Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Azok, akik korábban már...

Azok, akik korábban már érettségiztek emelten kémiából! Hogy éreztétek magatokat írásbelin, és végül milyen lett?

Figyelt kérdés

Tavaly már voltam emeltezni kémiából, de akkor esélyt se láttam arra, hogy sikerüljön, szinte úgy mentem be, hogy "rontsam már el", és meg is történt, valami negyveniksz pontos lett az írásbelim, és 58-ra vittem fel szóbelivel.

Idén volt időm készülni rá (tavaly elúsztam minden mással, és a kémiát csak tologattam és szorongtam), és azt hiszem, egész jól megy. Végigcsináltam a villányis munkafüzetet, egy hónapja végeztem a teljes anyaggal, és most ismétlek, 80-90 százalékos próbákat írok, de inkább 90-hez van közelebb (volt 90 és 93 százalékos próbám is), és nagyon szeretném élesben is 90 körülre hozni. Eléggé félek, hogy mi lesz, ha minden ellenére totál elrontom.

Na mindegy, szóval leginkább az a kérdésem lényege, hogy ha az ember beül kémia emeltezni, az sikerülhet jól és rosszul is, de amikor ti voltatok, milyenek voltak a próbáitok, és milyen érzéseitek voltak azelőtt, hogy elmentetek volna megírni? Mi lett az eredmény?

Most úgy érzem, ha holnap lenne, meg tudnám írni, de mégis, mintha csomó dolgot nem tudnék. Azt hiszem, hogy nem érzem ugyanazt, mint tavaly, az jót jelent de totál nem tudom kiszámítani. Minden tapasztalatnak örülök.

2017. máj. 8. 23:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/143 A kérdező kommentje:

Igeeen? Akkor király vagyok, csak az egyenletért fogok pontot veszíteni, az meg max egy vagy kettő, yaaaay. Nekem csak az volt meg, hogy simán szimmetrikus etén lesz belőlük, és megzavart, hogy hova megy a maradék szénatom.

Egyébként 85-90 százalék körülre számítok, de nem akarok semmit elkiabálni, meg semmiben se vagyok biztos, de olyasmi érzésem volt közben, mint amikor kb ilyen próbákat írtam. De megoldókulccsal okosabbak leszünk. Remélem én is, hogy minimum nyolcvan felett lesz.

2017. máj. 19. 14:10
 62/143 anonim ***** válasza:

Neked siman meg lesz ;)

Egyenletekbol csak ketto kelett,nem?

Marmint

Pentan alkoholok => h2o + C5H10 ?

Alig varom,hogy meg tudjam hanyat irtam :D

2017. máj. 19. 14:12
 63/143 A kérdező kommentje:
Ja, és pent-2-énig stimmelünk, ez már biztató. :D
2017. máj. 19. 14:13
 64/143 A kérdező kommentje:
Én is. Biosznál anno eljutottam a tök jótól a jó ha hetvenig, és akkor kevesebbet is kellett várni, azt hiszem. Most meg bámulhatjuk a megoldókulcsot júniusig. Olyan jó lenne már letudni ezt az egészet. :D
2017. máj. 19. 14:21
 65/143 anonim ***** válasza:

Ez a legrosszabb az egeszben. Bioszrol is ugy jottem ki, hogy kiraly volt, 85+ lesz, aztan megoldokulcs szerint 75-82%ra szamithatok.

Bar a kemiaban biztosabb vagyok, remelem tenyleg osszejon az a 85+ :D Meg egyik ismerosommel is egyeztettem a szamolasokat, neki is ugyanazok jottek ki :))

2017. máj. 19. 14:34
 66/143 A kérdező kommentje:
Hát arra emlékszem, hogy a 6. egyensúlyosban pozitív volt a reakcióhő és 50% volt az átalakulás, az egyensúlyi állandó meg huszonegy körül volt. A sós feladatban majdnem biztos vagyok vele, hogy négy H2O volt a kristály az első részben, aztán talán negyvenvalahány gramm só válik ki, és hét órán keresztül kell elektrolizálni? Bárcsak emlékeznék a pontos eredményekre. :D
2017. máj. 19. 14:45
 67/143 anonim ***** válasza:

Nekem a K=13.8 lett. (2.4^3 x 0.8 /0.8 )

A kivalt so tomege meg 51.2 gramm lett :/

(Kristalyvizzel egyutt)

7.32h volt az elektro :)

Remelem csak rosszul emlekszel!

2017. máj. 19. 15:22
 68/143 anonim ***** válasza:
Reakcioho +205 kJ/mol? :D
2017. máj. 19. 15:23
 69/143 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

A számolások nekem is jók lettek, a könnyebbek közé sorolnám őket, de szerintem az elmélet kifejezetten nehéz volt. Talán a legnehezebb...

Szerintem 80 felett lesz, de 90+-ra vártam. :( Kis mázlival meglehet, de nem tenném rá a nyakam.

2017. máj. 19. 15:24
 70/143 A kérdező kommentje:
Ahh tényleg, valamiért lentre raktam a 0.8-at. :( És a kristályvízben is elszámoltam valamit, de a többi ezek szerint jó lett. :) Ez így max öt pont veszteség az egészen, I can live with that. :D
2017. máj. 19. 15:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!