Azok, akik korábban már érettségiztek emelten kémiából! Hogy éreztétek magatokat írásbelin, és végül milyen lett?
Tavaly már voltam emeltezni kémiából, de akkor esélyt se láttam arra, hogy sikerüljön, szinte úgy mentem be, hogy "rontsam már el", és meg is történt, valami negyveniksz pontos lett az írásbelim, és 58-ra vittem fel szóbelivel.
Idén volt időm készülni rá (tavaly elúsztam minden mással, és a kémiát csak tologattam és szorongtam), és azt hiszem, egész jól megy. Végigcsináltam a villányis munkafüzetet, egy hónapja végeztem a teljes anyaggal, és most ismétlek, 80-90 százalékos próbákat írok, de inkább 90-hez van közelebb (volt 90 és 93 százalékos próbám is), és nagyon szeretném élesben is 90 körülre hozni. Eléggé félek, hogy mi lesz, ha minden ellenére totál elrontom.
Na mindegy, szóval leginkább az a kérdésem lényege, hogy ha az ember beül kémia emeltezni, az sikerülhet jól és rosszul is, de amikor ti voltatok, milyenek voltak a próbáitok, és milyen érzéseitek voltak azelőtt, hogy elmentetek volna megírni? Mi lett az eredmény?
Most úgy érzem, ha holnap lenne, meg tudnám írni, de mégis, mintha csomó dolgot nem tudnék. Azt hiszem, hogy nem érzem ugyanazt, mint tavaly, az jót jelent de totál nem tudom kiszámítani. Minden tapasztalatnak örülök.
Szia! :) En meg a legelso vagyok.
Hat szerintem osszesegeben elegedett lehetek a biosszal, 75% remelem meg lesz, voltak hibaim amikre rajottem utolag, vagy osztalytarsaktol tudom. Pl. adszorpcional p helyett b betut irtam.. Lipaz helyett meg nukleazt, na ezert extra ideges vagyok, mert tudtam egyebkent, es 2x atnezve se jott le.. Esszebol idegrendszereset valasztottam. Nem tudod veletlenul, hogy ha a megadott 1 oldal helyett 1.5ot irok, vonnak le pontot? Mert a feladatlapban nem irtak se terjedelmet, se azt, hogy a pontozott vonalra kell irni. (Masik fel oldal az tisztazatin van) Remelem jo lesz a vegeredmeny!! Kemia meg kozeledik :D Izgulsz meg mindg? Biztos vagyok benne, hogy iden, ha meglatod a feladatlapot, teljesen nyugodt leszel! ;)
Szuper, örülök nektek, és remélem, hogy megnyugtató lesz a javítókulcs. Én anno kételyek közt fetrengtem, alig bírtam elaludni az este, számolgattam, hogy csak a nyolcvan legyen meg valahogy, aztán másnap a javítókulcstól már jobb lett a kedvem. De nem is számítottam volna annyi pontra, amennyi a végén lett.
Huh, hát ne tudjátok meg (amúgy meg fogjátok), ma reggel voltam a kémia tanárnál, két órán keresztül csak dolgokat kérdezgetett, el is repült az egész, aztán a végén megállt előttem, hogy "hát, akkor sok sikert kívánok", és átjárt az érzés, hogy ennyi, most vége van, hát kirázott a hideg.
Amúgy kicsit szégyellem magamat, hogy úgy osztom az észt, hogy ebben a vizsgaidőszakban még semmit nem csináltam, miközben nektek most kellett végigmenni ezen az egész borzalmon, de szerintem tök jól fog jönni, hogy második hete vizsgáztok, mert emlékszem, tavaly nekem is kisebb volt ilyenkorra már a para-faktor (jóó, tavaly még így is jobban paráztam, mert esélyem se volt, de az egy speciális része az egésznek). Már eljutottam arra a szintre kémiából, hogy - majdnem - minden dolognak tudom a színét, szóval egész jól alakulnak a dolgok. :DD De félelem és görcs nélkül uncsi lenne a létezés.
Az immunrendszerért bocsi, ezek szerint bénán szuggerálok. Annyi tartson életben, hogy három hét múlva szóbeli, és utána soha többet ökológia.
Remélem az esszém tartalmazza a lényeget,mert őszintén megvalva kicsit összezavarottam. :p Abban reménykedek,hogy mivel mindent leírtam,ami a témáról az eszembe jutott,akkor azért csak lesznek benne jó gondolatok,amik a kérdésekre pontos választ adnak. Még 16 óra,mire felteszik a megoldást,hát én ezt nem fogom kibírni. Szóbelik után nem csak az ökológiától szabadulok meg,hanem az állattantól,az etológiától és a növénytantól is. Ez éltet :D Kémiát sokkal jobban szeretem és könnyebben tanulom is,attól kevésbé félek(még).:D
Most már kezd elegem lenni ebből az egész érettségiből és még a fele hátra van.:/ tudom,hogy az egyetem rosszabb ennél ezerszer,de akkor legalább benn vagyok és azért tanulok,hogy benn maradjak és jó munkaerő legyek a társadalom számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!