Azok, akik korábban már érettségiztek emelten kémiából! Hogy éreztétek magatokat írásbelin, és végül milyen lett?
Tavaly már voltam emeltezni kémiából, de akkor esélyt se láttam arra, hogy sikerüljön, szinte úgy mentem be, hogy "rontsam már el", és meg is történt, valami negyveniksz pontos lett az írásbelim, és 58-ra vittem fel szóbelivel.
Idén volt időm készülni rá (tavaly elúsztam minden mással, és a kémiát csak tologattam és szorongtam), és azt hiszem, egész jól megy. Végigcsináltam a villányis munkafüzetet, egy hónapja végeztem a teljes anyaggal, és most ismétlek, 80-90 százalékos próbákat írok, de inkább 90-hez van közelebb (volt 90 és 93 százalékos próbám is), és nagyon szeretném élesben is 90 körülre hozni. Eléggé félek, hogy mi lesz, ha minden ellenére totál elrontom.
Na mindegy, szóval leginkább az a kérdésem lényege, hogy ha az ember beül kémia emeltezni, az sikerülhet jól és rosszul is, de amikor ti voltatok, milyenek voltak a próbáitok, és milyen érzéseitek voltak azelőtt, hogy elmentetek volna megírni? Mi lett az eredmény?
Most úgy érzem, ha holnap lenne, meg tudnám írni, de mégis, mintha csomó dolgot nem tudnék. Azt hiszem, hogy nem érzem ugyanazt, mint tavaly, az jót jelent de totál nem tudom kiszámítani. Minden tapasztalatnak örülök.
A C6H12 átalakulása meg 50,0%, ugye? :D
És vmi 672 g (vagy valami hasonló) ciklohexánt tettünk az edénybe :)
Meg volt az a táblázatos feladat, ahol az oxóniumion-koncentrációt kérdezték. Ott nekem 1,00*10^-12 mol/dm3 jött ki. Ez mondjuk csak egy pont, de érdekel :D Nem tudok várni már holnap reggelig... :(
Mit írtatok az analitikai kémiás feladatnál az e) részhez? Az jó szerintetek, hogy csak simán hevítem a két anyagot, és a szacharóz karamellizálódni fog? :D
Szia :)
Amiket leirtal nekem is ugyanazok lettek ;)
84 pont lett, mert az egyik részfeladatra szinte nem is kaptam pontot, pedig egy dolgon csúszott el az egész, úgyhogy arról írtam egy fellebbezést, és remélem, hogy a szóbelivel javítani fogok (de a bioszom is kísértetiesen ugyanennyi lett anno, és jól lehúzták a szóbelimet a hülye előadásmód-pontokkal, szóval gondolhatjátok, hogy egyből előjött a rossz érzésem :D), már ezekkel a cuccokkal álmodok, de egyébként - csak adasson meg, hogy így maradjon - ennyivel azt hiszem, 437 pontom lenne, és azzal biztonságban lennék SZOTÉ-ra. Holnap megyek szóbelizni, már szétgörcsölöm magamat miatta, és még egy csomó mindent meg kell tanulnom. :D (igazából nem nevetek)
Nektek milyen lett?
Gratulálok. :) És igen, ez, amit mondtak, tök jót jelent, és a pontjaid is szuperek (nekem sajnos hiába a jó érettségi átlag, mert a jegyeim a tagozat miatt nagyon gyatrák, de ezt lehet, írtam feljebb is). Nem te írtad ki kérdésnek valamikor a sorrendmódosítást? Valamikor olvastam az oldalon egy tök hasonlót a vegyészmérnökivel, de gondolom most, hogy közeledsz a végéhez, kezd körvonalazódni. :)
Hajrá a bioszhoz meg a közepekhez, és köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!