Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szülők! Ti hallgatnátok a...

Szülők! Ti hallgatnátok a magántanárra ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Egy fiút korrepetálok angolból és most kezdte a 9-et gimnáziumban. Bekerült egy olyan osztályba, ahol az alapoktól veszik az angolt, az osztályban alig tudnak angolul. A tanítványomnak viszont jól megy.

Ez fel is tűnt a tanárnak és 1 hónap után mondta a fiúnak, hogy tegye le a középfokú nyelvvizsgát. Én ezzel nem értek egyet, mert szerintem még nem kell kapkodnia, hogy letegye. A tanára nem is ismeri a fiút annyira mint én, én már több mint 4 éve tanítom, ő meg 1 hónap ismeretség után kijelentette, hogy simán menne neki. Én úgy érzem, hogy még sokat kéne készülnie, nyelvtanból még nem is vettünk át mindent, a szókincse meg nem olyan bő még. Az eddigi évek alatt, amikor még általánosba járt, nem volt időnk plusz dolgokat tanulni, mert háziban segítettem neki és az aktuális nyelvtant magyaráztam. Most, hogy már 9-es, már önállóan haladunk, intenzíven (mert ugye órára már nem kell készülnünk, annyira könnyű).

A tanára februárban akarta elküldeni nyelvvizsgára, erről sikerült lebeszélnem, de most meg júniust ajánlott neki.

Nem hinném, hogy 15 évesen már el kéne küldeni egy gyereket nyelvvizsgázni. Sokkal jobb lenne, ha még a gimnáziumi évek alatt is lenne időnk felkészülni és nem kéne most kapkodni. Ráadásul rutint se tud szerezni ilyen rövid idő alatt.

Rosszul esik, hogy a szülők inkább egy idegen tanárra hallgatnak, mint rám. Valamennyire megértem őket, mert én "csak" egy egyetemista vagyok, akinek van egy felsőfokú angol nyelvvizsgája és több év angol nyelvhasználati rutinja, illetve sok éves tanítási tapasztalata.

Tévedek vagy nekem lenne igazam? Kérlek segítsetek mert tényleg nem tudom!

Meg lehetséges, hogy a tanárnak valami haszna származik ebből, azért erőlteti ennyire? Mert ő intézi az egész nyelvvizsgát, a fiú nem is tudja melyikre megy.

23L

2015. jan. 18. 01:34
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
75%
Össze-vissza beszélsz. Ha 4 év alatt egy tetves középfokúra nem tudtad felkészíteni, akkor akármilyen "végcélt" találsz ki, nálad jobb tanárt kell találnia, mert veled nem megy semmire. Ez így most keményen hangzik, de nem úgy néz ki, mintha te olyan sokat tanítanál neki. Csak kifogásokat keresel, hogy ezért nem tud semmit, azért nincs még kész. Akkor minek járjon hozzád?
2015. jan. 18. 06:53
 22/67 anonim ***** válasza:
72%

félted a pénzed???

Nyugodtan nyelvvizsgázzon. És elég sok iskola nyelvvizsgakp, szerintem ezt nyelvtanárként illene tudnod.

2015. jan. 18. 07:48
 23/67 anonim ***** válasza:
69%

Én megértem a kérdezõ aggodalmát, mert én is hasonló cipõben jártam, mint a tanítványa. Általánosban jól ment az angol, sokáig eljutottunk, de még nem elég sokáig a nyelvvizsgához. Aztán mikor gimibe kerültem, elölrõl kezdtünk mindent. Örültem, hogy nem nagyon kell készülnöm, eszembe sem jutott a nyelvvizsga vagy hogy magántanárhoz járjak. Hiba volt, mert most az érettségi elõtt küszködhetek és én is látom, hogy heti 2x1 óra semmire nem elég.

Szerintem, ha õ továbbra is jár hozzád, ha van, aki szinten tartsa, fejlessze akkor még ráér a nyelvvizsgával, de ne halassza egészen az érettségiig, mert az sok lesz neki együtt, fõleg, hogy írtad, nem tanul.

2015. jan. 18. 08:42
 24/67 anonim ***** válasza:
18%

nemreg tettem le a nyelvvizsgat, magantanar nelkul. a suliban nem valami szinvonalas az oktatas. sokat olvastam, filmeztem angol, es ezek miatt elsore sikerult. van tobb ilyen ismerosom

pont a magad fajtak miatt nem jarunk tanarhoz, csak azon vagy minel tobb penzt kivasalj beloluk.

