megbecsültek. Minden második filmben bölcsésznek megy a lány/fiú, az egész család büszke rá, maga a "gyerek" is.

Igenis szükség van rájuk, mert a kultúrára szükség van! Pl. lásd egyesek helyesírása...

Amúgy az, hogy jelenleg nehéz nekik szakmában elhelyezkedni, többek között mert egyre kevesebb a gyermek (ez tény és való) és egyre több a magyartanár.

Viszont nagyon sok reál büfészakkal se lehet elhelyezkedni szakmában.

Namost egy bölcsész az egyetemen kap valamit!!

Ténylegesen változik a világszemlélete, jobban megérti az embert, emberismeretre tesz szert (hiszen a sok művön keresztül sokat tanul az emberről). Szebben fog fogalmazni, őrzi a nyelv szépségét és a helyesírást. Ezen felül kellemesebb beszélgetőpartner lesz.

Szóval úgy jön ki az egyetemről, hogy kapott valamit, valamivel több lett.

Ráadásul TALÁN több a nyelveket szerető és jó nyelvérzékű emberke a bölcsészek között. Az idegen nyelvek ismerete nagy kincs, úgy érzem, nem szorul magyarázatra.

Ezzel nem azt mondom, hogy egy mérnök vagy orvos nem lehet művelt, meg jó emberismerő. NEM! Ki ne olvassa ezt valaki!

Hanem azt, hogy egy humán büfészak ad valamit, szemben egy reál büfészakkal.

Amúgy meg...

Nem tudom, aki például a művészettörténetet meg hasonló ilyen szakokat leszól...

Meg tudna tanulni napi 800 oldalt? Egy csomó magolás, egy csomó tényanyag, nem elég érteni, persze azt is kell.

Nem mindegy, hogyan fogalmazod meg, adod vissza, a lényegnek benne kell lennie, szabatos is kell legyen. Mellette nevek, évszámok...

Ma egy reál büfészakos leszólta a bölcsészeket. Egy olyan iskolába járó, ahol van tárgy, amiből általános iskolás szintű követelmény van, de a legnehezebb is közepes gimnáziumi szintű. A szak meg nevetséges.

De ő leszólta a bölcsészeket.

Az a baj, hogy két perc múlva esett le nekem, hogy szépen le kellett volna oltanom...

2013. ápr. 29. 18:34
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:

Az történt pár napja, hogy egy környezetmérnök hallgató leszólta a bölcsészeket, és kiderült, hogy lenézi őket.

Úgy vagyok vele, olyan büfészakozzon, aki letett valamit az asztalra. Egy másik büfészakos ne nézzen le másokat. Nagyobb "bűn", mintha gépészmérnökként nézte volna le a bölcsészeket. Mondjuk azzal se értenék egyet.

A bunkócska elgondolkozhat, hogy mit ért a szakja, mert annál a bölcsész szak ezerszer többet ér, mert utóbbi legalább ad valamit az élethez.

Ennyi.

Amúgy képtelenség eldönteni pályaválasztóként, hogy mi lesz 3-5 év múlva keresett.

Mindenki mást mond.

Az interneten sokaknak van igaza, de sokan vannak, akik csak direkt fik@znak.

Ismerősi körben nem feltétlen van adott témában kompetens ember.

A pályaválasztási tanácsadók nem figyelmeztetnek, ha büfészakot választanál.

Az egyetemek igyekeznek eladni magukat.

A diplomás pályakövető rendszer nem elég szigorú, nem KELL mindenkinek válaszolni. Karonként van, egy karon sok szak lehet. Piacképtelen szakokkal teli karon is 60% a szakmában elhelyezkedettek aránya. Ez sántít. De ezt egy pályaválasztó honnan a búbánatból tudja?

És írtam már, hogy a magam részéről fogok szakot váltotatni.

Átmegyek egy értelmes szakra.

2013. máj. 2. 17:28
 42/43 anonim ***** válasza:
32%

Én mérnökinformatikus vagyok! Én is lenézek a bölcsészeket mert:

1. Haszontalanok

2. Nem keresnek pénzt

3. Azt hiszik hogy sokat tanulnak közbe nem

4. Amit tanulnak azt egyetem nélkül is meg lehet tanulni

5. Beképzeltek a semmi 0 tudásukra

6. Emberileg nem hogy magasabban de alacsonyabban vannak a fene "nagy" műveltségükkel

7. HASZONTALANOK!

8. NAGYON HASZONTALANOK!

Alig 1-2 bölcsészt ismerek akire azt lehet mondani hogy van értelme. Persze tolmácsok meg ilyenek azok kellenek de amúgy meg... 99%-a a bölcsészeknek csak pénzt pazarolják. Ebben a kapitalista világban meg kitörölhetik a seggüket vele hogy hány évszámot tudnak benyögni mint a papagájok. Meg senki sem érdekel hogy a "nagy költőink" akik egyébként egy alkoholtól bűzlő nagy senki voltak mit írtak le (amit egy átlag ember is meg tudna csinálni) félig illuminált állapotban hogy egy nyamvadt kék függöny mint jelentett a tehetségtelen kis életükben. Miért is kéne ezt nekem tudnom?? Erre kellene felnéznem hogy 3 elcseszett házasság után félig beállva mit írtak? Semmire sem jó ez a tudás!!!

A BÖLCSÉSZEK 99%-a HASZONTALAN!!!

2019. jún. 30. 11:39
 43/43 anonim ***** válasza:
Hú de frusztrált vagy utolsó :D
2019. jún. 30. 12:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!