Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért nem lehet a matematika...

Miért nem lehet a matematika érettségit IQ alapján kalibrálni?

Figyelt kérdés

Mindenkivel elvégeztetnének egy MENSA IQ tesztet, és az alapján az alábbi csoportosítás állna fent:

85-100 IQ = könnyített érettségi

101-115 = középszintű érettségi

116 felett = emeltszintű érettségi (aki akar).

Igazságtalannak tartom ugyanis hogy a gyengébb logikai képességű diákoktól ugyanazt várják el, mint a jobb képességűektől.

Miért kell kitenni stressznek azokat a diákokat, akiknek nem elegendő az intelligenciájuk a matematika tananyag teljes befogadására?

2022. júl. 1. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:

Ha nincs matek, akkor stresszmentes lenne.

Könyvmoly vagyok, több mint 300 oldalas könyveket olvasok.

2022. júl. 1. 17:23
 42/62 anonim ***** válasza:
50%

középszintű érettségi=könnyített érettségi

Ha másnapos vagyok, mert tegnap berúgtam, mint az albán szamár akkor mást mér az IQ teszt, mint ha kipihentem írnám meg a MENSA tesztet.

Elképzelésed baromság. Szerencsére az oktatásról nem te döntesz. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a mostani döntéshozókkal egyet értek.

2022. júl. 1. 17:24
 43/62 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg 3-as voltál matekból, akkor kár itt rinyálni.
2022. júl. 1. 17:31
 44/62 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező!

Ha tetszik, ha nem, ha nem vagy elég okos (értsd: nincs egy átlag józan paraszti eszed), akkor neked nem jár a magasabb edukációval járó, kívülről stresszmentesnek tűnő aranyélet. Mint ahogy én belőlem sem lesz sosem Victoria’s secret modell, mert nem vagyok egy magas, sportos alkatú világszépe, mégsem pampogok a modellügynökségnél, hogy milyen diszkriminatívak. Az egyetemen jóval különb számonkérések vannak, mint egy középszintű matek érettségi. Az nagyon szép elképzelés, hogy te majd tolmácskodsz, csak éppen addig el is kell jutni és bizony a tárgyaid között lesznek olyanok, amelyek szinte nem is kapcsolódnak a későbbi munkádhoz, a hátad közepére nem kívánod őket, de évfolyamokat húznak meg rajta mégis. Ott is majd nekiállsz nyávogni, hogy de nem igazságos? Valóban nem, az élet soha nem volt igazságos, vannak, akiknek több és jobb jut, mint neked. Adott esetben ez az észbeli képességekre is igaz, vannak sokkal okosabb emberek, van az átlag és van az átlag alatti. Átlag alatti ne menjen egyetemre, az én vakbelemet ne műtse olyan orvos, aki számolni is alig bír, de olyan tolmácsot sem akarnék, aki egy számlát nem tud nekem értelmesen kiállítani, mert “nem jó matekból”. Az meg elég ciki, hogy te inkább felvállalod magadat hülyének, minthogy beismerd: nem gyakoroltál eleget.

2022. júl. 1. 21:22
 45/62 anonim ***** válasza:
88%
"Nekem egy nyugis munka kell, pl. tolmács, vagy ilyesmi" - a tolmács, mint "nyugis munka" LOL
2022. júl. 1. 21:36
 46/62 anonim ***** válasza:
87%

NEm félsz az egyetemtől, mert tizedikben jó tanuló voltál? Ez cuki.

Az is, hogy a tolmácskodást stresszmentesnek gondolod, de ezt már leírták előttem is. Mondjuk arra én nem alapoznék egy tolmács-karriert, hogy középsuliban négyesre ment az angol.

Kérdező, nem kötelező ám érettségizni. Akinek nem megy, az tanul egy szakmát és boldogul érettségi nélkül. Nem szégyen az, sőt, többre becsülöm a jó szakembereket mint azokat, akik azt bizonygatják, hogy mindenki megvette az érettségijét, mindenki hülye, csak ő helikopter...

Te nagyon magas lovon ülsz és kicsit többet gondolsz magadról, mint ami vagy. 300 oldalas könyveket olvasol? Oda ne fussak.

2022. júl. 1. 22:18
 47/62 A kérdező kommentje:

"Ha tetszik, ha nem, ha nem vagy elég okos (értsd: nincs egy átlag józan paraszti eszed), akkor neked nem jár a magasabb edukációval járó, kívülről stresszmentesnek tűnő aranyélet."

Ez már elegendő ok arra, hogy öngyilkosságot kövessek el. Ugyanis semmiképpen sem fogok egy szakmunkás lenni. Annál sokkal többet érdemlek. Azt is tapasztaltam, hogy hiába vagyok értelmes, érettségi nélkül hülyének néznek. Meg egyébként is, sokkal nagyobb lexiális tudásom van annal, minthogy a sörhasú, 50 éves Pista bácsival majd valami kemény fizikai munkát végezzek. Nekem KELL az érettségi, és meg is szerzem.

Ti viszont eléggé rosszindulatú emberek vagytok, amiért megpróbáltok lenyomni, és elvenni a kedvem, hogy tanuljak.

2022. júl. 1. 22:44
 48/62 A kérdező kommentje:

"Te nagyon magas lovon ülsz és kicsit többet gondolsz magadról, mint ami vagy."

Ez vagyok:

[link]

2022. júl. 1. 22:50
 49/62 A kérdező kommentje:

"Ha összehoztál egy 3-ast, akkor azzal hozol egy tök átlagos szintet, amivel simán le szoktak tudni érettségizni."

Semmit sem jelent. A 3-as nem jelent valódi tudást. Amúgy meg ebben az iskolában szerencsém sem lesz, mivel itt a tanárok nem csalnak. Megmondták, hogy csak a valódi tudást nézik.

Egyesek amúgy nagyon beleálltak a tolmács példába, amikor azt csak példaként mondtam: nem érdekel az angol, bőven megelégszem egy B2-es szinttel. A keleti nyelvek viszont érdekelnek, ahhoz meg elég jó a memóriám, ugyanis autodidakta módon tanultam kínaiul, és pár nap alatt már folyékonyan tudtam írni, összefüggő mondatokat.

Ettől függetlenül a kérdésem áll:

A gyengébb képességű diákokat NEM kellene kittenni olyan nagy tortúrának, mint ami ma folyik.

Vagy TELJES felmentés, vagy KÖNNYÍTETT érettségi.

2022. júl. 1. 23:02
 50/62 A kérdező kommentje:

"300 oldalas könyveket olvasol? Oda ne fussak."

Pedig fuss oda nyugodtan. Nekem egyáltalán nem okoz gondot bevágni egy 300 oldalas egyetemi tankönyvet (ha nincs benne matek).

Magyarból nem véletlenül látod a jeles osztályzatot a lefotózott bizimben magyarból: egy sort nem tanultam. Semmit! Amit elmondott a tanár, azt megjegyeztem, sőt, az én tudomásom túlment a tananyagon, mivel az iskola előtt marha sok irodalmi anyagot olvastam, és betéve tudtam Dosztojevszkij-t, a fejből idéztem Voltaire-t, stb.

És akkor te jössz nekem ezzel a butasággal, hogy 300 oldalas egyetemi tankönyv? Bölcsész karon azt megeszem reggelire.

2022. júl. 1. 23:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!