2015. jan. 18. 08:51
 25/67 anonim ***** válasza:
72%
A nyelvvizsga plusz pont a felvételihez. Ha most meg lenne, érettségi előtt nem kéne még azzal is bajlódnia, több pontja lenne. Nem beszélve később a diplomáról. Ne vedd készpénznek, hogy 10. után mikor már nagy kamasz lesz, jön a csajozás, stb is lesz kedve külön tanárhoz járni csak úgy a semmiért, hiszen az osztályát túl haladta, a nyelvvizsgát nem erőltetik. Lehet utána lelécel és a megszerzett tudása is szépen elkallódik.
2015. jan. 18. 08:52
 26/67 anonim válasza:
54%
Én is 15 évesen, 3 év nyelvtanulás után tettem le röhögve a középfokú nyelvvizsgát, ECL típusút, 98% lett. A suliban mindig is sokkal előrehaladottabb volt a tudásom, mint a többieké, pedig csak az utolsó fél évben jártam magántanárhoz, heti 3x. Szerintem te is túlreagálod. Egy próbát megér, ha nem jön össze, legalább látja, milyen, mire kell még gyúrni, lesz következőleg rutinja.
2015. jan. 18. 09:03
 27/67 anonim ***** válasza:
47%
Én ennyi idősen felsőfokú nyelvvizsgát tettem le németből és már volt egy német középfokúm.Szerintem adj meg neki minden segítséget a felkészüléshez,ha sikerül akkor örülj vele együtt,ha meg nem akkor készítsd fel a következő alkalomra is és könyveld el,hogy igazad volt.
2015. jan. 18. 09:10
 28/67 anonim ***** válasza:
50%

Ha júniusig nem tudod felkészíteni, akkor a szülők fölöslegesen alkalmaztak.

A nyelvvizsgáért pedig 10 éve nem jár érettségi, egyébként pedig emelt 100%-os járt. Kilencedikben mi voltunk az utolsó évfolyam, aki megkapta a nyelvvizsgàért az érettségit, aki utána tette le a vizsgát, ugyanúgy bejárt, csak az előrehozott érettségi mentesìtette az órák alól.

2015. jan. 18. 09:14
 29/67 anonim ***** válasza:
72%

Nem nehéz a középfokú nyelvvizsga, sőt egyre könnyebb, ahogy nő a vizsgaközpontok száma. És csak 60%-ot kell elérni, nem kell tökéletesre tudni. Túlmisztifikálod a nyelvtant, a nyelvvizsgán a nyelvtan a legkevesebb, sok fajtánál egyáltalán nincs nyelvtani feladat, nem tudom, milyenre akarja küldeni. A nyelvhelyesség is csak kis részben számít a levél és társalgás pontszámába. Csináljatok mintafeladatsorokat, abból megtudjátok, hogy sikerülne-e neki vagy sem.

Lehet, hogy a tanár az iskolájukban működő vizsgaközpontnál dolgozik, emiatt közvetetten érdekelt, de közvetve biztos nem. Nyilván nagyobb rutinnal állapítja meg, hogy ki képes letenni azt az adott vizsgát és ki nem. Saját magát is leégetné, ha valakit elküldene, aki aztán csúfosat bukik. Egyébként jelentkezni nem tud a diák helyett, azt neki magának kell.

2015. jan. 18. 09:18
 30/67 anonim ***** válasza:
73%

4 év alatt nem vettél át vele mindent egy középfokúhoz? Nem elég a szókincse 4 év magántanározással, amit suli mellett csinált? Hát ne is haragudj, de ez roppant érdekes. Az én kisdiákjaim heti egyszer másfél órára járnak, és mindegyiket elküldtem egy-másfél év után nyelvvizsgázni. Minek ezt húzni? Mit csinálsz vele magánórán? El se tudom képzelni.

Azt meg pláne nem értem, hogy miért ellenzed a nyelvvizsgát. Hogyne mehetne el? Jó lenne, ha kipróbálná, megnézné, milyen (bár nem értem: nem gyakoroljátok azokat a feladatokat szóban és írásban a magánórán is?). Én 15 évesen küldtem el a magántanítványomat középfokúzni, másfél évvel később, 17 évesen meg felsőzött. Mi az akadálya? Semmi.

Mondd meg a szülőknek, hogy tapasztalatszerzésként elküldhetik a gyereket. Azt se tartom jónak, hogy állandóan visszafogod a gyereket is. Hadd próbálja ki magát! Ha nem sikerül, az kicsit a te sarad is lesz, hiszen mi a fenéért vetted fel a pénzt négy éven keresztül? Ezt kicsit érdekes lesz a szülők előtt is kimagyarázni...

2015. jan. 18. 09:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!