Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Exponenciális egyenletrendszer...

Bratilla kérdése:

Exponenciális egyenletrendszerek?!

Figyelt kérdés

Tudom, jókor jut eszembe, hogy nem van házi és nem értem...

[link]

A házikóval jelölt feladatok kellenek.

Azt tudom, hogy az egyik módszer az új ismeretlenek bevezetése, de valahogy nem megy. Vagy külön kell visszavezetni az egyenletet? Azt hogy?

Valaki tud segíteni?

2014. jan. 5. 18:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Fel kell bontani az exponenciális együtthatós számokat.

pl: 4^(x-2)= 4^x/8

3^(y+1)=3^y*3

2014. jan. 5. 18:59
 2/18 anonim ***** válasza:
Persze. Amiben x meg y van, azokat elnevezed pl. c-nek és d-nek, ekkor egy egyszerű egyenletrendszert kapsz, amit ki tudsz számolni.
 3/18 anonim ***** válasza:
ne3m jól írtam. 4^x-2=4^x/16 :)
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

És ha felbontottam, utána mit csináljak?

Meg akkor mindent nevezzek át? De akkor csak még bonyolultabbnak tűnik. Vagy micsoda, nem értem, bocsi :D

2014. jan. 5. 19:06
 5/18 anonim ***** válasza:

nem tűnik bonyolultnak. Elkezdtem átírni, gagyi a minőség, de most lusta vagyok jobb filcet keresni.

[link]

2014. jan. 5. 20:01
 6/18 anonim ***** válasza:
és 4^x és 3^y "nevezed át"
2014. jan. 5. 20:02
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszi, kedves tőled. :) De nem tudom tovább csinálni, addig van meg, amíg leírtad. :( Nem is értem, minek kell ilyeneket tanulni, olyan haszontalanok..
2014. jan. 5. 21:48
 8/18 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, ez komolyan valakinek problémát okoz? Nem véletlen, hogy ott tart ez az ország, ahol.

[link]

Két ismeretlenes egyenlet rendszer azért remélem megy...

2014. jan. 5. 21:57
 9/18 A kérdező kommentje:
Igen, nyilván az ország szégyene vagyok, mikor csont nélkül kitűnő lennék, ha nem lenne matek. Ha lenne valami értelme, hogy felnőttként majd kelleni fog ez az exponencialitás, vagy akármi, akkor még megérteném, hogy tananyag, de az ilyen felesleges dolgokat miért nem emelt szinten kérik csak... Semmi érzékem ehhez, és csak lerontom miatta a bizonyítványomat, szépen mutat a csupa 5-ös között egy 2-es..
2014. jan. 5. 22:07
 10/18 anonim ***** válasza:
Azért kell, mert ha olvasol egy olyat, hogy "könnyű pénzkereseti lehetőség a rulettel", akkor ne dőlj be neki.
2014. jan. 5. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!