Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Azok, akik korábban már...

Azok, akik korábban már érettségiztek emelten kémiából! Hogy éreztétek magatokat írásbelin, és végül milyen lett?

Figyelt kérdés

Tavaly már voltam emeltezni kémiából, de akkor esélyt se láttam arra, hogy sikerüljön, szinte úgy mentem be, hogy "rontsam már el", és meg is történt, valami negyveniksz pontos lett az írásbelim, és 58-ra vittem fel szóbelivel.

Idén volt időm készülni rá (tavaly elúsztam minden mással, és a kémiát csak tologattam és szorongtam), és azt hiszem, egész jól megy. Végigcsináltam a villányis munkafüzetet, egy hónapja végeztem a teljes anyaggal, és most ismétlek, 80-90 százalékos próbákat írok, de inkább 90-hez van közelebb (volt 90 és 93 százalékos próbám is), és nagyon szeretném élesben is 90 körülre hozni. Eléggé félek, hogy mi lesz, ha minden ellenére totál elrontom.

Na mindegy, szóval leginkább az a kérdésem lényege, hogy ha az ember beül kémia emeltezni, az sikerülhet jól és rosszul is, de amikor ti voltatok, milyenek voltak a próbáitok, és milyen érzéseitek voltak azelőtt, hogy elmentetek volna megírni? Mi lett az eredmény?

Most úgy érzem, ha holnap lenne, meg tudnám írni, de mégis, mintha csomó dolgot nem tudnék. Azt hiszem, hogy nem érzem ugyanazt, mint tavaly, az jót jelent de totál nem tudom kiszámítani. Minden tapasztalatnak örülök.

2017. máj. 8. 23:16
 101/143 anonim ***** válasza:

Végre én is túl vagyok a kémiámon. :)

Nagyon jó érzés volt kijönni, mert mindent tudtam, egyedül azt rontottam el, hogy a kálium-szuperoxidot képez.. de miután elárulták, helyesen felírtam a képletét.

Legalább a kémiám már biztosan nem megy 88% alá, bízok a 47-48 pontban. :) Holnap bioszt még meg kell húznom. :D

Mindenkinek nagyon nagy gratula!! :)

2017. jún. 13. 10:50
 102/143 anonim ***** válasza:
100%

Örülök,hogy te is így érzel.:) sok sikert a holnapi naphoz!

Én tegnap voltam bioszon. Nagy csalódás volt.:/ 40 pont feletti pontot kapok,mert az utánam lévő mondta,de flegmák,bunkók,unottak voltak. A tételem a talajélet volt,b pedig a mellékvesekéreg hormontermelése. Mikor kijöttem úgy éreztem magamat,mint akit fejbe vágtak és feleslegesnek éreztem a négyévnyi tanulást. :(

2017. jún. 13. 11:08
 103/143 anonim ***** válasza:
Az nagyon jónak számít, én negyven ponttal is megelégednék holnap. Bizottságot meg tojd le, többé nem látod őket minden bizonnyal. Legalább nem pontoztak le jobban! :)
2017. jún. 13. 11:14
 104/143 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök neki,csak basszus csak 11 volt,mikor feleltem,erre már akkor unták a banánt. Többen sírva jöttek ki,mert annyira megalázták őket.(több bizottság volt) Az egyik vizsgáztató nem is figyelt a b tételem felére,mert ő az ábrát figyelte...és utána kérdezte a többieket,hogy erről és arról beszéltem e. Hát köszike,ez lenne a dolga,hogy figyeljen. De remélem nálad rendesek lesznek!:)
2017. jún. 13. 11:23
 105/143 anonim ***** válasza:

Húú, az mennyire felidegesített volna engem is :D

Nekem csak azzal volt bajom, hogy én 11-re voltam kiírva, és fél egykor kerültem sorra, mert ebédszünetet tartottak.Röpködtem az örömtől, hogy ott kellett várnom.

2017. jún. 13. 15:43
 106/143 anonim ***** válasza:
Ismerős érzés:D Én 12-re mentem kémiára,12:30 körül hívtak be és 14:20 kor jöttem ki,mert előttem tarották az ebédszünetet. De legalább több időm volt kidolgozni és kaptam tejkaramellát,hogy legyen energiám nekem is.:)
2017. jún. 13. 17:06
 107/143 A kérdező kommentje:

Mondjuk egy tejkaramellával lehet, hogy én is megbékélnék. :D Egyébként, nem tudom, mennyire számítok tapasztaltnak érettségi szóbelizésben, de már jópárszor csináltam, és nekem totál nem függött soha sem össze az, hogy élmény szintjén milyen volt, és hogy végül milyen pontokat kaptam. Pl tavaly a kémiámon azt hittem, hogy iszonyatos lebőgés volt, erre 46 pontot kaptam, amíg a bioszomat jól sikerültnek éreztem, meg hogy szeret a bizottság, erre az előadás pontjaim miatt örülhettem a negyvennek. Pont azért parázok, mert nagyon jónak éreztem a mostanit. :D

És egyébként, ha a bizottság szól, és korrigálod a problémát, azért lehet, hogy le se vonnak pontot.

Gratulálok mindenkinek, szerintem eddig senkinek sincs oka aggódni. :) És a közepezés ezután gyerekjáték lesz. :)

2017. jún. 13. 18:50
 108/143 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ma nekem is megvolt a kémia. :) Én 10-re voltam írva, de már 9.30-kor, szinte az utcáról rángattak be. Picit megijesztett a dolog, de úgy láttam, elég kevesen jelentek meg a szóbelin.

Szerintem jót is húztam. A tétel etán-etén összehasonlítása, a kísérlet nem elvégzendő, dihidrogén-szulfidos volt. A C-ben az ammóniaszintézis körülményeit kellett ismertetni. :)

Úgy érzem, hogy jól is ment, remélem a pontokon is látszik majd...

Gratulálok mindenkinek, aki már túl van rajta!:)

Nem tudjátok, mikor lesznek eredmények az emeltekről?

2017. jún. 14. 22:57
 109/143 anonim ***** válasza:

Nekem tegnap (meg manak tekintem :D) a biosz nagyon rossz lett. Az A resze a bor es annak receptorai meg gyerekjatek volt,hoszabalyozasnal kerdeztek par dolgot, deazt is tudtam.

B resze az a "Kek rozsa" volt, naez szornyen ment,foleg azok a dolgok, amelyeket nem neztem at. Dugvanyozas/oltas/szemzes... 7 kerdesbol kettore kopni-nyelni nem tudtam, maradek az volt,hogy ment, vagy csak ravezetessel...

Remelemazert a 35 pontot megkapom, igy leesne 80%ra a bioszom, ami nekem nagyon jo, egy eros kemia melett :D

2017. jún. 15. 00:27
 110/143 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy a középszintű szóbelik kezdete előtt vagy kihirdetik, vagy egyébként is elmondják mindenkinek. :)

Egyébként, ha az A tétel ment, akkor annyira nem para a dolog, szóval drukkolok. :)

Yaay, hajrá mindenki. :D

2017. jún. 15. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!