A tanárok a munkaköri kötelességüket miért jótékony adománynak tekintik?
"Nekem is el kell indulni hétvégén hajnal 3-kor,hogy 6-tól tudják dolgozni."
De 6-tól fizetik a munkádat. A tanárnak meg el kell indulnia 5-kor, hogy 8-tól dolgozni tudjon, de csak 10-től fizetik. Erről beszélek.
"szolgálati telefon,stb sincs"
De nem is várja el senki, hogy legyen. Ehhez képest a gyereked ofőjének a mobilszámát te is tudni akarnád, gondolom...
"Nekem egész évben nincs hétvége,nekik egyszer be kell menni."
Nem csak egyszer kell bemenni.
És más munkakörök esetében mindenki elismeri, hogy az hétvégi munkával is jár, a tanárok esetében meg mindenki eltagadja ezt a tényt - miközben hétvégén is simán rátelefonálnak szülők az ofőre, elvárják, hogy reagáljanak az e-mailekre, stb.
Előfordult, hogy este 8 után hívott a szülő... no comment.
Hétvégén ballagás, nyári szabadság alatt gyakorlat vagy tábor. Télen szalagavató éjfélig, de nincs éjszakai pótlék, sem hétvégi, mikor ilyen dolgok adódnak.
Ja és igen, nekem a szülővel beszélni munka. A szülői értekezlet is az, amit munkaidőn túl tartok, hogy odaérjenek az érdeklődők.
De ezek a nüansznyi dolgok tényleg csak azoknak tűnnek fel, akik benne vannak a szakmában. Tudnám még hosszasan sorolni, de igazából minek? Ezt vagy tudják, vagy elhiszik, vagy úgyis hitetlenkednek, bármit is mondunk.
11, és te is 6 év egyetemet végeztél azért a munkáért?:)
Ja, hétvégén nem dolgoznak. Tök jo hogy az osszes vasárnapom eddig készülésbol, javításból állt
Te próbáltál már kijavítani egy dolgozatot is? Vagy összeállítani egyet, hogy az szakmailag megfeleljen, több csoportot? Írtál már oratervet?
Senki nem tudja mennyi ido ez, amig nem csinálja.
De hajra, üldözzetek el még több fiatalt. Engem is sikerült, a tanítás ma már csak egy rossz emlék. Majd kíváncsi leszek a gyerekeitek meg unokaitok mit meg hol fognak tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!