Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért nem lehet a matematika...

Miért nem lehet a matematika érettségit IQ alapján kalibrálni?

Figyelt kérdés

Mindenkivel elvégeztetnének egy MENSA IQ tesztet, és az alapján az alábbi csoportosítás állna fent:

85-100 IQ = könnyített érettségi

101-115 = középszintű érettségi

116 felett = emeltszintű érettségi (aki akar).

Igazságtalannak tartom ugyanis hogy a gyengébb logikai képességű diákoktól ugyanazt várják el, mint a jobb képességűektől.

Miért kell kitenni stressznek azokat a diákokat, akiknek nem elegendő az intelligenciájuk a matematika tananyag teljes befogadására?

2022. júl. 1. 12:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 A kérdező kommentje:

"Ha csalással szerzel érettségit, ki bízna meg benned tolmácsként?"

Többen szereznek érettségit csalással, mint hinnéd.

A csalás nem azt jelenti, hogy felírják a táblára az érettségi megoldásokat. Ez hülyeség, az érettségit szigorúan ellenőrzik.

A csalás ott kezdődik, amikor valakit már 9.-ben meg kellet volna buktatni matematikából, de nagy kegyesen átengedik. Aztán ha valaki így elbukdácsol az érettségiig, és ott VÉLETLENÜL megszerez 15 pontot, vagy amennyi kell a szóbelihez, ott már valahogy átlökik.

Ez van, az érettségizett diákok egy része csalás nélkül az érettségiig sem jutna el. Tanári segítséggel jutott el, mert mindig átengedték a következő osztályba. Ilyen szerencsém meg nekem is lehet.

2022. júl. 1. 16:26
 32/62 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem sok köze van az IQ-nak a matematikai tudáshoz. 95% gyakorlás meg fókuszálás kérdése. A magasabb szintű matematika már nehezebb ha nem vagy kiemelkedően intelligens, de a középiskolás matek egyszerű tömegképzés.
2022. júl. 1. 16:28
 33/62 anonim ***** válasza:
87%
Jaj, te nem az a kretén vagy, aki a múltkor azt boncolgatta, hogy minek tanulni, amikor celebkedésből is meg lehet élni? Mert akkor már értem a kérdés színvonal(talanság)át...
2022. júl. 1. 16:32
 34/62 anonim ***** válasza:
100%

30: "Be kell jutnom az egyetemre, mindegy, milyen áron."

És amúgy a nyelvek mennyire mennek?

2022. júl. 1. 16:33
 35/62 A kérdező kommentje:

Abból a szemszögből, hogy képes vagyok-e egy tananyagot elsajátítani, minden jól megy.

Legutóbb angolból 4-esre végeztem, bar lehettem volna 5-ös is.

Matematikából 3-ast kaptam legutóbb (nem tanári segítséggel, hanem tényleg ilyenek lettek a dolgozataim).

De úgy érzem, hogy az ennél magasabb szintű matematikát nem vagyok képes elsajátítani.

Annyira bestresszeltem, hogy ki is íratkoztam az iskolából részben ezért, mert nem bírtam a nyomást.

2022. júl. 1. 16:58
 36/62 anonim ***** válasza:
85%

#28: Tévedésben vagy. Sok olyan kétkezi munka van, amiből egész jól meg lehet élni, és nemcsak a hagyományos műszaki szakmunkásokéi ilyenek. Például elmehetsz péknek, vagy eladónak vagy árufeltöltőnek. Vagy személy- és vagyonőrnek. Vagy veszel egy kis földet, ahol zöldséget termelhetsz.

#30: 85-ös IQ-val semmi esélyed egy egyetemet elvégezni. Ha ez a célod, megvalósíthatatlan ábrándokat kergetsz. Ha sikerülne valamilyen csoda folytán érettségihez jutnod és bejutnod egy egyetemre, maximum egy éven belül rájönnél, hogy reménytelen. Nekem három diplomám van, s nyugodtan mondhatom, hogy még átlagos intelligenciával is kihullanak emberek egyetemekről.

