Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A normál tanrendú gimnáziumokn...

A normál tanrendú gimnáziumoknak kötelességük fakultációt biztosítaniuk egy diáknak ha az egy általa választott természettudományos tantárgyból emelt érettségizni szeretne?

Figyelt kérdés
Orvosira készülök, viszont én vagyok az egyetlen a gimnáziumomból aki kémia érettségizni szeretne. Úgy tudom egy ember miatt nem indul fakultáció. Magán tanárt már próbáltam, de anyagilag nem tudjuk bevállalni, ezért érdekelne, hogy átirányítanak másik iskolába esetleg faktra vagy kérhetem az én gimnáziumomban a felkészítést mert kötelessége ezt az iskolának biztosítania?

2015. aug. 16. 16:50
 1/6 A kérdező kommentje:
*tanrendű
2015. aug. 16. 16:53
 2/6 anonim ***** válasza:
milyen miniatűr gimibe járhatsz ha senki nem akar az összes gyerek közül csak te?
2015. aug. 16. 17:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kötelessége,de pl a mi gimink vállalt gond nélkül más sulikból is diákokat a faktokra,szóval érdeklődj a környező iskolákban :)
2015. aug. 17. 01:48
 4/6 A kérdező kommentje:

#2 egy debreceni alapitványi gimibe jáfok ahol minden évfolyamon egy 20fős osztály van. Az én osztályomból a többieknek nem kell a kémi, a felettem és alattam levő osztályban levők szintén nem ebbe az irányba akarnak tovább menni. Így vagyok egyedül. :)

#3 már én is hallottam valmi olyasmit, hogy másik iskolában levő faktra esetleg bejárni. Mindenképp utána járok a dolognak. Csak ezt a megoldást próbáltam kerülji, mert itt debrecenben pl. a Vegyipari vagy a Fazekas kifejezetten kémia szakos gimik és ha egy ott induló faktra irányítanak..hát mit ne mondjak hozzájuk képest sehol nem vagyok kémiából, ezért érdekelt volna jobba az, hogy az én iskolámba lehetne ezt megoldani. De persze végülis az a legfontosabb nekem, hogy megtanulhassam rendesen amit kell. :)

2015. aug. 17. 13:54
 5/6 A kérdező kommentje:
bocsánt az esetleges helyesírási hibákért, de telefonról vagyok :)
2015. aug. 17. 13:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Meg van határozva jogszabályban, hány tárgyból kell emelt szintű felkészítést vállalnia a gimnáziumnak. Nem az összesből, és nem bármelyikből. Megpróbálhatsz beszélni az igazgatóddal, hogy szervezzen neked vendégtanulói jogviszonyt másik iskolában, ahova átjárhatsz, de nehéz a dolog, mert az órarendnek is össze kell jönnie.
2015. aug. 17. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!