Hogyan kellene ezeket a feladatokat megoldani? 9-es matek, háromszögek.
Tudom, fogyi vagyok, tényleg, egyik sem esik le, pedig most tanuljuk... :S
1) Számítsuk ki az egyenlő szárú hármoszög szögeit, ha alapjának végpontjaiból kiinduló belső szögfelezők által bezárt szög: 106°.
Eddig eljutottam: ???
2) Szerkesszük meg az ABC háromszög által beírt körét, ha AB=4 cm (tehát akkor az A és B közti távolság, magyarul a c egyenes?) BC= 6,5 cm, gamma szög: 30°.
3) Szerkesszük meg az ABC háromszög körülírt körét, ha AB= 4 cm, alfa szög: 60°, béta szög: 40°.
A levezetésre és magyarázatra vagyok kíváncsi, nem konkrétan az eredményre, akinek van egy kis ideje, kérem, magyarázza el. Köszönöm! 14/L
Igen, azért meglett. :)) Bár nagy jelentősége nem volt, de megtornáztattuk az agyunkat. Főleg te, mert nekem ehhez nincs logikám. :D
Fősulira jársz amúgy? V. hány éves vagy? Fiú vagy lány, mert még ezt sem tudom. Bár nagyon ritkán tévednek, és úgy érzem, hogy lány, de azért megkérdem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!