Lány létemre szeretem a matekot, földrajzot, fizikát és a többi reál tantárgyat is és ebben szeretnék elhelyezkedni, de úgy hallottam ezek inkább fiúknak valóak, szóval nekik több esélyük van a munkára és ilyesmik?
Nőként is lehetsz sikeres a szakmádban ha tényleg jó vagy. Az egyetemen is észreveszik a tanárok ki jó, ki akar tényleg ez vagy az lenni és fognak tudni segíteni.
Rengeteg felé tudsz menni ezekkel a tárgyakkal, nagyon tág a kör. A tudóstól, kutatótól a tanáron át annyi minden lehetsz ezekből a tárgyakból.. Kicsit böngéssz a felvi.hu-n milyen szakok vannak az egyetemeken, olvasd el a hozzájuk tartozó szakleírást, így kicsit jobban megismerheted melyik szak mit is takar pontosan, mit ad, mik a követelmények hozzá...
Ezután pedig a legszebb dicsőség nőként győzni a férfiak felett :D csak akarni kell és bízni magadban!
Kevés lány van a fizikus gólyák között, szóval gyere :D
De ha inkább akarsz fodrászkodni vagy valami "gagyi" műkörmös vagy mittomén milyen szépségszalonos szakmát tanulni mert az lányos akkor is hajrá :D
Azért sikeresebbek ilyen területen a fiúk, mert a lányok inkább humán beállítottságúak. A legtöbbnek a reáltudományok emészthetetlenek. Viszont, ha lány létedre ez érdekel, akkor hajrá!
"Ezután pedig a legszebb dicsőség nőként győzni a férfiak felett :D"
Ez egy kicsit erős volt... Attól, hogy valaki megüti az elfogadható szintet, még nem győzelem. Majd ha több nő lesz a reáltudományok mestere mint férfi, akkor beszélhetsz valami féle győzelemről. :D Addig csak messziről szagoljátok az édes illatát.
Szerintem is csináld ami érdekel ,de ha egy mód van rá tanár az ne legyél:)
Sok sikert!
Én is reálos vagyok, és mérnök leszek, mondjuk ez kicsit lányosabb mérnöki szak (könnyűipari), de kb fele-fele arányban vagyunk a fiúkkal, a szakon belül is vannak lányosabb és fiúsabb szakirányok is.
Én nyomdász leszek, kb ugyan annyi fiú van, mint lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!