Van joguk beleszólni a tanároknak abba, hogy egy 17 lány divatosan öltözködik?
mármint konkrétan az a helyzet h én és a bnőm kicsit tehetősebb családból származunk,és próbáljuk követni a divatot,igaz még mind2en 17 évesek vagyunk,és gimibe járunk,de az oszink állandóan beszólogat,h nem divatbemutató az iskola....de most könyörgöm....ssztem semmi köze hozzá,h h öltözködünk.nincs kipakolva a cicnk,mert nem közönségesk vagyunk csak divatosak....ugye nem tehet semmit?
emiatt am már ki is vagyunk közösítve az osztályból.....alig van ember aki hozzánk szól az osztálytársaink közül...de más osztályokkal nincs probléma...:)
az ilyen lányok általában tipikus plázap icsák, akárhogy is magyarázod. :D
az ofőd persze nem tehet semmit.
és ha pláza p*csák vagyunk akkor mivan? ^^
nem úgy nézünk ki mint egy rúdtáncos....:):)
köszi a válaszokat...:)főleg az elsőnek és a 3.nak...:)
Nem nagyon tehet semmit az ofő, még beszólogatnia sem kéne, de őt tudja..,
Abba viszont gondolj bele, hogy sok ember van (mint pl én is) aki a ruhatárának nagyrészét turkálóból és/vagy piacról szerzi be (én néha még átalakítani is szoktam mert goth vagyok és szeretem az egyedien darkos dolgokat)
Te sosem voltál olyan helyzetben, hogy sajnálod a pénzt még a tejre vagy egyéb nem teljesen alap élelmiszerekre, sosem volt gond, hogy "jajj, elszakadt a nadrágom/felsőm/kabátom, miből veszek újat?"
Ezért az osztálytársaid persze hogy irigykednek
Engem sokszor a plázacicák viselkedése és felszínessége zavar inkább - fodrász, fittness és bulvár az össz témájuk :/
(amennyiben te nem érzed annak magad, akkor ne vedd magadra, csak leírtam, hogy én nem vagyok irigy pl rózsaszín strasszköves farmerokra meg ilyenekre, szóval nem mindenki irigykedik)
Divatosan?
Definiálom neked a divat fogalmát. A divat egy olyan jelenség, amit unatkozó, magukat kreatívnak tartó, de valójában általában nem kreatív emberek találnak ki és sugározzák a buta kis agyakba, amik nem képesek önálló gondolkodásra, döntéshozásra, mint például a tiéd és a barátnődé.
Összefoglalom a te nyelveden is, hogy megértsd: "Múú".
A legegyszerűbb példa, amit a divatjelenségre tudnék ráhúzni, az a marhacsorda. Ti vagytok a marhacsorda és valahol elől kolompol az egyik marha a többi meg követi.
Mivel egy pedagógus feladata az életre nevelés, nem csak a matematika, magyar és hasonló tárgyak "megtanítása", így igenis KELLENE, hogy legyen beleszólása abba, hogy ki mibe, hogyan megy. Ugyanis valószínűleg látja, hogy ez demoralizálja a közösséget, márpedig egy iskola a közösségről szól. Pont ezért szükségszerűnek kellene lenni, hogy a pedagógus igenis segítsen a nebulónak abban, hogy be tudjon illeszkedni, alkalmazkodni tudjon stb.
De ma már nem ez a pedagógus munkája. Ma már megszégyenülten van negyvenöt perc matekja, magyarja stb. A többit meg majd a szülők és majd az élet megoldja.
Hozzáteszem én szülőként sem engedném azt, hogy valaki közösséget rombolóan viselkedjen, akár öltözetében, akár stílusában. De ez megint más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!