2022. júl. 1. 17:03
 37/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értelek! Ha összehoztál egy 3-ast, akkor azzal hozol egy tök átlagos szintet, amivel simán le szoktak tudni érettségizni. Aki eljut az érettségiig, annak már nagyon nagy százaléka át is megy rajta.

Neked biztosan nem a matekkal van a legnagyobb problémád, hanem a hozzáállásoddal. "Úgy érzed", nem menne, ezért még csak meg sem próbálod, hanem inkább megfutamodsz és kiiratkozol. Szerinted egyetemen mi várna rád egy vizsgaidőszakban? Ha ennyire nem bírod a nyomást, az első félév végén az egyetemről is menekülnél.

2022. júl. 1. 17:08
 38/62 anonim ***** válasza:
100%
#35: S mit gondolsz, talán az egyetem stresszmentes lenne? Ha majd a vizsgaidőszakban egy 300 oldalas könyvből kell szóban felelned egy professzor előtt, aki minden második hallgatót megbuktat, akkor ott nem fogsz majd szorongani? Egy középiskolában sem bírod a stresszt, de egyetemre akarsz menni? Az eszem megáll. Ez olyan körülbelül, mint űrhajósnak jelentkezni annak, aki egy két órás repülőúttól pánikrohamot kap.
2022. júl. 1. 17:10
 39/62 anonim ***** válasza:
100%

Én a tolmács részhez tudok hozzászólni. Nem tudom miből gondolod, hogy a tolmácsolás stresszmentes. A tolmácsolás az egyik legstresszesebb munka. (FTMA-ra járok és több tolmács tanárom van.) Nem csak a nyelvet kell tudni nagyon jól, hanem az adott ország kultúráját, politikáját. Érteni kell úgymond mindenhez. (Nem lehet úgy letolmácsolni valamit, ha nem érted magyarul sem.) És azonnal reagálni kell, nem lehet azt mondani, bocs még gondolkodom. Szinkrontolmácsolásnál is mindig ketten vannak a fülkében azért, mert 10 percenként váltaniuk kell. Szóval ha a nyugiság miatt választanád, NE TEDD!

A többi részhez: mi lenne így az egyetemi bejutással? Mi van azokkal a szakokkal, ahova kell a matek, de nem az a fő? Pl. jó vagyok matekból, de direkt elrontom az iq tesztet majd megírom a könnyebb érettségit jobbra? Ezzel több pontot szerezve, mintha az emeltre mentem volna?

2022. júl. 1. 17:16
 40/62 A kérdező kommentje:

This is ridiculous... ;-)

De akkor kicsit mesélek:

- A személyi-es vagyonőr alja munka. Már csináltam, kössz nem. Nem is voltam odavaló, ami abból is látszott, hogy mikor én 24 óraztam, bevittem a tanulnivalómat, és tanultam, ezzel szemben a vagyonőrök hát nem az eszükről híresek. Bárkit (bármilyen hülyét) átengednek vizsgán PÉNZÉRT.

- Próbáltam az árufeltöltőt is. Majd megszakadtam amikor 30 kilós rekeszeket pakoltam hajnalban.

- A pék szakmáról csak annyit, hogy egyik pék osztályrársam is eljött leérettségizni (hamar kibukott, de a szándék mutatja, hogy miféle munka az)

- az eladó olyan, hogy hitvány helyekre felvesznek, de egy elit üzletbe érettségi bizonyítványt kérnek. Ezért nem vettek fel a Plázába az egyik üzletbe.

"Vagy veszel egy kis földet, ahol zöldséget termelhetsz."

Nem értek ehhez, de nem is érdekel.

"85-ös IQ-val semmi esélyed egy egyetemet elvégezni"

Gyerekkoromban 105 volt az IQ-m.

Az egyetemtől viszont nem félek, ugyanis legutóbb, 10. osztályban én voltam az egyik legjobb tanuló (4,2-es átlag).

Csak a matematika iránti képességeimben nem bízok.

2022. júl. 1. 17:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!