Szülők! Ti hallgatnátok a magántanárra ilyen esetben?
Egy fiút korrepetálok angolból és most kezdte a 9-et gimnáziumban. Bekerült egy olyan osztályba, ahol az alapoktól veszik az angolt, az osztályban alig tudnak angolul. A tanítványomnak viszont jól megy.
Ez fel is tűnt a tanárnak és 1 hónap után mondta a fiúnak, hogy tegye le a középfokú nyelvvizsgát. Én ezzel nem értek egyet, mert szerintem még nem kell kapkodnia, hogy letegye. A tanára nem is ismeri a fiút annyira mint én, én már több mint 4 éve tanítom, ő meg 1 hónap ismeretség után kijelentette, hogy simán menne neki. Én úgy érzem, hogy még sokat kéne készülnie, nyelvtanból még nem is vettünk át mindent, a szókincse meg nem olyan bő még. Az eddigi évek alatt, amikor még általánosba járt, nem volt időnk plusz dolgokat tanulni, mert háziban segítettem neki és az aktuális nyelvtant magyaráztam. Most, hogy már 9-es, már önállóan haladunk, intenzíven (mert ugye órára már nem kell készülnünk, annyira könnyű).
A tanára februárban akarta elküldeni nyelvvizsgára, erről sikerült lebeszélnem, de most meg júniust ajánlott neki.
Nem hinném, hogy 15 évesen már el kéne küldeni egy gyereket nyelvvizsgázni. Sokkal jobb lenne, ha még a gimnáziumi évek alatt is lenne időnk felkészülni és nem kéne most kapkodni. Ráadásul rutint se tud szerezni ilyen rövid idő alatt.
Rosszul esik, hogy a szülők inkább egy idegen tanárra hallgatnak, mint rám. Valamennyire megértem őket, mert én "csak" egy egyetemista vagyok, akinek van egy felsőfokú angol nyelvvizsgája és több év angol nyelvhasználati rutinja, illetve sok éves tanítási tapasztalata.
Tévedek vagy nekem lenne igazam? Kérlek segítsetek mert tényleg nem tudom!
Meg lehetséges, hogy a tanárnak valami haszna származik ebből, azért erőlteti ennyire? Mert ő intézi az egész nyelvvizsgát, a fiú nem is tudja melyikre megy.
23L
37-es, persze, nem gond ha 12-es korában tenné le a nyelvvizsgát, persze hogy nincs lekésve semmiről. Akárhány évesen le lehet tenni, én 44 vagyok, kicsit több mint egy éve járok nyelviskolába, angolra, munka, gyerek mellett. Terveim szerint ősszel, de legkésőbb tavasszal szeretnék levizsgázni.
Itt az a gond, hogy a kérdező 4 éve tanítja a gyereket, szinte nulla eredménnyel, pedig gyerekkorban fogékonyabb az agy. Úgy gondolom, 4 év bőven elég kéne legyen magántanárral a nyelvvizsgához.
Juniusig siman felkeszul ra. En nem jartam sem tanarhoz, sem tanfolyamra, de par honap alatt minden gond nelkul felkeszitettem sajat magam, es meg is lett a vizsga elsore.
Ha akarja a srac, akkor siman meg tudja csinalni, csak keszulni kell ra egy kicsit.
Szintén angolt tanítok. Júniusig simán fel lehet készíteni, ha Ő IS AKARJA. Mert erről nem esett szó, hoyg a srác mit szeretne.
Anno 17 évesen én azt találtam ki, hogy olaszból kellene nyelvvizsgáznom: kapaszkodj meg, a "ciao"-nál többet akkor nem tudtam olaszul. Szereztem magántanárt, napi 2 órát jártam hozzá és egy hónap múlva le tudtam tenni a középfokút.
Júniusig fél lábon, guggolva is leteszi, ha akarja és ha megfelelő részedről a felkészítés. De mondom, kardinális kérdés a srác motivációja, hogy ő szeretné-e vagy ellenáll?
Szerintem az nagyobb pénzkidobás, hogy hozzád jár, és ezt ne vedd sértésnek. Kapd össze magad, készítsd fel nyárig (bőven elég az idő) és bizonyítsd be, hogy megérte pénzt pazarolni rád évekig.
Annyira véded a kis bevételed, hogy elfelejted a legfontosabbat, a gyereket akit tanítasz (akárhogy is állítod be magad, hogy te csak jót akarsz).
Neki hatalmas könnyebbség, ha most le nyelvvizsgázik, és nem 12.-ben érettségi mellett kell emiatt is izgulnia, erre is készülnie.
Ha pedig még most rástartoltok, te is nagyon jól tudod, hogy sikerülne neki.
42-es
Igen, de ha jól értelmeztem akkor a négy év eddigi korrepetálás az azért volt, hogy a gyerek elérje az órai, iskola szintet, hogy megértse amit ott vesznek. Simán le lehet tenni a nyelvvizsgát egy nyáron is, de nekem úgy jött le, hogy ez nem az a gyerek, aki le tudja tenni ennyi idő alatt mert nem elég szorgalmas és lusta.
Nagyon eltúlozzák itt a dolgokat. 4 év korrepetálásról beszélünk, nem intenzív nyelvtanulásról! Egy általános iskolában nem fognak középfokra felkészíteni sem nyelvtanban, sem szókincsben (tisztelet a kivételnek), így kár azon pörögni, hogy a kérdező a béna.
Ezen felül is két emberen áll a vásár, ő hiába akarja a fejébe verni az anyagot, ha a gyerek sz*rik bele az egészbe.
A szülők és a gyerek eldöntötte, hogy nyelvvizsga lesz júniusban, pont. Nem lebeszélni kell őket róla, hanem megértetni a szülőkkel, hogy ehhez a gyereknek nagyon oda kell tennie magát, hogy feltudd készíteni és amennyiben úgy látod, hogy nem megfelelő a hozzáállása, akkor te nem tudod vállalni a felkészítését.
Azt sem ártana megtudni milyen típusú nyelvvizsgára megy, hogy speciálisan arra tudjatok készülni. Jövőre akár jöhet az érettségi is.
Szerintem túlparázod. Én is előrehozottan érettségiztem és nagyon élveztem, hogy utána már nem kellett bejárnom órákra. Addig más nyelvórára jártam át egy másik évfolyamhoz.
Az meg, hogy túl van misztifikálva a papír. A való életben talán igaz. Normális munkahely nyelvtudást kér, nem papírt. Ellenben az egyetemen sajnos papírt kérnek és nem nyelvtudást!
Nekem az a személyes véleményem, hogy jobb minél előbb túlesni ezen és mégjobb, hogyha ezt a diák is így látja! Én az egyetemen azt láttam, hogy aki elbagatelizálta ennek a jelentőségét középiskolában, az utána meglehetősen gáz helyzetbe került az egyetemen.
neked megvan a középfokúd?
nem is vagy igazi tanár.
egy rendes tanár 4év alatt egy felsőre is felhozta volna!
am menjen el szépen, ha csalodik akkor csalodik, nem kell burokban tartani egy 15 évest!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!