Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Azok, akik korábban már...

Azok, akik korábban már érettségiztek emelten kémiából! Hogy éreztétek magatokat írásbelin, és végül milyen lett?

Figyelt kérdés

Tavaly már voltam emeltezni kémiából, de akkor esélyt se láttam arra, hogy sikerüljön, szinte úgy mentem be, hogy "rontsam már el", és meg is történt, valami negyveniksz pontos lett az írásbelim, és 58-ra vittem fel szóbelivel.

Idén volt időm készülni rá (tavaly elúsztam minden mással, és a kémiát csak tologattam és szorongtam), és azt hiszem, egész jól megy. Végigcsináltam a villányis munkafüzetet, egy hónapja végeztem a teljes anyaggal, és most ismétlek, 80-90 százalékos próbákat írok, de inkább 90-hez van közelebb (volt 90 és 93 százalékos próbám is), és nagyon szeretném élesben is 90 körülre hozni. Eléggé félek, hogy mi lesz, ha minden ellenére totál elrontom.

Na mindegy, szóval leginkább az a kérdésem lényege, hogy ha az ember beül kémia emeltezni, az sikerülhet jól és rosszul is, de amikor ti voltatok, milyenek voltak a próbáitok, és milyen érzéseitek voltak azelőtt, hogy elmentetek volna megírni? Mi lett az eredmény?

Most úgy érzem, ha holnap lenne, meg tudnám írni, de mégis, mintha csomó dolgot nem tudnék. Azt hiszem, hogy nem érzem ugyanazt, mint tavaly, az jót jelent de totál nem tudom kiszámítani. Minden tapasztalatnak örülök.

2017. máj. 8. 23:16
 91/143 anonim ***** válasza:
Én is hallottam 5 meg 9 pontról és 90 pontról is. Baranyában 47 lett az írásbeli átlag kémiából. Kémia tanárunk csomó 20on pontos érettségit javított.
2017. jún. 8. 20:03
 92/143 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Korábban már írtam én is ide, én vagyok az ELTE-vegyész szakos (terveim szerint). :D

Nekem 85% lett a kémia, és eléggé szomorú vagyok, totál baromságokon vesztettem min. 4-5 pontot, de ez van, hátha fel tudom vinni 90-re még. :(

Én szerdán megyek szóbelizni, eléggé a végén, de köszi hogy írtatok tételeket, sokat segít. :) Pár (na jó, vagy 90) nekem is össze van gyűjtve, ezek nem tudom, valóságban előfordulnak-e, de elküldöm szívesen, aki szeretné.

Az eredményekre visszatérve, nálunk valami siralom. És a kémiatanárom is mesélte (apáczais érettségiket javított), hogy nem nagyon találkozott túl jókkal, persze azért van 90+-os is, az országos átlag valami 50%-os. Nálunk úgy képzeljétek el, hogy ketten írtunk 80 felett, egy srác 75-öt, a többi meg olyan, hogy 50%, meg 40-45% közötti, és van egy 36 is. Én nehéznek éreztem az elméletet, ott úszott minden pontom, de azért ennyire talán nem volt az. :(

Sok sikert mindenkinek, írjatok majd!

2017. jún. 8. 20:15
 93/143 anonim ***** válasza:
Nagyon szép eredmény az a 85%! :) Nekem is az elmélettel voltak gondjaim,szerencsére a szóbelit jónak érzem,de most szeptemberig nem akarok kémia tankönyveket látni és kémiával foglalkozni:D
2017. jún. 8. 20:31
 94/143 A kérdező kommentje:

Nekem öt pontom ment az egyik számolással, ahol ha nem rontom el azt az egy dolgot az egyenletben, amit először jól írtam fel, aztán áthúztam, hogy á ez így tuti nem lesz jó, akkor maxpontos lett volna a feladatrész és meglett volna a 90. :/

Na de nem baj, csak a szóbelim kompenzálja valahogy. Pls sors. Megérdemlem. :D

(meg ti is, sok hajrá nektek!!)

Ilyen országos átlagokat honnan tudtok? Egyébként, ha szolidan csökkennek a ponthatárok, az csak jót jelent mindenkinek. :D Pont ma a - lekopogom - utolsó napon jöttem rá, hogy mennyire elegem van már a felvételizésből. :D

2017. jún. 8. 21:29
 95/143 anonim ***** válasza:

Köszi 93-as, kedves vagy. :)

Kérdező, a számolásokra visszatérve, egyik osztálytársam is elég rosszul járt, utolsó titrálásosra csak 4 pontot kapott, holott egy tizedesvessző miatt keverte el a dolgot. Oké, a vége már tényleg elég rossz volt neki, de magasabb részpont simán mehetett volna neki is.

Én országos átlagot a kémiatanártól tudok, ő minden évben szerintem tagja az érettségikért felelős bizottságnak, vagy minek. :) Annyira nem tudom, hogy mi a titulusa, meg mit csinál pontosan, de elég hamar van infója országos eredményekről.

Sok sikert mára és igen, megérdemled nagyon a jót! ;)

2017. jún. 9. 07:43
 96/143 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :)) Már végeztem is, alumínium és vas volt az A, etén előállítása a B és sósav közömbösítése gyenge és erős bázissal a C. A második két tételbe bele se kérdeztek, az elsőnél csak annyit, hogy a vas ferromágnesességét elfelejtettem mondani. Jókat láttam a pontozólapon, és jóra is számítok, szóval reménykedjünk, nagyon-nagyon reménykedjünk. :D

Hajrá mindenkinek mindenhez, ami még hátra van! :)

2017. jún. 9. 12:29
 97/143 anonim ***** válasza:
Ó, de jó Neked, hogy túl vagy rajta! :) Szerintem jókat is húztál, meg tök jó, hogy ilyen pozitív érzéssel jöttél ki.
2017. jún. 9. 13:42
 98/143 A kérdező kommentje:
Hát már két éve a felvételi stresszben élek, szóval egyelőre el se hiszem, hogy vége. :) De már nem tudok semmit se tenni érte - ami kicsit ijesztő -, és végül is valószínűbb, hogy meglesz, mint hogy nem. Huh, hát nagyon fura most, de tényleg iszonyatosan reménykedek. :D
2017. jún. 9. 14:13
 99/143 anonim ***** válasza:
Jó tételt húztál,tuti jó pontot kapsz :) most dölj hátra és pihenj! Rád fér,megérdemled.Mi még meghúzzuk a végét :D
2017. jún. 9. 16:37
 100/143 A kérdező kommentje:
Bizony, tegyétek oda, nemsokára nektek is vége!! :)
2017. jún. 9. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!