Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Titeket nem irritál a sok...

Titeket nem irritál a sok "doktor"?

Figyelt kérdés

Mármint az, hogy már majdnem mindenki doktor.

Az oké, hogy orvos az. De fogorvos, jogász, állatorvos, gyógyszerész, PhD-gyártó minek kap doktori címet?

Angolszász országokban például csak "MD" (doctor medicinae) fokozattal kerül valakinek a neve elé a "Dr.". A fogorvos az Dentist, semmi köze a "physician" (orvos)-hoz. A többinek szintén.

Miért kell ebbe az országba ennyi doktor? Mitől lesz így jobb nekünk?

2015. jún. 28. 00:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
90%

Bárcsak nekem is lenne ennyi szabadidőm, hogy ilyen marhaságokon agyalhassak... Szánalmas vagy... Biztos valami olyan szakmát tanulsz, amiért nem jár doktori cím, emiatt irigy vagy.. Szégyen, hogy vannak ilyen emberek.

Kikéred a véleményünket, és amelyik nem egyezik meg a te álláspontoddal lepontozod.. Akkor minek érdekel mások véleménye? Ásd el magadat, mert a normális válaszokra is csak offenzív hangnemben tudsz válaszolni...

2015. jún. 28. 13:06
 12/72 anonim ***** válasza:
100%

PhD jelentése philosophiæ doctor. Ezért van doktori címük. Ez egy tudományos fokozat ami mellé jár a doktori cím. Most akkor az orvosok miért kapnak? Hisz ők orvosi végzettséget kapnak. Meg a doktori iskolát akkor ezek után hogyan hívjuk?

AMúgy kicsit nagyon eltúlzod. Nálad csak az érdemli meg a doktorit aki orvosit végez de ott se mindegy hogy melyik. Egy állatORVOS, egy fogORVOS neked nem orvos. Most miért nem szűkítsük le annyira, hogy nem elég az emberrel foglalkozni, de még azon belül is a fogak nem számítanak.

Hogy neked mi ekkora bajod van a doktori címmel. A doktor nem egy foglalkozás, hanem egy cím. Az orvos az egy foglalkozás.

[link]

Még mindig ajánlom neked.

2015. jún. 28. 13:08
 13/72 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm az enyémhez miért nem adnak doktori címet? hmmm mert csak alapképzés... egyébként szinte minden egyetemi szakból van doktori. Pl nekem is van haverom aki infó doktorit csinálja.

És a dr. nem az orvot jelenti hanem a tudományos szintet.

2015. jún. 28. 13:16
 14/72 A kérdező kommentje:

Amerikában meg Angliában NINCS olyan, hogy fogorvos. Akihez elmész fogfájással, azt úgy hívják: dentist (kb. fogász). Nem doktor. Nem hívják Dr.XY-nak.

Ugyan ez vonatkozik a jogászra, állatorvosra, gyógyszerészre. De ezt már fönt említettem. Szerintem csak az a baj, hogy ha ilyen sokan megkapják ezt a címet, akkor teljesen elértéktelenedik.

# 12/14 - azért pontozlak le, mert személyeskedsz, és nem arról írsz, hogy miért jó/rossz hogy ennyi doktor van, hanem arról, hogy én biztos ezért állítom azt amit, mert én ilyen és olyan vagyok... -ez a szánalmas!

(megjegyzem, én jövőre végzek az orvosin és Dr leszek, de ennek semmi köze a felvetett kérdéshez)

2015. jún. 28. 13:21
 15/72 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem csak az a baj, hogy ha ilyen sokan megkapják ezt a címet, akkor teljesen elértéktelenedik. "

Nem tud elértéktelenedni. Most lehet valaki neve előtt ott hogy dr, de attól még a fizikus végzettsége nem lesz kevésbé értékes, csak mert van még 10 filozófus doktor.

És megint elismételjük ami nem ment át neked, hogy a doktor egy tudományos fokozat és nem az orvos.

"megjegyzem, én jövőre végzek az orvosin és Dr leszek, de ennek semmi köze a felvetett kérdéshez"

Sure... persze nincs... egyébként közben már elgondolkodtam hogy amúgy nem orvosira jársz, de mégiscsak, mert kb ezért zavarhat, semmi másért.

2015. jún. 28. 13:25
 16/72 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nem gyanús hogy te orvosira jársz, úgy mint az első válaszoló és csak titeket zavar ez a dolog. a Többi 5-6 válaszolót nem.

Biztos hogy nincs semmi összefüggés a kérdés és az orvosi között?

2015. jún. 28. 13:32
 17/72 A kérdező kommentje:

"És megint elismételjük ami nem ment át neked, hogy a doktor egy tudományos fokozat és nem az orvos."

Ezt én értem, és pont ezzel van a bajom. Szerinted aki ír (vagy inkább átmásol...) 100 oldalt az olimpiai játékokról, az kiérdemli, hogy Dr-nak nevezzék? Most gondolj bele, erre bárki képes lenne, aki leül és kb 2 hetet rászán. Ez tényleg akkora hatalmas társadalmi haszonnal járó tudományos teljesítmény szerintetek?

2015. jún. 28. 13:33
 18/72 anonim ***** válasza:
100%

ma 13:33

Most a plagizálást kicsit vicc ebbe belekeverni. Nem véletlen vették el tőle a doktoriját.

Viszont ha önálló munka lenne az a 100+ oldal valamely tudományterületről akkor igenis megérdemlik. Rengeteg munka van egy doktori cm megszerzésében. 3+ évig tart az egyetem legalább és az nem abból áll, hogy neked órára kell járnod. Órára nem sokat kell járni kb van 6-7 tárgy a 3 év alatt összesen. Itt a tudományos munkán van a hangsúly. Itt pontokat kell gyűjtened. Ehhez pedig publikálnod kell valamit (pl társzerzőként), cikkeket kell megjelenítened, tudományos előadást kell tartanod, a tudományterületeden kell tevékenykedned. Tehát nem csak annyi hogy átmásolsz 100 oldalt és kész.

2015. jún. 28. 13:40
 19/72 anonim ***** válasza:
100%

ma 13:33

Amúgy ha azt nézzük, hogy az orvos (és a jogász is) azért kapja meg a dr előtagot mert elvégezte a képzést, kicsit vicces. Mert nekik nem is kell tudományos munkát fojtatniuk, ők csak egy osztatlan képzést választottak és annyi. Míg pl valaki megkapja a matematika doktori címet, ő már alapból doktori iskolába járt és nem csak simán orvosira, jogira.

2015. jún. 28. 13:45
 20/72 anonim ***** válasza:
91%

ÉS ha a te logikádat nézzük, aki elvégzi a sima orvosit akkor miért is kapja meg a dr előtagot? Másoknak ezért doktori iskolát kell megcsinálni, viszont az orvosin alanyi jogon jár.

Akkor már miért nem csak az van hogy a doktori iskola elvégzése után adják meg a címet?

[link]

Másoknak ezért PhD-t kell végezni (és előtte 2 szakot már letudni) és nem csak az egyetemet elvégezni.

2015. jún. 28. 13:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!