Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Titeket nem irritál a sok...

Titeket nem irritál a sok "doktor"?

Figyelt kérdés

Mármint az, hogy már majdnem mindenki doktor.

Az oké, hogy orvos az. De fogorvos, jogász, állatorvos, gyógyszerész, PhD-gyártó minek kap doktori címet?

Angolszász országokban például csak "MD" (doctor medicinae) fokozattal kerül valakinek a neve elé a "Dr.". A fogorvos az Dentist, semmi köze a "physician" (orvos)-hoz. A többinek szintén.

Miért kell ebbe az országba ennyi doktor? Mitől lesz így jobb nekünk?

2015. jún. 28. 00:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:
Zárójeles megjegyzés: az orvosi egyetem 6 év, és én azt írtam, jövőre végzem el. Ebből nem tudom, milyen matematikai bravűrrel hoztad ki azt, hogy negyedéves vagyok...
2015. jún. 28. 14:07
 32/72 anonim ***** válasza:
86%
Jajj bocsánat, hogy azt hittem, hogy 5 év. Sikerült a lényegre tapintanod GRATULÁLOK!!
2015. jún. 28. 14:09
 33/72 anonim ***** válasza:
100%
Bár valószínűleg mi, kommentelők vagyunk a hülyék.. Igen, azért mert még mindig követjük a gyermekded kifakadásodat.. :D
2015. jún. 28. 14:12
 34/72 anonim ***** válasza:
88%

"Sok dolog rosszul működik ebben az országban"

Szerintem is ez egy borzasztó dolog, hogy a tudományos munkáért a doktori iskola elvégzése után megkapják az emberek a doktori címet. És van akinek ez a legnagyobb baja... istenem...

Pusztán csak irigy vagy hogy nem csak te kapod meg a doktori címet, mert elvégezted az orvosit.

2015. jún. 28. 14:12
 35/72 A kérdező kommentje:

Nem állítom, hogy az orvosit csak zsenik végzik el (én se vagyok az) , teljesen átlagos szellemi képességek birtokában is elvégezhető.

Itt a doktori cím tradicionális jelentőségéről beszélek: olyan ember, aki az emberi test betegségeinek és azok kezelésének szakértője. Ebből fakadóan kitüntetett társadalmi szereppel bír - a beteg beengedi őt a legintimebb szférájába, engedi rendelkezni a saját testéről.

Ezzel hol mérhető össze a bölcsészdoktori, vagy akár jogi végzettség?

2015. jún. 28. 14:16
 36/72 anonim ***** válasza:
82%

Hát látszik, hogy nem vagy egy zseni, mert te abban az álomvilágban élsz, hogy mindent csak orvosoknak köszönhetünk. A tudomány fejlődésében leginkább a biológusok, vegyészek és fizikusok munkája játszik állandó szerepet. Ha ők nem alkotnának újat, akkor baszhatnád a doktori címedet.. Igen is megérdemelheti más is a doktori FOKOZATOT, nem csak az orvosok.

Végezz el egy IQ tesztet pls, és szólj, ha sikerült 80 körülire megírni, mert annak is örülhetsz.. Miért nem vagy képes felfogni, hogy ez egy fokozat? Az orvosi szakma semmit sem veszít a hírnevéből, hogyha más is megkaphatja a doktori címet..

2015. jún. 28. 14:20
 37/72 A kérdező kommentje:

Akkor a fejlett, nyugati társadalmakban miért nem kapnak ilyen fokozatot a fogorvosok, gyógyszerészek, jogászok, akárkik?

Ott ha valakit Dr.XY-nak hívnak, magától értetődik, hogy orvos.

Aki azt mondja ott, hogy: "I've been to the doctor's office" az alatt mindeki azt érti, hogy orvosnál járt.. Nem pedig jogásznál, könyvelőnél, fodrásznál, stb...

2015. jún. 28. 14:31
 38/72 anonim ***** válasza:
100%

Ki akarja hozzamerni a te doktori fokozatodat a bolcseszeknek jaro doktorihoz?

Ok ugyanugy megerdemlik a fokozatot, mert igenis oriasi energiat fektettek bele abba, hogy a szakteruletukon valami jelentoset alkossanak.

Na mar most erre te mondhatod azt, hogy korant sem alkot minden bolcsesz doktori fokozattal rendelkezo ember jelentoset, ami igaz is viszont az orvostudomany teruleten is vannak nem kiemelkedo orvosok: akik hanyagul diagnosztizalnak betegeket es ennek ellenere doktori fokozattal rendelkeznek.

2015. jún. 28. 14:33
 39/72 anonim ***** válasza:
100%

Látszik milyen nagy az arcod azért, mert az orvosira jársz. Már a kérdés olvasása közben ment fel bennem a pumpa...

De főképp azon akadtam ki, ahogy a szakpszichológusokat szapultad. Neked fogalmad sincs róla, hogy egy pszichológus mennyit és mit tanul. Mi az, hogy bölcsész Phd-vel?! Már nem tanulok pszichológiát, de attól még undorító ahogy róluk beszélsz, és igen is, nagyon sértőnek tartom, hogy ennyire lenézed őket.

Elárulom neked, hogy ahhoz hogy valakiből klinikai szakpszichológus váljon, az minimum 9 év tanulás. El kell végezni az BA-t, MA-t + 4 év szakképesítés + ki kell tanulni egy módszert is. És akár hiszed akár nem mesteren a klinikai pszichológusok is mindent megtanulnak az agyról. Az idegrendszer már meg Ba-n követelmény. Arról nem is beszélve, hogy a 9 év után is folyton tanulnak még újdonságokat.

A kérdés válaszolva: nem irritál. Megérdemlik a címet, mert megdolgoztak érte, köztük a pszichológusok is. A fogorvoshoz és állatorvoshoz már nem szólok semmit... Nevetséges vagy.

2015. jún. 28. 14:34
 40/72 anonim ***** válasza:
90%

Nem, nem irritál.. a bölcsészdoktor sem, a jogász sem, és az összes többi sem..

3,5 év bsc, 2 év msc, 3 év phd.. több ezer kutatással töltött óra után, úgy gondolom, hogy megérdemlem.

Üdv, egy "közgazdász doktor"

2015. jún. 28. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!