Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Azok, akik korábban már...

Azok, akik korábban már érettségiztek emelten kémiából! Hogy éreztétek magatokat írásbelin, és végül milyen lett?

Figyelt kérdés

Tavaly már voltam emeltezni kémiából, de akkor esélyt se láttam arra, hogy sikerüljön, szinte úgy mentem be, hogy "rontsam már el", és meg is történt, valami negyveniksz pontos lett az írásbelim, és 58-ra vittem fel szóbelivel.

Idén volt időm készülni rá (tavaly elúsztam minden mással, és a kémiát csak tologattam és szorongtam), és azt hiszem, egész jól megy. Végigcsináltam a villányis munkafüzetet, egy hónapja végeztem a teljes anyaggal, és most ismétlek, 80-90 százalékos próbákat írok, de inkább 90-hez van közelebb (volt 90 és 93 százalékos próbám is), és nagyon szeretném élesben is 90 körülre hozni. Eléggé félek, hogy mi lesz, ha minden ellenére totál elrontom.

Na mindegy, szóval leginkább az a kérdésem lényege, hogy ha az ember beül kémia emeltezni, az sikerülhet jól és rosszul is, de amikor ti voltatok, milyenek voltak a próbáitok, és milyen érzéseitek voltak azelőtt, hogy elmentetek volna megírni? Mi lett az eredmény?

Most úgy érzem, ha holnap lenne, meg tudnám írni, de mégis, mintha csomó dolgot nem tudnék. Azt hiszem, hogy nem érzem ugyanazt, mint tavaly, az jót jelent de totál nem tudom kiszámítani. Minden tapasztalatnak örülök.

2017. máj. 8. 23:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/143 anonim ***** válasza:

Szia :)

Elso vagyok.

Ereztem a kuldott szerencset ma torin, nagyon jonak erzem a nem hivatalos megoldasok alapjan, siman meg lesz a 82+ %..(Szobelin majd felhuzom:)) Bioszos tanarok mar csak ilyenek, ezek szerint Szeged fele is.. :D Maximalistanak sem kifizetodo lenni,bar ezt nehez felfognom nekem. Iden egesz biztosan felvesznek teged, csak nyugi!! POTE-n nem gondolkodtal?

2017. máj. 10. 21:59
 12/143 anonim ***** válasza:
Kicsit aggaszt, majd hogyan fogom atnezni 4 nap alatt a teljes biologia anyagot, a kemia mellett. De szerencsere nem egymas utani napokon vannak, mint tavaly, kemeny lehetett! :D
2017. máj. 10. 22:02
 13/143 A kérdező kommentje:

Hű, hát úgy emlékszem, hogy tavaly is volt valamennyi szünet a kettő között, mert kémia előtti nap emlékszem, hogy nagyon rosszul voltam, és aznap biztosan nem voltam érettségizni.

A törihez gratulálok, és menni fog az a biosz is, én nem tudom, mennyit ismételtem anno, de nem volt olyan sok, és - szerencsére - mégis sikerült az írásbeli, legalábbis én annak könyveltem el. :D

SZOTE mellett még a POTE van megjelölve, szóval de, még szép, hogy gondolkodtam rajta. :D Pesti vagyok, és ez a két egyetem az, ami nagyon szimpi a négy közül, és a városokat is imádom, szóval úgy voltam vele, hogy hagyom a formalitásokat, és se a SOTÉ-t, se Debrecent nem jelölöm meg.

És köszönöm, remélem, titeket is felvesznek oda, ahova menni szeretnétek. :) Szerintem nektek nem lesz para semmivel. :)

2017. máj. 10. 22:33
 14/143 anonim ***** válasza:
Gyere Pecsre, kellenek a majd a jo tagok! :)
2017. máj. 11. 18:57
 15/143 A kérdező kommentje:
Nem kizárt, hogy oda kerülök, szóval akkor lepacsizhatunk. :D
2017. máj. 11. 20:03
 16/143 anonim ***** válasza:

Szia.:)

Nekem a kémia tanárom mondta,hogy a diákok nagy része a próbákhoz képest 5-8 ponttal kevesebbet szokott élesben írni,mint a próbákon.Remélem azért van kivétel,mert én a próbákat 70-78% között írtam és szeretnék élesben is így teljesíteni.:D Annyira örülnék,ha a bioszom pedig olyan jó lenne,mint Neked.

Egy kalappal a jövő hétre!:)

2017. máj. 14. 17:44
 17/143 A kérdező kommentje:

Ez mondjuk nagyon egyén meg tárgyfüggő, nekem a matekom pl 29 ponttal jobb lett, mint amilyen a próbán volt. :D Egyik barátnőm pedig egyik tárgyából sem írt 90 felett az emeltek közül, és élesben mind a kettőnél sikerült. Na, én olyan akarok lenni, mint ő. :D

Nagyon drukkolok neked is, végül is még bőven a próbáid szintjén maradhatsz akkor is, ha igaza van a tanárodnak, és szóbelivel meg még ennél is jobb dolgok lehetnek belőle, ha odateszed magadat. :)

Ofis mintafeladatsorokat csináltok? Én eddig az első kettőt oldottam végig, főleg a másodikon dühöngtem, hogy mennyire nehéz meg szivatós, de mind a kettő 86 lett. Nem mondom, azért nem örülnék neki, ha ilyesmi érettségit kapnánk, befigyel egy-két förtelmes feladat. :D

2017. máj. 14. 18:14
 18/143 anonim ***** válasza:

Én csak bioszból csináltam mintát,de nagyon fura és érthetetlen feladatok voltak benne. A biosz tanárom szerint hülyeségek a feladatsorok. :/

Amiket írtál,azok a sorok megnyugtatnak. Bár a tesómnak is élesben 14-15 ponttal jobb lett a matekja,mint próbán,így van esély és remény. :D csak lennénk túl rajta.

2017. máj. 14. 19:08
 19/143 A kérdező kommentje:

Az én biosz tanárom szerint is azok. :D Én írásbelim előtt csináltam egy mintát, oké, hogy este volt meg minden, de 67 százalék lett, hát majdnem álomba sírtam magamat, aztán a másnapi írásbelim egy nagy rontással is 84-re sikerült. Van olyan feladat, amire meg tudnék esküdni, hogy rossz, mármint megnéztem a könyvben, és azt írta, amit én gondoltam.

Pff, tömény szívás az egész.

2017. máj. 14. 19:21
 20/143 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg ilyen hülyék ezek a minta feladatsorok. Én angolból,töriből és magyarból is néztem. Az érettségi tökre más volt töriből és angolból,így remélem kémiából és bioszból is így lesz. :D
2017. máj. 14. 19:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!