A tanárok a munkaköri kötelességüket miért jótékony adománynak tekintik?
"sajnos egyre több olyan tanár is van,aki sajnos nem lenne való a pályára.Sajnos ez tapasztalat,és mikor ezek az emberek mondják,hogy jajj inkább elmennek árufeltöltőnek, akkor szívesen elküldeném én is őket már másnaptól, aztán ki lehet próbalni."
Sajnos egyre több olyan diplomás ápoló is van,aki sajnos nem lenne való a pályára.Sajnos ez tapasztalat,és mikor ezek az emberek mondják,hogy jajj inkább elmennek külföldre, akkor szívesen elküldeném én is őket már másnaptól, aztán ki lehet próbalni.
#51! Pont ahogy #52 írja, ápolóból sokkal több alkalmatlan van a pályán, mint tanárból. Annyi, hogy én nem utálom őket, egyszerűen azért, mert nem tudom elképzelni, hogy a pályaválasztás idején is utálták volna a választott munkát. Vannak sokkal jobban fizető, észt nem kívánó munkák is, amit választhattak volna, de mégis ápolók akartak lenni! Miért, ha nem a segíteni akarás miatt? Valaha jó emberek lehettek, de kiölték belőlük, ugyanúgy, mint a tanárokból a hivatástudatot. Erről pedig nem ők tehetnek. Nem mondom nekik, hogy menjenek árufeltöltőnek, mert felfogom ésszel, hogy szükség van rájuk, még a félig alkalmatlanokra is! Ez az, amit ti nem láttok be a tanárokkal kapcsolatban. Vered a melled, hogy te aztán milyen tökéletesen tanítanád a gyerekedet minden tantárgyból . Elhiszed, hogy ismered a pedagógusok munkáját, mert ismersz egyet. Ordít rólad a gőgös lenézés, miközben azt az 1 pipát kétlem, hogy csak ebből az egy témából sikerült összehoznod. Valószínűleg mindig mindenben ilyen tudálékos vagy, mert azt hiszed, mindenhez értesz. Megnéznélek, mit csinálnál, ha egyszer úgy kelnél, hogy zárva az iskola. Nem egy, hanem az összes, nem most, hanem örökre. Mert a tanárok úgy döntöttek, hogy igazatok van, én vállaltam, megbántam, inkább megyek a Tescóba, ahogy ajánlottátok. Már ott bajban lennél, hogy nem csak a hétvégi felügyeletét kell megoldanod a gyerekednek, tanulásról még nem is beszéltünk.
Senki nem mondta, hogy a mentős, rendőr tűzoltó stb. nem érdemelne több anyagi és erkölcsi megbecsülést, de a tanárok nem tőlük akarják elvenni! Ők IS megérdemlik.
"De ugye mostmár más fogást nem találtál."
Lehet, hogy találtam volna, csak nem kerestem tovább, egyelőre csak ehhez akartam hozzászólni. :)
"Eddig azt mondtad,hogy gyáei munkás vagyok."
Az nem én voltam.
"Ha kiégek, akkor váltani fogok,nem kakiba hagyni Julisnénit."
Azzal is a kakiban hagyod, ha váltasz, mert belőletek is túl kevés van. Csak akkor nem lesz annyira egyértelmű, hogy melyik Julis nénit...
Nem mindenki csak saját maga miatt panaszkodik a tanárok közül sem, hanem a többiek érdekében is teszi, hátha valaki végre meghallja.
"Tudom a hátterét pl egy pénztárosnak,aki nem engedheti meg magának hogy hibázzon,mert egyedül van,és ha panasz lesz rá,és kirúgják,akkor nem lesz hol laknia."
Dehogynem. Akkor majd ő is vált.
"Egész tanár családot ismerek,van igazgató helyettes,meg sima óraadó köztük.És igen,mindig tudnak ebéd után a gyerekért menni"
De milyen áron? Olyan áron, hogy esetleg éjfélkor még dolgozatokat javítanak. Mert az igaz, hogy egy tanár munkája csak részben kötött munkaidős, de az nem azt jelenti, amit ezzel a mondattal is sugallsz, hogy kevesebb időt töltenek munkával, mint mások. Ha 2-kor végeznek (középiskolában messze nem minden nap ilyen, hiszen simán vannak 7. meg 8. órák is), akkor nem véget ér a munkaidejük az adott napra, hanem szünetet tartanak, elmennek a gyerekért, aztán újra nekiülnek a munkának, a másnapra való készülésnek.
"otthon tudnak maradni táppénzen"
Mint bárki más, akinek van egy csöpp esze és betegen nem megy be végigfertőzni a munkatársait (hogy a diákjaikról ne is beszéljek). Vagy jobb lenne, ha betegek tanítanák a gyerekeidet, hogy neked is hazavigyék a fertőzést, és te is kidőlj - vagy te betegen mennél be dolgozni a betegek közé, hogy még jobban megbetegítsd őket?
"és az ünnepnapok sem okoznak gondot"
Miért? Másoknak milyen gondot okoznak az ünnepnapok?...
"Az nem a te problémád hogy nekem,vagy másnak a gyereke hogy fog tanulni,te a saját életedért vagy felelős."
Nem mindenki csak a saját orráig lát. Egymásért is felelősek vagyunk. Te is, mint egészségügyi dolgozó. Elég szomorú, hogy ez neked nem egyértelmű... Valószínűleg azoknak sem, akik olyan lelketlenül tudnak bánni a rájuk bízott betegekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!