Szülők! Ti hallgatnátok a magántanárra ilyen esetben?
Egy fiút korrepetálok angolból és most kezdte a 9-et gimnáziumban. Bekerült egy olyan osztályba, ahol az alapoktól veszik az angolt, az osztályban alig tudnak angolul. A tanítványomnak viszont jól megy.
Ez fel is tűnt a tanárnak és 1 hónap után mondta a fiúnak, hogy tegye le a középfokú nyelvvizsgát. Én ezzel nem értek egyet, mert szerintem még nem kell kapkodnia, hogy letegye. A tanára nem is ismeri a fiút annyira mint én, én már több mint 4 éve tanítom, ő meg 1 hónap ismeretség után kijelentette, hogy simán menne neki. Én úgy érzem, hogy még sokat kéne készülnie, nyelvtanból még nem is vettünk át mindent, a szókincse meg nem olyan bő még. Az eddigi évek alatt, amikor még általánosba járt, nem volt időnk plusz dolgokat tanulni, mert háziban segítettem neki és az aktuális nyelvtant magyaráztam. Most, hogy már 9-es, már önállóan haladunk, intenzíven (mert ugye órára már nem kell készülnünk, annyira könnyű).
A tanára februárban akarta elküldeni nyelvvizsgára, erről sikerült lebeszélnem, de most meg júniust ajánlott neki.
Nem hinném, hogy 15 évesen már el kéne küldeni egy gyereket nyelvvizsgázni. Sokkal jobb lenne, ha még a gimnáziumi évek alatt is lenne időnk felkészülni és nem kéne most kapkodni. Ráadásul rutint se tud szerezni ilyen rövid idő alatt.
Rosszul esik, hogy a szülők inkább egy idegen tanárra hallgatnak, mint rám. Valamennyire megértem őket, mert én "csak" egy egyetemista vagyok, akinek van egy felsőfokú angol nyelvvizsgája és több év angol nyelvhasználati rutinja, illetve sok éves tanítási tapasztalata.
Tévedek vagy nekem lenne igazam? Kérlek segítsetek mert tényleg nem tudom!
Meg lehetséges, hogy a tanárnak valami haszna származik ebből, azért erőlteti ennyire? Mert ő intézi az egész nyelvvizsgát, a fiú nem is tudja melyikre megy.
23L
Ha négy év alatt nem tudtad felkészíteni a középfokúra, akkor kár tanítanod. A szülők helyében elgondolkodnék, hogy miért is fizetek magántanárt.
A helyedben összekapnám magam, és megadnék minden segítséget a gyereknek, hogy letudja tenni a középfokút.
Persze, te gondolom úgy vagy vele, hogy jól jön neked egy jól jövedelmező, állandó mellékkereset....
Szerintem is a felmentes miatt ( nálunk is ugy volt, akinek volt középfokúja az kérhetett felmentest,és kapott is az adott nyelvórák alol)
Miert elkenzed ennyire?
A csalódások is kellenek,,de szerintem ennyi tanulás utan már miért lenne? Főleg, ha már megvan az alapfokúja is...
Igen, én is suliban tettem le, mert nylvvizsgaközpont voltunk...
Szerintem a helyedben kitűznék egy őszi időpontot,més akkor arra fek tudtok készülni rendesen, gerek is, tanar is szülők is te is megnyugodsz..
Én 25 évesen mentem angolból középfokú nyelvvizsgázni úgy, hogy 18 évesen tanultam utoljára második idegennyelvként 4 évig (németből 17 évesen tettem le, a mester diplomáig nem kellett az angol). Fél év elég volt felkészüli a nyelvvizsgára és csak a beszéd miatt jártam magán tanárhoz, heti egyszer 45 percre, hogy a szókincsemet és a beszédkészségemet javítsam (nyelvvizsga feladatokat otthon lehetett kitöltögetni, meg CD-t hallgatni).
A nyelvvizsgán (ősszel volt, tehát az egyetemi felvételi után) 60%-ban tízen pár éves gyerekek voltak (általános vége, gimi eleje), 20%-ban gimnázium végén járó diákok, 10% egyetemista, akik a diploma miatt vizsgáztak és 10% középkorú, akiknek a munkához kellett.
Próbálja ki. A szülők fizetik a nyelvvizsga díját, ha elbukja, kifizetik még egyszer. Az életben többször érik majd csalódások, nem kell burokban tartani.
Járj utána, hogy melyik nyelvvizsgára megy és tematikusan készüljetek arra.
Azt írod, nem vagy nyelvtanár. Hát az érződik.
Szerencséd van, ha a szülők valóban csak a háziban és iskolai anyagban való segítségre fizettek meg, akkor ők nem lesznek kiakadva, de azért ez több, mint érdekes akkor is. Szakmai szemmel mindenképp.
Az egy dolog, hogy a gyerek lusta és kissé alulmotivált. Megfelelő eszközökkel ennek ellenére olyan szintre lehet fejleszteni, hogy ha mégis megjön a motivációja valahonnan, akkor tképpen a kiskapuban áll a gyerek és már csak a házig kell bekísérni. Te 4 év alatt ennyit se értél el.
Hadd kérdezzem meg: oké, hogy felsőd van angolból, de valamilyen szakból van tanárid?
Általánosban nekünk is pocsék volt az angol tanítás, mikor átkerültem középiskolában nyekes osztályba, az első évet végig is szenvedtem, de a második év végén már megvolt a középfokú nyelvvizsgám.
Ha 4 év alatt nem voltál arra képes, hogy megtanuljon angolul, akkor egyes egyedül veled van gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!