Miért tanítanak irodalmat?
Szerintem egy nagy hülyeség, főleg ahogy tanítják. Én most érettségiztem és kb 2 napom arra ment el, hogy annak a kb 10 költőnek, írónak az életrajzát tanultam. Mire jó ez? Ezeknek nagy részét 2 hét alatt elfelejtettem, és talán csak kvízkérdéseknek lennének jók. Amúgy 4-es lett az irodalmam szóval nem mondhatja senki sem, hogy hülye vagyok. Ja és ezt a verselemzést annyira erőltetik, de minek? Kit érdekel, hogy mire gondolt az a hülye költő.
Meg vannak a kötelező olvasmányok amik úgy vannak sz@rok, unalmasak ahogy vannak. Ha már azt akarják, hogy olvassunk és ne csak olvasónaplókat írkáljunk netről akkor miért nem adnak valami jobb könyveket. Mondjuk én már azokat sem olvasnám el, mert az általánosban (amikor még elolvastam a kötelezőket) már akkor megutáltam az olvasást. Én pl sokkal vizuálisabb vagyok és sztem nem csak én vagyok egyedül, de akkor miért ilyen egységes az oktatás rendszer? Én elolvasok egy könyvet alig marad meg valami, de pl matekból elég jó vagyok, akkor nekem miért kellene az irodalmat erőltetni amikor matekból sokkal többre vihetném, és amúgy tényleg mert gépésznek tanulok egy szakközépben. Az jól van, hogy néhány nagyobb költőt, írót megtanulunk meg megtanulunk érvelést írni , de a tobbi tök hülyeség mert úgy se érdekel senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!