Szülők! Ti hallgatnátok a magántanárra ilyen esetben?
Egy fiút korrepetálok angolból és most kezdte a 9-et gimnáziumban. Bekerült egy olyan osztályba, ahol az alapoktól veszik az angolt, az osztályban alig tudnak angolul. A tanítványomnak viszont jól megy.
Ez fel is tűnt a tanárnak és 1 hónap után mondta a fiúnak, hogy tegye le a középfokú nyelvvizsgát. Én ezzel nem értek egyet, mert szerintem még nem kell kapkodnia, hogy letegye. A tanára nem is ismeri a fiút annyira mint én, én már több mint 4 éve tanítom, ő meg 1 hónap ismeretség után kijelentette, hogy simán menne neki. Én úgy érzem, hogy még sokat kéne készülnie, nyelvtanból még nem is vettünk át mindent, a szókincse meg nem olyan bő még. Az eddigi évek alatt, amikor még általánosba járt, nem volt időnk plusz dolgokat tanulni, mert háziban segítettem neki és az aktuális nyelvtant magyaráztam. Most, hogy már 9-es, már önállóan haladunk, intenzíven (mert ugye órára már nem kell készülnünk, annyira könnyű).
A tanára februárban akarta elküldeni nyelvvizsgára, erről sikerült lebeszélnem, de most meg júniust ajánlott neki.
Nem hinném, hogy 15 évesen már el kéne küldeni egy gyereket nyelvvizsgázni. Sokkal jobb lenne, ha még a gimnáziumi évek alatt is lenne időnk felkészülni és nem kéne most kapkodni. Ráadásul rutint se tud szerezni ilyen rövid idő alatt.
Rosszul esik, hogy a szülők inkább egy idegen tanárra hallgatnak, mint rám. Valamennyire megértem őket, mert én "csak" egy egyetemista vagyok, akinek van egy felsőfokú angol nyelvvizsgája és több év angol nyelvhasználati rutinja, illetve sok éves tanítási tapasztalata.
Tévedek vagy nekem lenne igazam? Kérlek segítsetek mert tényleg nem tudom!
Meg lehetséges, hogy a tanárnak valami haszna származik ebből, azért erőlteti ennyire? Mert ő intézi az egész nyelvvizsgát, a fiú nem is tudja melyikre megy.
23L
Én hallgatnék rá, ugyanis ha leteszi a középfokú nyelvvizsgát, akkor kérhet felmentést angolóra alól az igazgatótól, továbbá az érettségije is megvan angolból, mivelhogy egy középfokú nyelvvizsga egyenértékű egy nyelvi érettségivel!
Nem nehéz a középfokú amúgy, és semmi értelme olyan órán ücsörögni amin már rég túl van valaki.
Ja és mégvalami, a nyelvvizsga nem korfüggő!
Meg lehet csinálni 15 évesen és 35 évesen is, és nem egyszeri lehetőség az életben,
(pedig számomra érthetetlen okból a legtöbb ember ezt képzeli).
Annyiszor vizsgázik le az ember ahányszor csak akar, ha befizeti a vizsgadíjat (valami 15 ezer ft asszem).
Van aki 16 évesen már érettségizik magántanulóként.
Szerintem azert vered a balhet, hogy meg 4 evig hozzad jarjon, kis eredmennyel
Nehogy mar 4 ev alatt nem tanult volna annyit, hogy ne tudna egy kozepfoku nyelvvizsgat lerakni.
Az iskolai tanarno az a normalis, eszrevette, hogy a srac tul van mar azon amit o tanit.
Helyedben, ha ennyi ido alatt nem ertem volna el a tanitvannyal egy kozepfokot, elkuldenem egy jobb tanarhoz, visszaadnam az eddig kidobott penzuket a szuloknek.
Én csak nem szeretném, hogy csalódjon, ha nem sikerülne. És, hogy fölöslegesen adjanak ki érte több tízezret (kb 30 ezer azt hiszem). Nem azt mondtam, hogy szerintem még évekig nem tudná lerakni, csak nem értem ezt a kapkodást. Úgyse kap felmentést mert tényleg csak azok kapnak akik már leérettségiztek.
És vannak olyan nyelvtani részek amiket már jó párszor átvettünk, de mindig elfelejti. Szavakat is mondom, hogy tanuljon, nem tanul. Csak hétvégén van otthon, másik városba jár suliba és ott nem tanulja azt amit feladok neki. Nincs ideje meg lusta is. A 4 év alatt amíg jártam hozzá, csak az alapokat tanulta. A szülők azt mondták csak a házit vegyem át vele, ők abban nem tudnak neki segíteni. Meg még a nyelvtant magyaráztam el neki. Sose vettünk annál többet mint amit órán követelt a tanár, mert a szülők se kérték. Úgyhogy nem engem kéne cikizni, hogy milyen sz.r tanár vagyok.
Én azt mondom, hogy ha rendesen készülne, tanulna, akkor tényleg lerakhatná. Azért senki se nulla készüléssel rakta le a nyelvvizsgáját és heti 2 óra angolozás nem elég hozzá, ha egyedül, önállóan nem tanul.
Ja és annak aki mondta, hogy csak azért nem akarom, hogy meglegyen a nyelvvizsgája, hogy még járhassak hozzá... Hidd el, ha meglenne, akkor is járnék hozzá, mivel nem a középfokú angol nyelvvizsga a végcél.
zerge barátom, elvagy tájolva.
az emelt érettségire valóban jár mentesség és nyelvvizsga, de fordítva nem működik.
az én haveromnak volt, és nem kapott felmentést, viszont én érettségire kaptam.
ennyit erről
Ugyan már! Én 2 év alatt tettem le a középfokút olyan nyelvből, amit az iskolában nem tanultunk és nem jártam tanárhoz.
Miért ne mehetne vizsgázni, hiszen már elég rég óta tanulja az angolt?
A legrosszabb, hogy nem sikerül neki, de akkor is szerez tapasztalatot.
"Meg lehetséges, hogy a tanárnak valami haszna származik ebből, azért erőlteti ennyire?"
AZt nem tudom, de hogy neked igen, az biztos, ha nem vizsgázik, hanem hozzád jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!