Mennyivel butább egy szakközepes, mint egy gimis? Te lenézed a szakközepeseket?
Igen, de kihagy egy évet! Nekem is van ismerősöm, aki szakközépből ment gyógyszerészetire, de neki is ki kellett hagynia 2 évet, mivel a kémia-biosz oktatás ugyebár nem a legfényesebb ilyen helyeken, tekintve, hogy nem ez a fő profiljuk, nem ezzel tanul tovább a diákok többsége!(kivételek mindig vannak)
Egy szó mint száz, egy szakközépiskolás nem fogja magát szidni, kedves kérdező, hogy én igenis butább vagyok, mint egy gimnazista! :) Minden szentnek maga felé hajlik a keze!
Nézzétek meg az országos kompetencia felmérések eredményét, a gimnazisták jobbak!
Van gimnázium, ami CSAK érettségit ad, van szakiskola, ami CSAK szakmát ad, és van szakközépiskola, ami érettségit is ÉS szakmát is ad.
Nagyon durva ez a kérdés. A szakközépiskolások is ugyanúgy, ugyanazt az érettségit írják meg, mint a gimnazisták. Ennyire nem kellene általánosítani. Ha tegyük fel én közgazdasági szakközépbe jártam, de te meg gimnáziumba, akkor a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán nyilván nekem sokkal több előnyöm lesz, mint neked, én nem fogok szívni, te igen. Ha én közgazdasági szakközépiskolába jártam, te meg gimnáziumba, akkor a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen te nem fogsz szívni, de én igen. Csak annyi a kölünbség, hogy én meg fogom tudni csinálni magamnak az adóbevallásomat is.
A szakmunkásokat pedig NEM kellene lenézni, sokkal jobban keres pl. egy asztalos, vagy egy szakács, mint egy tucatbölcsész.
Nem, ezt nem írtam egy szóval sem! Írtam, hogy vannak különbségek az egyes intézmények között, illetve, hogy kivételek mindig akadnak.
Azt viszont senki nem gondolhatja komolyan, hogy a szakközépiskolák unblock jobbak a gimnáziumoknál!
Igazából senki nem mondja azt hogy a szakközepesek jobbak a gimiseknéz ez biztos, ha igen akkor alapokkal nincs tisztában.
Én állandóan csak védeni szoktam magam mert szakközepes vagyok és a 3mas gimis dicsekszik hogy milyen gimibe jár miközben az én érettségim fényévekkel jobb volt az övénél.
82%-os, nem, nem neked szántam (bocs, ha úgy jött le), csak szerintem a kérdező is fogalmi zavarban szenved, és keveri a szakközépiskolát a szakmunkásképzővel, vagy ahogy újabban hívják, szakiskolával.
A szakmunkásokat én abszolút nem nézem le, én szakközépbe jártam, az egyik tesóm gimnáziumba, a harmadiknak pedig asztalos a szakmája. Ő keresi a legtöbbet hármunk közül, és minden elismerésem azoké, akik szakmát választanak, mert tényleg egyszerűbb egy irodában ülni, mint egész nap autótszerelni vagy hajat vágni. Bár alkatfüggő minden.
A szakmunkásoké a jövő, így is tele van az ország munkanélküli diplomásokkal. Szóval erről ennyit.
Vicces 35%-ra lettem lepontozva..Mégegyszer nyomja már meg valaki a lefelé mutató ujjacskát,csak mert válaszoltam,és leírtam a személyes tapasztalatomat.
Persze elismerem a gimnazisták átlagban jobban teljesítenek (ez egyértelmű) mint a szakközepesek, de azért ne áltílánosítsunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!