Titeket nem irritál a sok "doktor"?
Mármint az, hogy már majdnem mindenki doktor.
Az oké, hogy orvos az. De fogorvos, jogász, állatorvos, gyógyszerész, PhD-gyártó minek kap doktori címet?
Angolszász országokban például csak "MD" (doctor medicinae) fokozattal kerül valakinek a neve elé a "Dr.". A fogorvos az Dentist, semmi köze a "physician" (orvos)-hoz. A többinek szintén.
Miért kell ebbe az országba ennyi doktor? Mitől lesz így jobb nekünk?
Nem a plagizálást akartam volna felhozni. Szerintem ennek a munkának akkor se lett volna semmi értéke, ha valaki nem átmásolja, hanem önerejéből kaparja össze azt a 100 oldalt.
Azért ne állítsad, hogy aki végigcsinál egy doktori képzést, az sokat tesz le az asztalra. Gyakorlatilag nincs olyan, aki ne tudná végigcsinálni és kapná meg a fokozatot. Publikálni meg előadást tartani szintén nem egy óriási dolog. Jól kivannak találva olyan szaklapok, ahová PhD-sok publikációi jelennek meg, direkt arra van létrehozva. Azért elég kevesen hoznak össze a doktori iskola alatt egy Science vagy Nature cikket (0,00001%>)
Kedves kérdező! Én nem csak a 12-es kommentet írtam, hanem a 6-osat is, ahol világosan leírtam a véleményemet, mégsem vagy képes elfogadni. Ezért vetettem bele a személyeskedést is. De így utólag belegondolva valóban csak egy orvos/orvostanhallgató képes ezen fennakadni, és sajnálni másoktól ezt a címet. Ha ennyire nagyra tartod magad, akkor próbálj meg elvégezni egy fogorvosit, állatorvosit, vagy gyógyszerészetit. Biztos kisujjból sikerülni fog.. Haha.. Az ember azt várná egy negyedéves orvostanhallgatótól, hogy van egy bizonyos IQ szintje, de ha ilyeneken akadsz fönn, akkor valóban csak az irigység szól belőled, annak ellenére is, hogy azt állítod, hogy semmi köze nincs a kérdésfeltevéshez annak, hogy orvos leszel.
Jó tanács: költözz angolszász országba, és ne hisztizz itt baromságokon, mint egy 12 éves kislány.
Összefoglalva...
A DOktor egy tudományos fokozat. Csak azok kapják meg akik elvégezik a doktori iskolát.
Ezen felül tudományos munka nélkül megkapja még az orvos és a jogász.
ma 13:48
Te komolyan egyetemet fogsz elvégezni és azt nem tudod felfogni, hogy a doktor egy tudományos fokozat? Tudományos munka nélkül pedig megkapja az orvos és a jogász is.
Téged az zavar, hogy orvosira jársz és nem csak te kapsz doktor jelzőt.
ma 13:49
Ezzel szerintem jól le lett zárva az e dolog. Kb jól leírja hogy mégis mi a bajod...
Akkor tegyuk fel a kerdest Neked:
*Te megerdemled a doktori fokozatot?
*kinek adnal doktori fokozatot es miert?
# 27/27
Íme a válasz:
1) Nem tudom, hogy megérdemlem-e? Majd ha az egyetem után valóban az orvostudományt és a betegek javát fogom szolgálni, akkor igen. Mert ezáltal a munkám jóval többet fog érni a társadalom számára, mint sok más emberé.
2) Sok dolog rosszul működik ebben az országban, főleg az oktatás terén. Vehetnénk példát a nálunk fejlettebb, jobban működő társadalmaktól (USA, Anglia). Ezért én támogatnám az angolszász értékrend átvételét. Vagyis hogy csak orvosok viselhessenek doktori címet az okmányaikban, és csak ők írhassák ki nyilvános helyen (pl irodában, rendelőben) Dr.XY-ként a nevüket.
Aki doktori iskolát végez és phd-t szerez, az hívathassa magát XY.PhD-nek a munkahelyén vagy ahol akarja, de ne szerepeljen Dr. jelző a neve előtt az okiratokban.
Összefoglalva, mégis van összefüggés a között hogy te orvosit végzel sé hogy csak ők kapják meg. Mert eléggé bánt, hogy nem csak te kapod.
Aki ilyenen fennakad az komolyan elvégez egy egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!